21 Ağustos 2008 Perşembe

Suya Düşen Cep Telefonunu Kurtarmak


Suya Düşen Cep Telefonunu Kurtarmak

Cep telefonunuz suya düştüğünde ne yapmak gerekir? Acil müdehale nasıl olmalıdır?
Yaz ayının gelmesiyle havuz ve deniz mevsimi de açılmış oldu. Sıcak bir yaz gününde serinlemek isterken ve aklınızda güzel vakit geçirmek varken hiç de hoş olmayan bir sürprizle karşılaştınız. Cep telefonunuz suya düştü. Hemen herkesin başına gelebilecek bu durumdan en az hasarla kurtulmak için birkaç ipucunu sizlerle paylaşalım.

- ilk iş olarak cihazla pilin birbirinden ayırması gerekiyor. Böylece cihazın ayrılan parçaları arasındaki sıvının yayılması önlenir. Ardından da SIM kartı çıkartması gerekiyor. Birçok durumda cihaz ıslansa bile SIM kartlar çalışmaya devam ediyor.

- Cihazın pili ve SIM kartı çıkarıldıktan sonra kuru bir bezle hızlı şekilde kurulanması gerekiyor.

- Cep telefonunun içerisindeki nemi buharlaştırmanın en iyi yolu, bir kompresörle ortamdaki havanın üflenmesi ya da elektrik süpürgesi ile içerideki havanın dışarı çıkarılması. Ancak saç kurutma makinesinin kullanılmaması gerekiyor. Çoğu saç kurutma makinesi, 'soğuk üfleme' modu olsa dahi ortamdaki havadan daha sıcak bir havayı makinenin içerisine üflediği için entegre ve lehimlere zarar verebiliyor. Bunun sonucunda cihaza pil takıldığı an telefon kısa devre yapabiliyor.

Eğer saç kurutma makinasından başka alternatifiniz yoksa cihazdan uzak mesafede tutarak kurutma işlemi yapmanız önerilir.

- Tuvalete düşürülmediğiniz sürece alkolle temizlenmemesi gerekiyor. Solvent içerikli olan alkol, cihaz içindeki plastik bağlantıları eritebiliyor. Bunun yerine nalburdan temin edebilen "Denature" alkol kullanılabilir.

- Telefonunu denize düşürenlerin, cihazı sudan çıkarıp bu sefer tatlı suya bırakmaları daha sonra oradan da çıkarıp kurulamaları gerekiyor. Çünkü tuzlu su barındırdığı kristallerden dolayı cihazın bazı parçalarına zarar verebiliyor.

Birçok kullanıcının, suya düşürdüğü için çalışmayan telefonlarını garantiden değiştirmek istemesinden sonra üretici firmalar, cihazın hem dışına hem de içine garanti etiketleri yerleştirmeye başladı.

Su ile temas ettikleri zaman renk değiştiren bu etiketler sayesinde yetkili servis, telefonun içini açmadan dahi suya düşürüldüğünü anlayabiliyor. Birçok telefonun içinde de gizli işaretler bulunuyor. Bu işaretler, telefon ıslandıktan sonra dışındaki etiket değiştirilse bile cihazın ıslandığını tespit edebiliyor.

teknoportal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...