23 Ekim 2010 Cumartesi

Bahçenizde 7 ölümcül günah!


Bahçenizde 7 ölümcül günah!
Bahçeyle uğraşmak çok eğlencelidir. Ayrıca bahçenizin kurallarını deneme yanılma yöntemiyle öğrenebilirsinizde. Bahçeniz her şeye rağmen çok bağışlayıcıdır. Ancak bu hataları yapmamaya yine de dikkat edin.

Çim biçme yüksekliği önemli

Çimler sürekli hayatta kalabilmek için yapraklarına ihtiyaç duyarlar. Çünkü bu şekilde beslenirler. Çimleri dibinden biçmek onların bir daha büyümemesine neden olabilir.bu nedenle çim biçme makinenizdeki boyut yarına dikkat edin.
Plastikten vazgeçin

Plastikten üretilmiş paspas veya bahçenizde işe yarayacak ürünleri kullanmayın. Plastik, toprağın su, hava ve besin etkileşimini sekteye uğratır. Toprağı da zamanla öldürür. Bunun yerinde yün ve hasır gibi geçirgen paspasları tercih edin.

Bitkilerin saksılarına dikkat

Bazı bitkiler kökleri nedeniyle derin saksılarda yetiştirtmeleri gerekir. Bazıları ie geniş saksılarda ve daha alçak zemine ihtiyaç duyarlar. Aksi halde bitkilerinizin köklerinde çürümeler ya da bitkilerin yapraklarında kurumalar olabilir. Ektiğiniz bitkinin yetişme koşullarına dikkat ediniz.

Malç

Malç toprak için çok faydalıdır. Ancak ağaçların ve bitkilerin gövdelerine maçlın temas etmesini engelleyin. Çünkü bu malç tarafından tutulan nem ve çeşitli fungallar sayesinde çürümeye neden olur. Ayrıca böceklenmeye de sebebiyet verir. Malç uygularken bitki gövdelerine en az 5-10 cm boşluk bırakın.
Budamada altın kural!

Budamada altın kuralınız, her zaman bit tomurcuk yada düğümün üstünden kesmek olmalıdır.
Şapka kanca bırakmamalısınız. Çünkü bu yakalar, zararlılar ve hastalıklar için giriş noktası oluştururlar.

Islak toprak

Toprak çok ıslakken, yağmurlu dönemlerde toprağa kürek vurmaktan, ekim yapmaktan vazgeçin. Bu toprağın yapısını değiştirebilir. Bitki kalitesi için önemli bir konudur.

Biçilen çimler

Biçilen çimleri, uzun süre bahçenizde bekletmeyin. Çünkü bu hem altındaki toprağın hava ve besin alamamasına hem de mantar üremesine olanak sağlar. Ayrıca yabancı otların da çoğalmasına sebep olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...