27 Ocak 2014 Pazartesi

Tablet almanın püf noktaları


Tab­let pi­ya­sa­sı­nın önem­li oyun­cu­la­rın­dan Ez­co­ol, son za­man­lar­da hız­la yay­gın­la­şan ucuz tab­let fur­ya­sı hak­kın­da tü­ke­ti­ci­le­ri uya­rı­yor.

Ma­du­ri­yet­le­rin önü­ne geç­mek için özel­lik­le sa­tış son­ra­sı des­tek ve ga­ran­ti kap­sa­mı­nın öne­mi­ne dik­kat çe­ken şir­ket, tab­let sa­tın alır­ken şu hu­sus­la­ra da vur­gu ya­pı­yor:

1) Ne çok ucuz olsun ne de çok pahalı

Çok ucuz tab­let­ten çe­kin­mek ge­re­ki­yor. 99 TL gi­bi fi­yat­tan sa­tı­lan 7 inç­lik bir tab­le­tin mal­ze­me ka­li­te­si­nin iyi ol­du­ğu dü­şü­nü­le­mez. Bu tek­nik açı­dan im­kan­sız­dır. Bel­lek­le­rin ve iş­lem­ci­nin ma­li­ye­ti bel­li­dir. Do­la­yı­sıy­la 10” tab­le­te bin TL üzerinde ücret ödenmemeli

2) Artırılabilir hafıza şart

Dü­şük da­hi­li ha­fı­za­lar bir yer­den son­ra ye­ter­li gel­me­me­ye baş­lar. Ye­ni bir oyun ya da film yük­le­ye­bil­mek için es­ki­si­ni sil­mek ge­re­kir. Art­ı­rı­la­bi­lir de­po­la­ma ol­ma­dı­ğı sü­re­ce, da­hi­li ha­fı­za her za­man ye­ter­siz ge­le­cek­tir.

3) Çözünürlüğü yeterli olmalı

Akıl­lı te­le­fon ve tab­let pa­za­rın­da özel­lik­le son 1 yıl içe­ri­sin­de hız­la ge­li­şen tek­no­lo­ji­ler­den bir ta­ne­si de ek­ran çö­zü­nür­lü­ğü ol­du. Ar­tık bü­yük tab­let­ler için en azın­dan Full HD (1080p), mi­ni tab­let­ler için HD (720p) çö­zü­nür­lük stan­dart ha­le gel­di. An­cak gü­nü­müz­de hâ­lâ da­ha dü­şük çö­zü­nür­lü­ğe sa­hip ol­ma­sı­na rağ­men sa­tı­şa su­nu­lan bir­çok tab­let var.

4) Tek çekirdekliler artık rafa kalktı

Gün­cel­len ya­zı­lım­lar ve di­ğer do­na­nım bi­le­şen­le­ri yü­zün­den tek çe­kir­de­kli iş­lem­ci­ler, kul­la­nı­cı­la­rı ya­rı yol­da bı­ra­kı­yor­. Bunun için en az çift çe­kir­dek­li iş­lem­ci­ye sa­hip tab­let kul­lan­mak ge­re­ke­cek­tir.

6 bin dolarlık canavar

Japon elektronik devi Panasonic’in 20 inç­lik 4K çö­zü­nür­lük­lü ye­ni tab­le­ti To­ugh­Pa­d’­in özel­lik­le­ri bel­li ol­du. In­tel Co­re i5 iş­lem­ci­si ve Nvi­di­a Ge­For­ce 745 M gra­fik kar­tı bu­lu­nan ci­haz, Win­dows 8.1 iş­le­tim sis­te­miy­le bir­lik­te sa­tı­la­cak. Ci­haz­da 256 GB SSD, 8 GB RAM ve 2 GB VRAM bu­lu­nu­yor. Blu­eto­oth 4.0, USB 3.0, SDXC kart des­te­ği­ne sa­hip ci­ha­zın pi­li ise yo­ğun ça­lış­ma­da an­cak 2 sa­at da­ya­na­bi­li­yor. Ci­ha­zın ABD fi­ya­tı 6 bin do­lar.

TEKNOLOJİ DÜNYASI - MURAT GÜLDEREN - BUGÜN GAZETESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...