16 Eylül 2011 Cuma

Cinsel gücü artıran ilaç var mı?

Cinsel gücü artıran ilaç var mı?


Geçen hafta sonu Bodrum’da yaşadığım bir olay beni çok güldürdü. Olay şu… Birlikte yolculuk ettiğimiz altmışlı yaşların ortalarındaki bir “ağabey” ve “dost”, bindiğimiz arabayı birden bire yolun sağına park ettirdi ve kenardaki dikenli kaktüslere doğru koşmaya başladı. Biraz sonra elleri diken içinde birkaç “Frenk inciri meyvesi” ile dönünce anlatmaya başladı: “Doktorcuğum biliyor musun bundan daha güçlü bir cinsel güçlendirici yokmuş!”

Bazı yiyeceklerin cinsel gücü arttırabildiği düşüncesi insanlık tarihi kadar eski bir hikâyedir ve özellikle Avrupa ve Asyalı erkekler arasında bu tür efsaneler çok yaygındır.

Mesela AVOKADO bunlardan biridir. Bir hastamdan avokado meyvelerinin ağaçlarda ikili, yani çift çift büyümeleri nedeniyle erkek yumurtalıklarına benzetildiğini bile duymuştum. Bugün de pek çok erkek cinsel gücü arttırdığını düşünerek sık ve bol avokado yemeye devam ediyor! Oysa yüksek enerjili bir meyve olması dışında avokadonun kanıtlanmış bir cinsel güç arttırıcı özelliği yok!İNCİR ve NAR da cinsel gücü arttırdığı için yenebilen meyveler.

Bizde çok yaygın kullanılan cinsel güçlendiricilerden biri de sanırım ceviz. CEVİZ folik asit, omega-3, magnezyumdan zengin, kalorisi yüksek bir yiyecek. Köy ve kasabalarımızda “ballı-muzlu” ceviz hala bu amaçla yenmeye devam ediliyor. Sağlıklı olduğu için cevizi az ve sık sık yemekte fayda var ama elimizde cinsel gücü arttırıp arttırmadığı konusunda kesinleşmiş bir veri yok.

VE DİĞERLERİ… 

Cinsel gücü arttırdığına inanılan daha pek çok yiyecek-içecek var. Böyle bir liste yapanlar listeye bal, muz, havuç, kırmızıbiber, çikolata, çilek, karides, istiridye gibi yiyecekler de sık mutlaka eklerler.

Listeyi biraz daha sofistike hale getirip “kadınlar için ayrı erkekler için ayrı” güçlendiriciler önerenler bile var. Örneğin hardal, ayçiçeği çekirdeği, bezelye, badem, ceviz, istiridye, kekik, nane, maydanoz, şalgam, kuşkonmaz erkekler için; ahududu, tarçın, çilek, çikolata, karidesin kadınlar için daha güçlü cinsel uyarıcılar uyarıcı diye yazanlar olmuş!

BİR FAYDA OLABİLİR Mİ?

Ne yazık ki bu önerilerden hiçbirinin bilimsel bir karşılığın yok! Cinsel gücün temelinde genel sağlığınızın iyi olup olmaması, ruhsal durumunuz ve hormonal süreçlerinizin düzenli çalışıp çalışmadığı gibi faktörlerin esas belirleyiciler olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Kötü ve dengesiz beslenen, göbek büyüten, uyku sorunları olan, stresini yönetemeyen, hareketsiz, tembel, hımbıl, endişeli, depresif, sık öfkelenen, çok içki kullanan, sigaranın birini söndürmeden birini yakan biriyseniz cinselliğiniz bunlardan tabii olarak olumsuz yönde etkilenecektir. Ayrıca hormon seviyeleriniz yeterli değilse ne yerseniz yiyin cinsel gücünüzde herhangi bir düzelme olmayacaktır. Eğer sağlıklı bir cinsel yaşamınız olmadığını düşünüyorsanız bu konuda uzmanlaşmış doktorlardan erkekseniz ürologlar, kadınsanız kadın sağlığı uzmanlarından yardım istemenizi öneririm. 

PROF. DR. OSMAN MÜFTÜOĞLU 
http://www.osmanmuftuoglu.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...