17 Ekim 2012 Çarşamba

BAŞ AĞRISINA İYİ GELEN BESİNLER



Sıs sık başı ağrayanlar, aşağıdaki besinleri bir denesinler.


 Baş ağrısına iyi gelen besinler


Migren 'li bir hasta olarak aşağıdaki besinleri önemle tavsiye ederim


Baş ağrısına iyi gelen besinler:

1-Fırında Patates: akşamdan kalanlar için potasyum deposu patates öneriliyor. Fırında yapılan patatesler vücuttaki sıvı oranını dengeliyor.



2-Karpuz: vücutta su kaybı baş ağrısının en önemli nedenidir. Başta karpuz olmak üzere sulu meyvelerin tercih edilmesi gerekiyor.



3-Kahve: tüketilen aşırı alkol sonrasında damarlar genişleyebilir ve baş ağrısının etkisi artar. Kahvenin içindeki kafein damarları daraltarak baş ağrısının önüne geçer.



4-Tam Tahıllı Ekmek: karbonhidrat eksikliği baş ağrısına neden olur. Tam tahıllı ekmek vücutta aşırı su kaybını düzenlerken baş ağrısını ortadan kaldırır.



5-Badem: badem içinde barındırdığı magnezyum sayesinde damarları rahatlatır. Migren ve baş ağrısını giderir.



6-Yoğurt: kalsiyum deposu yağsız yoğurt baş ağrısına birebirdir.



7-Baharatlı Yemekler: kırmızı biber ve benzeri baharatlı soslar baş ağrısının etkisini giderir. Diğer besinlere göre daha çabuk azaltır. Özellikle sinüzitlerinde sorun olanlar baharatlı yemekler yerse solunum yolları daha çabuk açılır.



8-Susam: susam özellikle kadınlar için çok önemli bir besindir. Barındırdığı yüksek oranda E vitamini kadınların özel günlerinde baş ağrısını ortadan kaldırır.



9-Ispanak: tansiyonu düşüren ıspanak baş ağrısına iyi geliyor. Uzmanlar ıspanağın etkisinin artması için sebzenin yapraklarından salata yapılarak tüketilmesini tavsiye ediyor.

İsmail Demirci

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...