26 Haziran 2011 Pazar

Nokia yeni stratejisini yürürlüğe koyuyor!

Nokia yeni stratejisini yürürlüğe koyuyor!



Nokia CEO’su Stephen Elop, web üzerinden yayımlanan etkinlikle, şirketin bu yılın başında kurduğu stratejide ne gibi önemli gelişmeler kaydettiğini aktardı.


 • Piyasaya Series 40 yelpazesinde üç yeni mobil telefon çıkarıyor.

• Symbian Anna sevkıyatına temmuz ayında başlanıyor.

• Önümüzdeki 12 ay içinde 10 yeni Symbian akıllı telefonu kullanıcıların beğenisine sunmayı planlıyor.

• Nokia N9 akıllı telefonunu tanıtıyor.

• Nokia, “bir milyar daha” (kullanıcı) stratejisinin bir parçası olarak Qt’ye verdiği desteği de sürdürüyor.

Elop, bu çerçevede Nokia akıllı telefonlardan mobil telefonlara, servislerden arayüz tasarımlarına, geliştirilmiş cihaz deneyiminden geliştirici araçlarına kadar pek çok konuda sektörde büyüme ve lider olma yönünde aldığı somut eylemleri sergiledi. “Bu yılın başlarında rotamızı değiştirmek yolunda kapsamlı bir strateji belirledik” şeklinde konuşan Nokia Başkanı ve CEO’su Stephen Elop “Stratejimizin merkezinde inovasyon var. Bugün ise Nokia’da inovasyonun yeni hızını göstermek amacıyla önemli bir adım attık. Nokia için yeni bir dönem başlıyor” dedi. Nokia, mobil telefon alanında uygun fiyatlı üç cihaz daha tanıttı: Nokia C2-02, Nokia C2-03 ve Nokia C2-06. Bu portföy çift ve tekli SIM seçeneklerini içerdiği gibi, her üç model de Series 40 cihazları kullanıcılarına hem yeni, geliştirilmiş web ve harita deneyimi hem de dokunmatik ya da klavyeli seçeneği sunuyor.

Nokia ayrıca Symbian’la devam edeceğinin de altını çizdi. Bu temmuz ayında Nokia, geliştirilmiş pek çok kullanıcı deneyimi içeren yeni Symbian Anna yüklenmiş Nokia N8, E7, C7 ve C6-01 cihazlarının sevkıyatına başlayacak. Bu cihazları halihazırda kullanmakta olan kullanıcılar da Ağustos ayında, Symbian Anna’yı telefonlarına indirebilecekler. Önümüzdeki 12 ay içinde ise Nokia pazara Symbian tabanlı 10 yeni cihaz daha sürmeyi planlıyor. Etkinlikte Nokia, en son akıllı telefonu olan Nokia N9’u da tanıttı: Nokia N9, üç ana ekranlı ve hafif bir dokunuşla geçişler yapan yeni bir kullanıcı arayüzüne sahip, tamamı ekranla kaplı bir Nokia modeli. Nokia N9 daha iyi ses algılaması, daha iyi ses kalitesine sahip üstün nitelikli bir anten performansı sağlayan polikarbon tasarıma sahip.

Ayrıca çeşitli aksesuarlarla paylaşma ve eşleşme sağlayan NFC (Yakın Alan İletişimi) deneyimini de her daim mümkün kılan bir teknolojiyle üretilmiş. Nokia N9, tüketici deneyiminde yeni bir inovasyonun kapılarını açarken geliştiricileri de daha güçlü Qt uygulamaları yaratmaya yönlendiriyor. Qt altyapısı, Nokia’nın mevcut akıllı telefon ürün ailesinin merkezinde yer alıyor ve bugün dünya genelinde 100 milyondan fazla Nokia Qt cihazı bulunuyor. Ovi Mağaza tüketicileri, yüksek oranda büyüme kaydeden Asya pazarları da dahil olmak üzere, her geçen gün daha fazla Qt uygulaması indiriyorlar.

Bu eğilimden faydalanan Nokia, “bir milyar kullanıcının daha” internete bağlanmasını sağlayacak uygulamalar oluşturmak için Qt altyapısını merkeze alacak. Qt geliştiricileri içinse bu, 
önümüzdeki yıllarda daha fazla erişim ve fırsat anlamına geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...