3 Ocak 2011 Pazartesi

İSVEÇ ŞURUBU İÇERİĞİ VE YAPIMI

İsveç Şurubu Nedir?

İsveç Şurubu Evde Nasıl Yapılır?

Acı madde içerikli bitkilerin alkol-su karışımında açığa çıkmasıyla elde edilen bu acı şurubun reçetesi, İsveçli Dr. Samst’ın ölümünden sonra, geride bıraktığı notların arasında bulunmuştur. Dr. Samst, 104 yaşında sağlıklı bir kişiyken, attan düşerek ölmüş. Bilindiği kadarı ile Samst ailesinin fertleri, kuşaklar boyunca hep sağlıklı ve uzun ömürlü olmuşlar.

Alman Dr.Ecz.Theiss, Karışımın içindeki bitki katkılarının bazılarını değiştirip,  çeşidini de zenginleştirerek, şurubu daha da etkili kılabilmeyi başarmıştır.

2-3 litrelik geniş ağızlı bir şişeye koyulur, üstüne 1,5 litre, 30-40 derecelik kanyak veya votka veya rom veya etil alkol-su karışımı veya elma sirkesi eklenir. Şişe 2 hafta boyunca, günde 2-3 kere çalkalanarak, güneşte veya sıcak bir ortamda ağzı kapalı olarak bekletilir. Süre sonunda, kullanılacak kadarı dört kat tülbentten birkaç kere geçirilerek tortularından iyice arındırılır ve koyu renkli şişelere aktarılır.
Büyük şişedeki posalı şurup ise serin ve loş bir ortamda bekletilir. Bekleme süresi arttıkça etkinliği de artar. Böylece, bu eşsiz iksire yıllar boyunca sahip olunabilir. [ Faydalarını detaylı incele ]

İSVEÇ ŞURUBU EVDE NASIL HAZIRLANIR?

SARISABIR - MIRRA
CEDVAR -DOMUZ DİKENİ
SİNAMEKİ -KAFUR
BESBASE - SAFRAN
REVENT KÖKÜ - MELEK OTU
TARÇIN - KAKULE
CENTİYANE - EĞİR KÖKÜ

(Oranlarını aktarlardan öğrenebilirsiniz veya hazır paket halinde alabilirsiniz)
Yukarıda yazılan bitkileri ister saf kanyak içinde, ister kaliteli bir elma sirkesi ile güneşte veya sıcak bir ortamda bekletiniz, yaklaşık 14 gün sürer. 
İSVEÇ ŞURUBU KULLANIMI:

Dahilen günde 2-3 çorba kaşığı yavaş yudumlarla içilir, haricen sorunlu bölgeye masaj yada tampon yapılarak uygulanılır.


SUNA DUMANKAYA' DAN İSVEÇ ŞURUBU TARİFİ
Malzemeler :Melek otu 6,5 gr.
Mira 7 gr.
Çedvar 5,5 gr.
Centinyane 3,5 gr.
Besbase 1 gr.
Sarı Sabır 10 gr.
Safran 1 gr.
Revent kökü 9 gr.
Domuz dikeni 2 gr.
Sinemaki 1 gr.
Kakule 5 gr.
Tarçın 1 gr.
Kudret Helvası 10 gr.
Anason 1 gr.
Kafur 1 gr.
Nasıl Yapılır?
Tüm bu karışımlar bir kğ. konyak veya elma sirkesi ile karıştırılır. Ağzı kapalı cam şişede 2 hafta ılık ortamda bekletilir. Her gün çalkalanmalı ve ince bir süzgeçten iki kere süzülerek koyu renkli cam şişede muhafaza edilmelidir. Bu şurup bekledikçe etkisi artar.

Kullanım Şekli Nasıl Olmalı?
Her sabah kahvaltıdan önce bir çorba kaşığı içilir. İstenilirse bir çay bardağı suya yada salatalara sos olarak sızma zeytinyağı ile karıştırılabilir. Haricen kompres yapılarak da kullanılır.

Suna Dumankaya-Doğal Mucizeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...