30 Ekim 2011 Pazar

Google+'a 4 yeni özellik geliyor


Sosyal ağın yeni üyelerinden Google+'a 4 yeni özellik daha eklendi. Özelliklerin videoları haberimizde.

Ayrıntıları Okuyun...
Sosyal ağ platformunun son üyesi Google+, ilk çıktığı zaman büyük ses getirmiş ve kısa süre içerisinde büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşmıştı. Ancak işlevselliğinin yanında fazla sade bir arayüze sahip olan Google+, bu sebepten kullanıcılarını büyük ölçüde elinde tutmayı başaramamış ve son dönemde belli bir gerilemeye girmişti.
Resimlerin orjinal boyutları için üzerine tıklayın
İşte Google+ çalışanları, bu engellemeyi durdurmak için sosyal ağa 4 yeni özellik daha eklediler. Bunlardan birincisi 'What's Hot' özelliği oluyor. Bu özellik ile kullanıcılar platform üzerindeki en popülerpaylaşımları görme imkanı buluyor. Bu özellikten yararlanabilmek için sol kısımda bulunan menü kısmından ''What's Hot'' seçeneğine ya da paylaşımlar arasında bulunan kırmızı renkli What's Hot yazısına tıklamak yeterli oluyor.
2. bir yeni özellik ise What's Hot'a tıkladıktan sonra kullanacağımız Ripples özelliği oluyor. Ripples seçeneği What's Hot'a tıklamamızın ardından, oradaki bir paylaşım ilgimizi çekmişse bu paylaşımın gelişme süreci, içerik kaynakları ve nasıl bu kadar popüler olduğuna dair bilgileri elde etmemezi sağlıyor. Bunun yanısıra Ripples,paylaşımlara yüksek seviyede katılım gösteren kişileri de görmeyi sağlıyor.
Google+'ın 3. yeni özelliği ise fotoğraf düzenleme kısmına gelmiş.'Creative Kit' adı verilen bu yeni özellik, yüklediğimiz fotoğrafları düzenleme imkanı ve eğlenceli efektler vermemizi sağlıyor. 4. özellik ise, Google+'ın artık işletme hesaplarının doğrudan Google+ kullanımına izin vermesi olmuş. Bu sayede kullanıcılar Google Apps'deki Gmail e-postaları aracılığıyla direkt olarak Google+'aüye olabilecekler. Bakalım Google+'ın bu yeni özellikleri kullanıcı kitlesinde belli bir artış yaratacak mı, hep birlikte göreceğiz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...