21 Ocak 2013 Pazartesi

Galaxy S4’ün özellikleri açığa çıktı



Galaxy S4’ün özellikleri açığa çıktı

Merak ettiğiniz akıllı telefonların başında gelen Galaxy S4’ün özelliklerine dair bir takım bilgiler açığa çıkmaya başladı.



İşte onlardan en günceli:
Samsung’un her yıl beklentilerin doruğa çıktığı modellerinden biri olan Galaxy S4, her yıl olduğu gibi yine söylentilerin odak noktasındaki isim konumunda. Ne zaman tanıtılacağına dair bile ortaya bir çok iddia atılan telefonun donanımsal detaylarına ilişkin bir takım söylentiler ortaya çıktı.
Antutu Benchmark sitesindeki kayıtlardan elde edilen bilgilere göre Samsung Galaxy S4, Antutu testlerine girmişti. Bahsi geçen ifadelerde 1.8GHz saat hızında çalışan Exynos 5 Octa işlemci, Android 4.2.1 bilgileri geçiyor.
Cihazın model numarasındaki SHV-E300S bu konuda iddialı güçlendiren en önemli detay. Zira Galaxy S3 için de SHV-E300 model numarası kullanılmıştı. Elbette ki bu heyecan verici gelişme sadece bir varsayım ancak gerçek olma ihtimali de bir hayli kuvvetli.
Samsung’un CES 2013’te tanıttığı ve Galaxy S4’te yer alması beklenen Exynos 5 Octa işlemci, 8 çekirdekli bir mimariye sahip. Dört adet Cortex A15, dört adet de Cortex A7 çekirdeği, farklı görevler için birbiri ile senkron çalışıyor ve hem güç hem de enerji tasarrufu noktasına avantaj sağlamayı amaçlıyor. Grafiksel olarak da bir hayli güçlü olan işlemcinin GPU biriminde 533MHz saat hızında çalışan PowerVR SGX-544MP3 GPU yer alıyor.
http://www.mynet.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...