7 Aralık 2011 Çarşamba

Son sağlık trendi buğday çimeni suyu!


Son sağlık trendi buğday çimeni suyu!


Buğday çimeni suyunun hem sağlık hem de güzellik açısından çok yararlı olduğuna inanılıyor. Hollywood starları kahvaltıda, yogadan önce ve enerji içeceklerinin yerine buğday çimeni suyu tüketiyor.


Kansere karşı etkili

Buğday çimeni suyu trendi 1940'lı yıllara kadar dayanıyor. Bazıları kanserden bu içecek sayesinde kurtulduklarını belirtiyor.

Bilim adamları buğday çimeni suyunun anti-kanserözellikleriyle ilgili bazı araştırmalar ve çalışmalar yürüttü. Profesör Petrov Onkoloji Enstitüsü'nden uzmanlar buğday çimeni suyunun, tümör büyümesini yavaşlattığını ve metastas ihtimalini azalttığını gösteren deneylere imza attı.

Diğer faydaları

Buğday çimeni suyu sadece kansere karşı etkisiyle bilinmiyor. Toplam içeriğinin %90'ı vitamin ve minerallerden oluşuyor. Bu besin değerleri insan sağlığı için büyük önem arz ediyor. "Yeşil sihir" içeriğindeki aminoasitlere bağlı olarak saç ve cilde iyi geliyor.
Çimen suyunun %70'i klorofildir. Klorofil yapı olarak homoglobine benzer. Yani kardiyovasküler rahatsızlıklara sebep olan serbest radikallerden vücudu korur. Ayrıca buğday çimeninde 400'den fazla enzim bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...