22 Eylül 2011 Perşembe

Mutfaktaki karıncalardan kurtulma yöntemleri


Mutfaktaki karıncalardan kurtulma yöntemleri



Mutfağınızda yemek yaparken izlendiğinizi mi hissediyorsunuz? Ya da minik dostlarınız her daim yemeklerinize ortak mı oluyor? İşte onlardan kurtulmanın yöntemleri...


1. Özellikle geceleri tezgahın üzerinde herhangi bir yiyecek parçası bırakmamaya özen gösterin. Karıncaların mutfağı işgal etmesinin sebebi yiyecek aramalarıdır. Eğer yiyecek veya depolayacak bir şey bulamazlarsa mutfağınızdan medet ummayı keseceklerdir.

2. Tezgahın üzerini ve tüm yüzeyleri temiz bırakın. Tahta namına mutfağınızdaki herşeyi iyice temizleyin. Eğer yere bir şey dökülürse hemen temizlemeye özen gösterin.

3. Her iki ayda bir evinizin köşelerini böcek ilacıyla ilaçlayın. Özellikle içinde piretrin içeren ilaçlar karıncalar üzerinde etkili olacaktır.

4. Çöp kovalarının içini de ilaçlamayı unutmayın. Ayrıca dış kapıya yakın bir yerlere yerleştirmeyi deneyin. Eğer karıncalar çöpe geliyorsa, koca evi baştan başa geçmek zorunda kalmayacaklardır.

5. Karıncalar ve böcekler genellikle tahta döşemelerin duvar köşelerine denk gelen yerlerini tercih ederler. Kolayca girmek ve dışarı çıkmak için bu bölgelere yerleşerek yumurtlarlar. Bu nedenle piyasada satılan karınca yuvalarını oralara yerleştirin.



http://kisiselbakim.milliyet.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...