3 Ocak 2011 Pazartesi

Enginarın Yararları

Enginarın Yararları 
Baş ve sap kısımlarından oluşan enginar vücut sağlığı açısından pek çok fayda içermekle birlikte en önemli faydası kalp sağlığını olumlu yönde etkiliyor olması diyebiliriz. Kalp kaslarını besleyen damarları temizlemesi açısından kalp krizlerine karşı etkili bir formül niteliği taşımaktadır.

Sap kısmında yumgru gövdeli çiçeğe sahip olan enginar karaciğer hastalıklarına karşı vücudu koruduğu gibi, karaciğer hastalarını da bu tür hastalıklardan kurtarmak konusunda mükemmel bir tercih olacaktır.

Yapısı itibariyle düşük kalori içeren enginar, bu yönüyle diyet yapan kişilerin de tercih listesinin ilk sıralarında yer alıyor. Kandaki kolesterolü düşüren ve şeker miktarını orantılayan enginer, sindirim sistemimizin de daha iyi çalışmasını sağlar.



İçeriğinde bulunan ciarin isimli madde sayesinde karaciğer ve safra kesemizin işleyiş düzenini dengeleyen enginar, aynı zamanda yapısında bulundurduğu çeşitli bileşenler sayesinde safra salgısını artırıcı etki göstererek sindirimin daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.

Meme kanseri başta olmak üzere prostat ve rahim ağzı kanserlerini önleyici etkiye sahiptir. Vücut hücrelerini yenileyici etkisinden dolayı yaşlanmayı önleyici ürünlerin bileşenlerinde sıkça kullanılır.
Enginarın Yararları
Enginar nasıl kullanılır?

Enginarın yaprak ve kök kısmı ilaç sanayisinde kullanılırken, yaprak kısmı ise sebze olarak tüketilmektedir. Karaciğer hastalıkları ve kalp çarpıntısı için ise özellikle tazen enginar yaprakları seçilerek sıcak suda kaynatılıp çayı içilebilir.

Saç dökülmesine karşılık ise tüylü yapraklarının sıcak su ile yıkanmasından elde edilen suyun kullanılması önerilmektedir. Bununla birlikte son zamanlarda enginar hapı kavramının giderek yaygınlaştığını belirtebiliriz. Bu hapın tüketiminin öncesinde doktorunuza başvurmanızda fayda bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...