1 Ocak 2011 Cumartesi

ARABA KOLTUĞU KULLANMAK GEREKLİ Mİ?

ARABA KOLTUĞU KULLANMAK GEREKLİ Mİ?
Otomobil kazaları bebeklerde ve küçük çocuklarda yaralanma ve ölüm nedenlerinin sık rastlanan nedenlerindendir. Güvenli bir araba koltuğu kullanıldığında otomobil kazalarından ölümler %80 kadar azaltılabilir.

 

Bebeğin kucakta sıkıca tutulması kaza anında kucaktan fırlamasını engellemez.
Otomobil yolculuğu bebeğiniz ve sizin için güvenli ve huzurlu olmalıdır.
Bebekler doğumdan itibaren araba koltuğuna oturtulabilir. Bebek koltukta dik değil yarı-yatar pozisyonda olmalıdır. Koltuğun içine gömülmemeli, başı öne düşmemelidir. Gerektiğinde bebeğin altına havlu veya battaniye desteği konulabilir.
Bebekler için araba koltuğu seçimi çok önemlidir.
10 kiloya kadar veya bebek 1 yaşına gelinceye kadar araba koltuğu arka koltukta ve arkaya bakar pozisyonda olmalıdır. Arkaya bakar pozisyonda olması onu boyun yaralanmalarından korur.
1 yaştan veya 10 kilodan sonra araba koltuğu öne bakar şekilde takılabilir. Bebeğin başını iyi tutması gerekir. Koltuğun değiştirme zamanı ile ilgili doktorunuza danışabilirsiniz.
Otomobildeki en güvenli yer arka koltuğun ortasıdır.
Hava yastığı olan araçlarda bebeği hiçbir zaman ön koltukta oturtmayın. Hava yastığının aniden şişmesi ciddi yaralanmalara ve ölümlere neden olabilir.
Araba koltuğu ile keyifli bir yolculuk için:
Bebeğinizi hastaneden eve ilk yolculuğunda araba koltuğunda götürün.
Araba koltuğu bebeğinizin uyuması için en konforlu ve güvenli yerdir. Uyurken onu rahatsız etmeyin.
Bebek uyanık olduğu zamanlarda onunla ilgilendiğinizi gösterin. Otomobilde geçirdiğiniz zaman bebeğinizle konuşmak için en uygun zamandır.
Ona şarkılar mırıldanabilir, ne yaptığınızı ve nereye gittiğinizi anlatabilirsiniz. Sadece otomobilde gördüğü 1-2 adet yumuşak oyuncak sıkılmasını önleyebilir.
Alışıncaya kadar bağırarak tepki gösterebilir. Sakinleştiğinde tekrar konuşmaya ve şarkı söylemeye başlayın. Otomobil hareket halinde ise ağladığında kucağınıza almayın, böyle yaparsanız her ağladığında kucağınıza alacağınızı öğrenir.
Arabada bulunan herkes emniyet kemerini kullansın. Büyük çocukların da kemer takmasına dikkat edin. Bebeğiniz bunun sadece kendisi için olduğunu düşünmesin.

Sık olarak övün ve ilgisini çekecek şekilde sohbet edin.

Uzun yolculuklarda periyodik olarak dinlenmesi ve beslenmesi için mola verin.

Alman hastanesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...