11 Mart 2013 Pazartesi

Egzama kürü nasıl yapılır


Bitkilerle birlikte egzama kürü yapabilir, sağlık problemlerinizden kurtulabilirsiniz. Egzama hastalıkları çok nedenli ve çeşitli şekillerde deride kızarma, şişme, kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösteren daha çok psikomastik olan bir deri hastalığı olarak bilinmektedir. Deri üzerinde kızarmalarla ve kabarmalarla kendini belli eden bu hastalığın tedavisini egzama kürü ile tedavi edebilirsiniz.

Egzama kürünün birden çok yöntemi vardır. Bitkisel formüller ve mucizeler olarak uygulayacağınız bu kürleri en az 15 gün aralıksız sürdürmeniz gerekmektedir. Faydalarını görebilmek için, egzama kürü harici başka bir bitki karıştırmamalısınız.

Taze sarımsak otlarından elde edilen suyu egzamalı olan bölgenize masaj yoluyla sürerek egzama kürünü uygulayabilirsiniz.

Funda tohumlarını kaynatarak, posasını egzamalı olan bölgenize sürüp, üstünü temiz bir bez ile sarabilirsiniz.

Defne yaprakları ve defne tohumlarını bir kapta kaynatın. Daha sonra egzamalı olan bölgenizi bu suyun içerisine sokun ve 2-3 dakika bekletin. Bu işlemi günde 2 defa yapmanız yeterlidir.

Taze kekik otlarını kaynatarak egzamalı olan bölgenize sürünüz. Pansuman yapınız.

Muz meyvesini ezdikten sonra, üstüne limon suyu ilave edin ve merhem haline getirin. Oluşturulan bu krem şeklindeki egzama kürümüzü kızaran, kabaran yerlere sürün ve sarın.

Egzama hastalığı için oluşturabileceğiniz, egzama kürleri yukarıdaki listeden ibarettir. Sağlıklı günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...