8 Şubat 2014 Cumartesi

Bitkilerden Esansiyel Yağ Çıkarma

Bitkilerden Esansiyel Yağ Çıkarma 



Buhar Distilasyonu en uçucu yağları ayıklamak için kullanılır. Gardenia, Gül, Lily ve Sümbülteber gibi en hassas çiçeklerinden uçucu yağlar elde etmek için kullanılmaktadır ve en sık narenciye (portakal, limon, greyfurt, vb.) Uçucu yağlar ayıklamak için kullanılır.

Buhar Distilasyon damıtılmasından elde edilen doğal aromatik bileşikler gibi ısıya duyarlı malzemeler için özel bir tür (ayırma işlemi). En esansiyel yağları buhar distile birçok organik bileşikler, yüksek sürdürülebilir sıcaklıklarda dekompoze eğilimindedir . Bileşiklerin kaynama noktaları, su veya buhar ekleyerek, tercihen malzemenin bozulma kayda değer haline geldiği ve altındaki sıcaklıklarda veya düşük sıcaklıklarda buharlaşması için depresif distile ile maddeler ısıya karşı çok hassastır, buhar damıtma da vakum damıtma ile kombine edilerek esansiyel yağlar çıkarılır.


Buhar fazında yüzeyleri maruz ajite olan pratik karışmayan iki sıvı bir karışım ısıtıldığında, her kurucu bağımsız sıcaklığının bir fonksiyonu olarak kendi buhar basıncı uygular. Sonuç olarak, tüm sistemin buhar basıncı artar. Karışmayan iki sıvı kısmi basınçları toplamı, atmosfer basıncı (deniz seviyesinden yaklaşık 101 kPa) aştığında Kaynama başlar. Bu şekilde, birçok organik bileşikler suda çözünmez ayrışma meydana geldiği noktanın altında bir sıcaklıkta arındırılmalıdır. Örneğin, kaynama bromobenzen noktası 156 ° C ve suyun kaynama noktası 100 ° C, ancak iki kaynar bir karışımı 95 ° C. Böylece, bromobenzen sıcaklığı 61 ° C'nin altında normal kaynama noktası kolayca damıtılır.

Buhar Distilasyon , örneğin uçucu yağlar, parfüm üretiminde kullanılmaktadır . Bu yöntemde, buhar istenilen yağlar içeren bitki materyali geçirilir. Ayrıca kompleks organik bileşiklerin sentetik prosedürleri baındırmaktadır. En esansiyel yağlar buhar distile ile elde edilir. Buhar damıtma da yaygın olarak "sıyırma buhar" yaygın olarak adlandırılır petrol rafinerisi ve petrokimya tesisleri kullanılan buhar damıtma diğer endüstriyel kullanımlar püskürtülebilir mayonez gibi püskürtülebilir veya aerosol çeşniler gibi tüketici gıda ürünleri üretimi içerir.

Buhar Distilasyon 11. yüzyılda Özbekistanda Doğan İslamAlimi kimyager, İbn-i Sina (Batı'da Avicenna olarak da bilinir) tarafından icat edilmiştir. Parfümü çıkarma mükemmelleştirmek, parfümeri gelişimine önemli katkıda bulunan buhar damıtma temel yağları çıkarma amacı için icat etti. Buhar damıtma teknolojisi Batı bilimsel gelişmeleri önemli ölçüde etkiledi . Birçok bileşiklerin önceden mümkün değildi saf form elde edilmesi şimdi artık mümkün oldu.


GÜL YAĞI VE GÜL SUYU İÇİN 3 SAHA DISTILLATION ÜNİTESİ




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...