6 Şubat 2014 Perşembe

Baş dönmesini azaltmak için yapılması gerekenler

Baş dönmesini azaltmak için yapılması gerekenler..


Baş dönmesini arttıran en önemli nedenlerden biri, baş ve vücudun hareketleridir. Dolayısıyla baş ve vücut hareket ettirilmezse, baş dönmesi hissi azaltılabilir.


Baş dönmesini arttıran en önemli nedenlerden biri, baş ve vücudun hareketleridir. Dolayısıyla baş ve vücut hareket ettirilmezse, baş dönmesi hissi azaltılabilir.
Çünkü baş dönmesi hastalığının en çok gözlenen nedenlerinden biri de, denge kanallarındaki kristallerin oynamasıdır. Bu hastalığın en temel başlangıcı başın ve gövdenin hareketleriyle ortaya çıkar.


Sabahları baş dönmesi

Örneğin sabahları yataktan kalkıldığı zaman çok şiddetli baş dönmesi görülür. Sabit pozisyonda durulup karşıya bakıldığı zaman 15-20 saniye sonra geçer. Ancak kişi öne eğildiğinde ya da banyoda yüz yıkamak için eğildiğinde yeniden başlar.
Dolayısıyla bu durumu hemen fark eden hastalar, başlarını hareket ettirmeden doktora gitmeyi tercih ederler.
Sabit durmak bir tedavi değildir. Fakat o anda baş dönmesinin tekrar etmesini engellemek için uygulanabilecek basit bir yöntem olabilir. Eğer kişide kristal kaymasına bağlı bir baş dönmesi varsa, doktora gidene kadar pozisyonu sabitlemek, baş dönmesinin tekrarını önleyebilir.


Periferik nedenler
Göz açık olarak sabit bir noktaya bakılırsa, periferik nedenler denilen, yani beyinden değil de daha çok iç kulaktan kaynaklanan baş dönmelerinde sabit bir noktaya bakmak baş dönmesini baskılar.
Periferi nedenli baş dönmesi yaşayan kişiler gözlerini kapatırlarsa, baş dönmelerinin daha da arttığını görürler. Oysa gözlerini sabit bir noktaya odaklarında, bu baş dönmesi daha çabuk geçer ve baskılanır.
Baş dönmesi bazen aşırı şekilde kusma, terleme, bulantı, çarpıntı ve korku hissi ya da kol ve bacaklarda uyuşma gibi ciddi bulgularla birlikte görülebilir. Bu koşullarda başı sabit tutarak baş dönmesini engellemeye çalışmak anlamsızdır. En kısa zamanda doktora başvurulması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...