23 Ekim 2010 Cumartesi

Bonsai ağacı özel ilgi bekler!


Bonsai ağacı özel ilgi bekler!
Bonsai hakkında bilgilenerek mutsuz bir bonsai ile mutlu büyüyen bonsai arasındaki farkı öğrenebileceksiniz.

Bu bitkinin su ihtiyacı, budama ve bakımı diğer bitkilerden farklıdır. Dünyanın en küçük ağacı olarak kabul edilen bonsai, özellikle duygusal anlamda bakıcısına bağlanabiliyor. Sahibi yanında olmadığında yapraklarını dökebiliyor.

Bonsai ağacını budamak her ne kadar bu iş size angarya gibi de gelse çok gereklidir. Böylelikle onları şekillendirebilirsiniz de. Bir bonsai ağacı da eğer izin verirsek normal bir ağaç kadar büyüyebilir. Ancak onun özelliği minik olmadı değil mi? Evinizden taşan ağaç kökleri istemiyorsanız onları budamaktan sıkılmayın.


Bir bonsai ağaç yok sıradan bir ağaç farklı ve eğer izin verirsen aynı boyutta büyüyecektir. Bu nedenle daha düzenli boyutunu istediğiniz tutmak için budamak gerekebilir. Bir çok uzman her iki yılda bir yapılmasını öneriyor. Bu daha sağlıklı bir büyümeye neden oluyormuş. Dilediğiniz oranda budayarak onun büyüme boyutunu siz ayarlayabilirsiniz.

Bazı insanlar için bu ağacı bulmak ve korumakta güçlük çekebilirler. Diğer taraftan bazıları, bonsai ağacına bakarken büyük bir keyif alırlar. Onları arkadaşlarına göstermekten gurur duyarlar. Ağaçseverler evlerindeki bu minyatür ağaca adeta çocukları gibi bakarlar. Çünkü ne kadar büyük olursa olsun hiçbir ağacı evinizde yetiştiremezsiniz. Tabii bonsai dışında…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...