29 Şubat 2012 Çarşamba

Köpek Saldırırsa Soyunun!


Köpek Saldırırsa Soyunun!



Azgın bir köpek size saldırdığında ne yapmalısınız? Çoğunuz şu cevapları verecektir; Köpekten korktuğunuzu belli etmeyin, kokusunu alır. Asla kaçmayın, peşinize düşer. Ellerinizi cebinize koyun, sallanan eller köpekleri kışkırtır. Göz göze gelmeyin, köpek sinirlenir. Ani hareket yapmayın. vs… Bu taktikler belki sizi köpek saldırısından koruyabilir ama her köpeğe karşı etkili olmayabilir. Dünyanın en azılı köpeğini dize getirmek mi istiyorsunuz. O zaman soyunacaksınız ve çırılçıplak kalacaksınız.



Tarih, 8 Mayıs 1958. Gazetelere İstanbul’da Bebek ve Acıbadem semtlerinde 11 lüks evi soyan bir hırsızın Giresun’un Alucra ilçesinde yakalandığı haberi düşer. Geceleri bahçesinde iri çoban ve kurt köpeklerin bulunduğu köşklere giren ve değerli eşyaları çalan H.K isimli bir şahıs, elde ettiği paralarla Boğaz otellerinde kadınlarla gününü gün etmiş ama Semih İmren adlı bir polis şefinin sıkı takibiyle yakalanır. Yakalandığında ise “Semih ağabey rüyalarıma giriyordu zaten” diye cevap verir.

Haber, buraya kadar bir ilginçliği olmayan sıradan bir olay gibi gözükse de işin aslı başka!

11 köşke yakalanmadan giren, köşk bahçesindeki azılı köpekleri saf dışı bırakan ve havlamasına dahi müsaade etmeden hırsızlık yapan bu adamın sırrı neydi acaba?

H.K yapılan sorgulamada bu işi nasıl yaptığını anlatır. Şimdi dikkatlice dinleyelim.


“Dünyanın en azgın köpekleri bile çıplak insandan korkar ve sesleri kısılır. Bunu çok önceden duymuştum. Gireceğim köşkün hemen yanında çırılçıplak soyunuyor ve ellerim yerde sürünerek bahçeye giriyordum. Beni gören köpekler yanıma gelip oramı buramı kokladıktan sonra manyetize oluyor, korkudan sesleri kısılıyor ve bir köşeye saklanıyorlardı. Bundan sonrasını da anlatmaya lüzum yok zaten…”

Hırsızlar arasında “Köpekçi H.” diye nam salacağını söylen H.K. sorgusunun ardından cezaevine gönderilir.

Haber böyle…


Bilmiyorum başka örneği var mıdır ama kulağa mantıklı geliyor. Köpek bile şaşırmıştır, kendisi gibi 4 ayak üzerine yürüyen ama kendisi gibi tüylü olmayan birini görünce.

Adam 11 köşk soymuş ve hiçbir köpeğe yakalanmamış.

Buradan uzmanına, bilim adamına sesleniyorum. Bunu bir test etsinler.

Haber kaynağı: Milliyet Arşiv, 8 Mayıs 1958


Devam�: http://www.ayhandemiral.com/index.php/kopek-saldirirsa-soyunun/#ixzz1niT9gjqm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...