24 Aralık 2011 Cumartesi

Twitter’da multimedya paylaşımı


Twitter’da multimedya paylaşımı



Dünyanın en ünlü sosyal paylaışm ve iletişim platformlarından biri olarak kabul gören twitterın özelliklerinin kullanılmasını sağlayan uygulamalar peşi sıra çıkmaya devam ederken sizler için bu uygulamaları bir çatı altında toplamaya çalıştım belrilediğim konu internette takılanların ortak noktası olan multimedya yani müzik video ve resim paylaşımını sağlayan yada kolaylaştıran uygulamaları ele alacağız aralarından bazılarını kendim kullanıyordum bazılarını da internette gezinirken buldum ve not etmeye başladım uygualamalrın sayısı çoğalınca sorbize de bir yazı olarak yayınlanmayı hakketikleri için elime klavyeyi alıp bir bir eklemeye başladım dilerseniz önce mültimedya paylaşım uygulamalarından  video paylaşımı ile başlıyaylım.

Twitter da video paylaşımı.

Video paylaşımı konusunda oldukça fazla sistem olduğunu öğrendim tabi diğerlerini bilmiyorum sadece bulduklarımı eklemeye çalışacağım.

Twitvid

Şunu bir kez kabul edelim video paylaşımı konusunda bu tarz sistemlere pek ihtiyacımız yok diyebilirsiniz çünkü oldukça fazla video paylaşım sistemi var fakat işin içine twitter ve retwett olayı girince iş başkalaşıyor çünkü twitter ın en büyük gücü paylaşımın kolay olması sadece tek tıklama ile paylaşım yapılabilmesi yukarıda bahsettiğim uygulamada bilgisayarınızdan kameradan ve mobil telefonunuzdan video yüklemenizi ve paylaşmanızı sağlıyor.

Twiddeo

henüz beta aşamasında bir sistem gerçi neden beta aşamasında olduklarını tahmin edebiliyorum bir kez kullanım kolaylığı ve sosyal platformu çok düşük ama yinede kullanışlı bir sistem. Güzel tarafı Embed kodlarını vermesi.

Twitc

Oldukça başarıl olduğunu düşündüğüm bir sistem en güzel tarafı üyelik sayfanız twitter sayfasını andırması youtube gibi sitelerden video ekleyebilirsiniz kendi albumlerinizi oluşturabilirsiniz.

TwitLENS

25 mbyte kadar video yüklemenizi sağlıyor aynı zamanda fotograf dayükleyebilirsiniz beta aşamasında yüklediklerinize diğer kullanıcılar yorum yapabiliyorlar özellikle üye olmanıza gerek yok twitter hesabınız ile bağlanabiliyorsunuz.

Tweetube

Oldukça basit kullanımı ve video ve resim ekleme ve paylaşma konusunda bizlere yeterli miktarda seçenek tanıyan başarılı bir sistem.

Twitterda resim paylaşımı.

Twitterda resim paylaşımı video paylaşımından çok daha fazla kullanılıyor bunun nedenlerini kafanızda az çok canlandırabiliyorsunuz sanırım. Bu sistemlerin en ünlüsünden başlamak istiyorum.

Twitpic

Twitter ın en büyük foto paylaşım sitesidir aslında buna sahip olmasının en büyük nedeni hatırlar iseniz amerikadaki Hudson nehrindeki uçak kazsaının ilk fotograflarının buraya eklenmesi ile tüm medya tarafından ilgi gördü. Ondan sonra da aldı başını yürüdü.
Tweephoto Twitpic in en büyük rakibi diyebiliriz facebook entegrasyonu ve istatistik gibi özellikleri sizlere sağlıyor tasarımı pek bişiye benzemese de özellikleri bakımından gayet iyi.
Pikchur çoklu ortam desteğine sahip facebook friendfeed tumblr özl isteğe bağlı olarak flickr a bağlanabilmenizi sağlar.
Twitgoo Twittera benzer bir yazısı var oldukça eğlenebileceğiniz bir ortama sahip denemeye ve kullanmaya değer.
Pictor Oldukça başarılı bir sistem olarak düşünüyorum bence çok popüler olması gerekiyordu. Pichur gibi diğer sosyal platformlara bağlanabiliyor.

Twitter da müzik paylaşımı.

Twitterda muzik paylaşımı yapabilmenize olanak sağlayan gerçekten çok güzel sistemler mevcut içerisinde hem dinleyip hemde paylaşabilmeniz için url kısaltma sistemleri mevcut.

Tinysong

P2P muzik paylaşım olanağı tanıyan ve Grooveshark altyapısını kullanan bir sistem. Paylaşım noktasından yeterli özelliklere sahip olduğunu düşünüyorum.

Twisten.fm

Twitter alt yapısını kullanarak üyelik seçeneğine sahip oluyorsunuz basit bir arama motoru var dinleme özelliğinin olduğunu düşünüyorum ama dinlemeyi beceremedim. Grooveshark altyapısını kullanır.

Song.ly

Rusyanın ünlü arama motoru Tagoo ya ait bir servis firefox eklentileri de mevcut.

Blip.fm Benzer müzik tarzı sevenlerle ile bir araya gelmenizi sağlar takip edilme sistemi gayet başarılı ayrıca kendi radyo istasyonunuzu bile kuarbileceğinizden bahsediliyor.

Twit.fm sizin twitter sayfanıza uygun bir tasarım alır tweet leme olayı oldukça gelişmiştir müzikleriniz depolamak için gayet uygundur ayrıca diğer sitelerden de flash ve ya müzik çekebiliyor örnek youtube gibi.

Twiturm

Resimde de anlayacağınız tarzda özellikler dışında müziklerin sadece urllerini ekleyerek bile şarkıyı siteye upload edebilirsiniz. gayet başarılı bir sistem.

Songtwit

Müzik yükleyim dinleyip ve paylaşmanızı sağlyana bir sistem oldukça basit ve kullanışlı çok fazla özel bir tasarıma sahip değil ama yine de denemek isteyebilirsiniz.
Son olarak bu saydıklarım sistemler dışında oldukça fazla uygulama var hepsini bir anda yazmak pek te kolay değil o yüzden eğer saymadığım ve bildiğiniz bu tarz sistemler var ise destek olursanız sevinirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...