19 Ocak 2011 Çarşamba

MANTAR YEMEKLERİ

MANTAR  HAŞLAMA
Malzemeler:
1 Kilo Mantar
2 Adet Limon
2 Bardak Su
İsteğe Bağlı Tuz
Yapılışı:
İki Bardak su ve iki limonun suyu bir tencere içersine konulur, temizlenmiş mantarlar  hazırlanmış olan limonlu su içersinde 15 dakika dinlendiriniz.Sonra Mantarları süzerek tencereye koyup kapağını kapatınız arada bir karıştırılarak 7-8 dakika kuvvetli ateşte kaynatınız.
NOT: Mantarları kullanıncaya kadar kendi suyunda bekletiniz.. Mantar haşlamada, et suyu
veya yağ ile kullanılabilir…

MANTAR  SOTE
Malzemeler:
400 gr Haşlanmış Mantar
1 Adet Küçük Soğan
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
İsteğe Bağlı Maydanoz,Tuz,Biber
Yapılışı:
Haşlanmış mantarı süzerek dilimleyiniz, tavada kızdırılmış yağda kıyılmış soğanı bir dakika kavurunuz mantar tuz ve biberi ilave ederek üç dakika kadar karıştırarak sote yapınız.Kıyılmış maydanozla servis yapınız.
NOT:Yemeklerde garnitür olarak servis yapılabilir..

ISPANAKLI  MANTAR
Malzemeler:
200 gr Mantar
1 Kilo Ispanak
3 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Margarin
İsteğe Bağlı Limon Suyu, Tuz
Yapılışı:
Mantarlar dilimler halinde kesilerek ezilmiş sarımsakla birlikte yağda hafifçe kavrulur üzerine doğranmış ıspanaklar ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılarak  hafif ateşte 7-10 dakika pişirilir.Limon suyu ve tuz ilave edilerek servis yapılır.
NOT:Mantar ve ıspanak temizlendikten sonra süzülmelidir..


PATLICANLI  MANTAR

Malzemeler:
200 gr Mantar
1  Adet Patlıcan
1 Adet Soğan
1 Diş Sarımsak
Yarım Su Bardağı Et suyu
1 Çorba Kaşığı Margarin
İsteğe Bağlı Tuz

  Yapılışı:
Mantarlar ince dilimler halinde kesilir, patlıcanın kabuğu soyulur ve kuşbaşı şeklin de küçük küçük doğranır.Yağ ve soğan  bir kaba konup soğan pembeleşene kadar kavrulur,üzerine mantarlar ilave edilerek 5 dakika kadar pişirilir mantarlar piştikten sonra patlıcan,et suyu ezilmiş sarımsak ve tuz katılarak yaklaşık 1 saat kadar orta ateşte bırakılır.
NOT:Mantarları temizledikten sonra  sirkeli su veya limonlu suda biraz bekletip süzdükten sonra ince dilimler halinde kesiniz..

 KIYMALI MANTAR

 Malzemeler:
200 gr Mantar
2 Küçük Soğan ,
250 gr Kıyma
2 Adet Domates
2 Adet Sivri Yeşil Biber
1 Çorba Kaşığı yağ 
  Yapılışı:
Mantarları temizledikten sonra  sirkeli su veya limonlu suda biraz bekletip süzdükten sonra 5-6 parçaya bölünüz. Bir tencereye kıyma , doğranmış soğan ,yağ, doğranmış biber konulup,kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur. Küçük doğranmış domatesler ilave edilerek karıştırılır,mantarlar da ilave edilip suyu çekmesi beklenir ve servis yapılır..
NOT: Kıyma yerine kuşbaşı etle de yapabilirsiniz.


MANTARLI BONFİLE SOTE

Malzemeler:
200 gr dana bonfile
200 gr mantar
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
100 gr margarin
2 domates 4 sivri biber
2 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
4 su bardağı su
1 silme yemek kaşığı un
  Yapılışı:
Margarini tencerede eritip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kuş-başı doğranmış etleri ilave ederek 15 dakika kadar kavurun. Kuşbaşı doğradığınız mantarları ilave edin, biraz da-ha kavurun. Salçasını ekleyerek hafif hafif karıştırın. Karıştırmaya devam ederek unu ilave edin. Sırasıyla domates, biber, tuz ve pul biber ekleyin. Domates ve biberler hafif eridikten sonra su ilave ederek 60 dakika pişirin.


 MANTAR ÇORBASI

Malzemeler:
250 gr. mantar
1 tatlı kaşığı un
2 kaşık yağ
1 yumurta
1 çay fincanı süt
Yarım limon suyu
Tuz,kırmızıbiber
  Yapılışı:
Mantarı, iyice yıkayınız.Şapka ve sap kısımlarını küçük karelere kesiniz.Bir tencereye 4-5 bardak su koyup, doğradığınız mantarları,limon suyunu ilave edip mantarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Diğer tarafta yumurta sarısını,sütü bir kaseye koyup çatalla iyice karıştırınız.
Çorba suyundan alıp terbiyeyi ılıklaştırınız. Hazırladığınız bu terbiyeyi kaynamakta olan çorbaya kattıktan sonra bir taşım kaynatıp ateşten alınız.
NOT:Çorbayı, kaseye boşaltıp üzerine kırmızı biber yada karabiber serpip servis yapınız. İstemezseniz hiçbir şey serpmeden servis yapabilirsiniz.


MANTARLI SOS
Malzemeler:
250 gr Mantar
250 gr Mantar Suyu
Tereyağı
1 Limon
İsteğe Bağlı Tuz
Yapılışı:

Mantarları bir limon sıkılmış az tuzlu bir buçuk bardak sıcak suda,yıkayıp, temizledikten ince ince doğradıktan ,sonra ağzını kapatarak 8 dakika haşlayınız.Haşladığınız Mantarları tereyağında bir dakika kızartınız , haşladığınız suyuda ekleyerek tamamen çekinceye kadar kaynatınız.Bu mantarları bir kilo sosla bir dakika kadar kaynatarak karıştırınız. Ve ben meride saklayıp kulanız.
NOT:Mantarla karıştırılacak soslar çeşitlidir.Buna göre değişik soslar elde edilir.

SOS KREM
Malzemeler:
4 Soğan
80 gr Şarap
1Kahve Fincanı sıvı yağ
400 gr Demi Glase
400 gr Beşamel
80 gr Kaynar Süt
İsteğe Bağlı Kırmızı Biber
Yapılışı:



BEŞAMEL SOS
Malzemeler:
1000 gr Kaynar Süt
90 gr Un
90 gr Tereyağı
Defne Yaprağı,Hindistan Cevizi
İsteğe Bağlı Tuz
Yapılışı:
Tereyağı  içersinde unu iyice ezerek esmerleşmeden kavurunuz.Ateşten alarak kaynar sütü yedire yedire karıştırınız.Tekrar ateşe koyarak karıştırarak 15 dakika kadar pişiniz.İstediğiniz kıvama yaklaşınca tuz,biber ,defne yaprağı ve Hindistan cevizini katınız,süzerek kullanınız.
NOT:Mantarlarla, beyaz et ve sebzelerle kullanılır.




DEMİ GLASE

Malzemeler:
500 gr Dana Kemiği
50 gr Yağ
50 gr Un
50 gr Domates Salçası
50 gr Kıyılmış Soğan
50 gr Doğranmış Havuç
100 gr Şarap
Kekik, Defne ,Maydanoz,Tuz,Biber
Yapılışı:
Tavada yağı kızdırarak kırılmış kemikleri tahta kaşıkla sarılaşana kadar karıştırınız,sonra unu ekleyerek 3 dakika kavurun soğan havuç ve baharatı da ekleyerek kavurmaya iki dakika daha devam edin sonra şarabı da ekleyerek tavayı bir tencereye boşaltınız.Üzerine kaplayacak kadar suyu ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırınız kaynadıktan sonra yağ ve köpükleri alarak çektiği kadar su ilave ederek üç saat kadar kaynatıp süzünüz..
NOT: Soğuttuktan sonra buzdolabında saklayınız….

SİYAH MANTAR
Malzemeler:
1 Küçük Soğan
100 Gr. Tereyağ
100 Gr. Beyaz Şarap
50 Gr. Tatlı Şarap
25 Gr.Trüf ( Siyah Mantar)
200 Gr. Mantar
1 Kg. Demiglas

Yapılışı:
Tencerede kızdırılmış yağa soğanı atın çeviriniz, beyaz şarabı ekleyiniz. Demiglas ilave ederek kaynatıp, süzünüz. Mantarları tatlı şarapta kaynatıp sosa ekleyiniz.Tereyağını da çiğ olarak ekleyerek iyice karıştırıp,  

BALIKLI MANTAR SOSU
Malzemeler:
100 Gr. Mantar
25 Gr. Margarin
25 Gr. Un
10 Gr. Tereyağ
¼ Litre Balık suyu
Tuz
Kırmızı Biber
Limon

Yapılışı:
Unu margarinde kavurunuz.Balık suyunu ( Balık kafa ve kuyrukları kaynatarak veya haşlanmış balıktan elde edilir) ilave ederek bir saat kaynatıp süzünüz.Mantarları yıkayıp ince doğrayınız, kapaklı tencerede tereyağ ve limon suyu ile pişiriniz, süzgeçten exerek geçiriniz ve balık suyunu ilave ediniz.Bu sos balıklar ile ( haşlanmamış) servis yapınız.
SALATALAR

MANTAR SALATASI
Malzemeler:
400 Gr. Mantar
2 Çay K. Zeytinyağ
2 Çay K. Limon
Tuz
Biber

Yapılışı:
Mantarları ayıklayıp kesiniz.Yıkayıp çok ince doğrayınız.Limon, tuz, biberle iyice karıştırınız.Zeytinyağı ilave ederek karıştırıp, servis yapınız.

GREVYAZLI MANTAR SALATASI
Malzemeler:
200 Gr. Grevyaz
200 Gr. Mantar, Marul, Maydanoz
5 Çay K. Zeytinyağ
2 Çay K. Sirke
1 Diş Sarımsak
Tuz
Biber

Yapılışı:
Grevyazları tavla zarı gibi kesiniz.Mantarları dörde bölünüz, iyice yıkayıp süzünüz. Sarımsağı dövünüz, tuz, biber, sirke ile karıştırıp zeytinyağı ilave ediniz.Çukur tabakta grevyaz, mantar ve sosu iyice karıştırıp 20 dakika dinlendiriniz.Servis tabağına marul yapraklarını diziniz. İçine dinlenmiş karışımı dökünüz, maydanozu ekleyiniz.

KREMALI MANTAR SALATASI
Malzemeler:
400 Gr. Mantar
3 Çay K. Margarin
1 Çay K. Un
½ Bardak Çig Krema
1 Çay K. Konyak
Tuz
Biber

Yapılışı:
Yağı tavada eritin, yıkanmış mantarları kesmeden 6 dakika kavurun.Mantarları yağdan delikli kepçe ile çıkarın. Aynı yağa unu koyunuz, krema ve konyağı da ilave ederek daimi karıştırarak koyulaşmasını bekleyiniz.Mantarları da ilave ederek 2-3 dakika kadar pişiriniz. Servis tabağına koyunuz. Soğuduktan sonra buz dolabında en az bir saat bekleterek servis yapınız.




MANTARLI SEBZE EZME ÇORBASI
Malzemeler:
2 Adet iri soğan
1 Adet iri patates
1 Havuç
1 Küçük kabak
1 Küçük Kereviz
10 Adet Taze fasulye
100 Gr. Mantar
2 Çay K. Yağ
2 Çay K. Un
2,5 Lt. Etsuyu
Tuz

Yapılışı:
Patlıcan hariç olmak üzere mevsimlik taze sebzeleri 400 gr. olacak kadar ince doğrayınız.100 gr. mantarı da ince kıyım doğrayınız.Piyaz biçiminde doğradığımız soğanları ve sebzeleri beş dakika tencerede kavurunuz, unu ekleyerek iyice karıştırınız, tuzu ve suyu ilave ederek bir saat pişiriniz.İsterseniz aynen, isterseniz püre makinesinden geçirerek, kızartılmış tavla zarı ekmekle servis yapınız.Arzu edilirse 60 gr. pirinç ekli suda yarım saat bekletin, kaynar suda 20 dakika haşlanarak, indirmeden bir dakika evvel çorbaya katılarak karıştırınız.Pirinç yerine 60 gr. tel şehriye beş dakika haşlanarak çorbaya katılabilir.

MANTARLI OTLU SEBZE ÇORBASI
Malzemeler:
1 Bağ dereotu
1 Bağ taze nane
1 Bağ maydanoz
1 İri domates

Yapılışı:
Yukarıda tarif edilen sebze çorbası pişirilir. Ateşten indirmeden on dakika önce içine ince kıyılmış dereotu, maydanoz, nane ile kabuğu soyulup çekirdeklerini atıldıktan sonra küçük    küçük doğranan domates atılıp kaynatılır.

MANTAR, FASULYE VE BİBER SALATASI
Malzemeler:
400 Gr. kuru beyaz fasulye
1 Dolmalık biber
1 Kırmızı biber
1 Soğan
200 Gr. mantar
1 Limon
100 Ml. Zeytinyağ
3 Çay K. Sirke sarımsaklı
1 Kahve K. Pudra şekeri
½ Kahve K. Toz hardal
Kıyılmış maydanoz, Tuz, Biber


Yapılışı:
Bir gece evvel ıslattığımız fasulyeyi bir saat haşlayınız. Soğanı soyup ince doğrayınız. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip doğrayınız. Mantarları yıkayıp incecik doğrayınız. Limon sıkınız. Fasulyeler pişince süzünüz ve akan soğuk su altında yıkayarak soğutunuz. Sirkeye hardal ve şekeri karıştırınız, tuz ilave ediniz, zeytinyağ, maydanoz ve biberi koyunuz. Fasulyeleri süzünüz, kıyılmış biberler, soğan, mantarlar ve sosu ekleyerek iyice karıştırınız. Buzdolabında  dinlendiriniz. Servisten evvel tekrar karıştırınız.

SALAMLI MANTAR SALATASI
Malzemeler:
100 Gr. ince dilinmiş salam
150 Gr. mantar
2 Küçük havuç
1 Salatalık
1 Marul veya kıvırcık
1,5 dl. Krema
Dereotu, limon, tuz, biber, hindistan cevizi

Yapılışı:
Mantarları yıkayıp incecik doğrayınız, limon sıkarak dinlendiriniz. Havuçları rendeleyiniz, marul yapraklarını ayırıp yıkayınız. Salatalığı soyup daire gibi dilimleyiniz. Mantar ve havuçları krema, tuz, biber, hindistan cevizi ile karıştırınız.marulları kıyınız, servis tabağının altına seriniz. Üzerine salatalıkları kenara diziniz. Ortaya doğru salamları koyunuz. Ortaya kremalı mantar havuç karışımını yerleştirip dereotunu ekleyiniz.

YEMEKLER

MANTARLI OMLET
Malzemeler:
2 Yumurta
1,5 Çay k. Yağ
2 Çay k. İnce doğranmış mantar
Tuz, biber

Yapılışı:


 
MANTARLI OMLET
Malzemeler:
3 Adet yumurta
2 Çay K. Mantar
1 Küçük Soğan
Yağ, tuz, Biber

Yapılışı:
Mantarları temizleyip yıkayın.küçücük doğrayın. Yağı kızdırın,rendelenmiş soğanı öldürün, mantarları ekleyerek 5 dakika sote edin. Tuz ve biberi atın. Diğer yandan, tavada kızdırdığımız yağa, biber tuz koyarak fazla olmamak şartı ile çırptığımız yumurtaları dökerek alt ve üstünü pişirin. Mantar sotesini üzerine yayın ikiye katlayarak servis edin. Omlet suluca olmalı. İstenildiğinde dereotu konulabilir.

MANTAR KIZARTMASI
Malzemeler:
1 Mantar
1 Adet limon
1 Su bardağı sıvıyağ
250 Gr. yoğurt
3 Adet yumurta
1 Kaşık un
2-3 Diş sarımsak

Yapılışı:
Mantarlar yıkanır. Limonlu suda 10 dakika bekletilir ve doğranır. Bir kapta 3 yumurta 1 kaşık un çatalla karıştırılır boza kıvamına getirilir. “katı olursa su konulur… Kızarmış yağ, mantarlar, bu bulamaca batırılıp altı ve üstü pembe renk oluncaya kadar kızartılır. Kızaran mantarlar kağıt üzerine konarak yağı emdirilir. Servis tabağına dizilir, sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.

MANTAR KIZARTMASI (BAŞKA TARİF)
250. Gr mantar
1 Adet limon
3 Çırpılmış yumurta
Tuz, biber, yağ,un
Galata unu
Yapılışı:
Yıkanıp ayıklanmış mantarları ince kıymış, limon suyu, tuz ve biberini iyice karıştırın. Sırası ile un, yumurta, galata ununa bulayıp kızgın yağda kızartınız. Mayonez içine, çok ince kıyılmış hıyar turşusu, kıyılmış maydanoz ve kıyılmış yumurta sarısı karıştırılmış sos ile servis edilecektir.

YOĞURTLU MANTAR
Malzemeler:
200. Gr mantar.
1 Kaşık yağ
1 Adet limon
250. Gr. yoğurt
2-3 diş sarımsak
Tuz, istenirse kırmızı biber, nane

Yapılışı:
Mantarlar yıkanır, limonlu suda 10 dakika bekletilir doğranıp küçük bir tencerede suyunu  çekinceye kadar kaynatılır. Pişen mantarlar servis tabağına konulup sarımsaklı yoğurt ilave edilir, nane konulur. Arzu edilirse pişerken doğranmış domates veya salça ilave edilir. Yoğurdun üzerine kırmızı biberli kızgın tereyağ gezdirilir.

DOMATESLİ MANTAR
Malzemeler:
750. Gr. mantar
1 Bardak tavuk suyu
½ Limon
300 Gr. Domates
Yağ

Yapılışı:
İki çorba kaşığı yağ, tavuk suyuna yarım limon suyu ile yıkanıp temizlenmiş ve ince kıyılmış mantarları çok kuvvetli ateşle 5 dakika haşlayınız. Mantarları süzdükten sonra, suyu yarıya kadar kaynatınız. Bir tencereye 3 kaşık yağ koyup erittikten sonra mantarları sote etmeli, buna kabukları soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra yağsız olarak 3 dakika kuvvetli ateşte pişirilmiş domatesler ile ayrılmış mantar suyunu da ekleyerek 3 dakika daha bekleyerek servis yapınız.

MANTARLI TAVUK
Malzemeler:
1 Tavuk haşlanmış
3 Orta soğan
200. Gr. Mantar
1 Çorba kaşığı patates nişastası
1 çay k. Salça
4 Çorba kaşığı sıvı yağ
1.5 Çorba kaşığı margarin
Tavuk suyu, tuz, biber
Yapılışı:
Haşlanmış tavuğu iyice ayıklayın küçük parçalara ayırın yağı kızdırıp öldürdüğünüz soğana mantar, tavuk suyu, tuz ilavesi ile pişirin domates salçası ve tavuk suyunu eritilmiş nişasyatla ekleyin. Bu sosu didiklenmiş tavuk üzerine döküp, biraz daha tavuk suyu katarak pişirin. Karabiber eklenerek servis yapınız.

MANTARLI PİLİÇ PİLAVI
Malzemeler:
200 Gr. mantar
1 Adet limon
2 Su bardağı pirinç
4 Su bardağı su veya etsuyu
2 Kaşık tereyağı
İsteğe bağlı tuz
Yapılışı:
Mantarlar yıkanır, limonlu suda 10 dakika bekletilir ve doğranır. Doğranan mantarlar bir tencerede suyunu çekinceye kadar pişirilir. Suyunu çekmesin yakın 1 kaşık yağ ve tuz konulup kavrulur. Başka tencereye 4 su bardağı su,1 kaşık yağ tuz atılarak kavrulur. Kaynayan suya pirinç ilave edilir. Pilav yarı suyunu çekince mantarlar ilave edilip karıştırılır demlendikten sonra servis yapılır.NOT:Doğranan mantar doğrudan pilav suyuna atılır ve kaynatılır. Sonra piliç ilave edilip demlendikten sonra servis yapılır.

MANTAR IZGARASI
Malzemeler:
200 Gr. Mantar
1 Adet limon
İsteğe bağlı tuz
Yapılışı:
Yıkanmış mantarlar bir limon suyu iki bardak su içersinde 5-15 dakika bekletilir. Sapları koparılarak ters şekilde ortalarına tuz konulup elektrik ızgarası veya fırın tepsisi veyahut toprak güvece konulup 5-10 dakika ateşte pişirilir. Sıcak olarak et yemeği yanında verilir. Saplar başka bir yemekte kullanılır.

MANTAR BÖREĞİ
Malzemeler:
200 Gr. Mantar
2 Adet soğan
75 Gr. rende grevyen
2 lt. süt
60 gr. tereyağ
½ kah. K. Limon suyu
Tuz, biber
Hamur için;
175 gr. un
125 gr. tereyağ
1 yumurta
tuz
Yapılışı:
Hamurun hazırlanması için tereyağı küçük parçalar halinde kesiniz, unun ortasına yumurtayı kırınız. Tuz ilave ederek hepsini yoğurunuz. 1-2 çay k. su ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediniz. Bez örterek 20 dakika hamuru dinlendiriniz. Fırını yakarak 200 derece ısıtınız. Pasta kalıbını yağlayınız, içine hamuru sıvayarak ve üzerine yağlı kağıtla örterek fırında örterek 10 dakika kadar pişiriniz ( istenirse bir miktar kuru fasulye hamuru dilime yayılarak birlikte pişirilir.) Bu arada mantarları ayıklayıp yıkayınız. Ve ince doğrayınız. 50 gr. yağda kızartınız.  Soğanları doğrayıp yağda öldürünüz. Mantarları ve limon suyunu ilave ederek suyunu çekinceye kadar ateşte 5 dakika pişiriniz. Yumurtayı bir tabağa koyunuz sütü ilave ediniz tuz ve biber koyarak iyice çırpınız. Hamura mantarları ve soğanları doldurunuz. Grevyeni yumurtalı sütü ilave ediniz. Teflon fırına koyup 30 dakika pişiriniz. Soğuduktan 10 dakka sonra servis yapınız.

MANTARLI MAKARNA
Malzemeler:
500 Gr. mantar
300 Gr. Sığır kuşbaşı
300 Gr. Soğan
300 Gr. domates
50 Gr. Salça
500 Gr. makarna
50 Gr. rende grevyen
tuz, biber, ayçiçekyağı
Yapılışı:
Mantarları temizleyip küçük doğrayınız ve kızgın suda 5 dakika haşlayınız. Etleri ayçiçek yağı içinde 10 dakika kavurunuz. Soğan koyup kavurduktan sonra domates, iki bardak su, mantarların suyu, suda erimiş salçayı ilave ederek hafif ateşte 3 saat pişiriniz. Delikle kepçeyle etleri çıkarınız. Bu suya mantarları atarak 5 dakika daha pişiriniz.
Tuzlu suda sertçe haşlanmış makarnalar bu sosla karıştırılarak 4 çorba kaşığı tereyeğ ilave etmek ve rende grevyanla servis yapmalı. Etler başka yerde kullanılacağı için et yerine hazır et suyu kullanmanız tasfiye edilir.

MANTAR TURŞUSU
Malzemeler:
1 Kg. Mantar
1 Şişe sirke
Tuz, Limon
Yapılışı:
Mantarları temizleyip yıkadıktan sonra bir tencereye bir çorba kaşığı tuz ve üstünü örtecek kadar su koyarak 25-30 dakika haşlayınız. Suyu süzülmüş mantarları bir kavanoza koyunuz. Kabukları soyulup enine dilimlenen limonları yerleştirin. Yarı yarıya tuzlu su ve sirke karışımı doldurup kapağı kapatınız. 10 günde turşunuz hazır olur.

CEVİZLİ MANTAR
Malzemeler:
400 Gr. mantar
1 Kahve fincanı ceviz
2 çorba kaşığı tereyağ
1 Kahve fincanı sirke
1 diş sarımsak
4 dal kişmiş
4 dal dereotu
isteğe bağlı tuz
Yapılışı:
Mantarları tavada tereyağ ile kavurunuz. Tuz ve dövülmüş ceviz içine sarımsak kişmiş sirke ilave ederek hafif ateşte kaynatarak pişiriniz. Servis yaparken kıyılmış dereotunu üzerine koyunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...