2 Nisan 2011 Cumartesi

Bu telefonlardan uzak durun!

Bu telefonlardan uzak durun!



HTC 7 Trophy 

Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows Phone 7'li telefon henüz tam anlamıya satışa sunulmuş değil. Okuyucularımız tarafından da pek sorulan ve araştırılan bir telefon değil 7 Trophy... Ama tabi bu da nedensiz değil, çünkü WP7'nin bir çok kusuru bulunuyor. Örneğin genişletilebilir bir hafıza bulunmuyor ve eş zamanlamalar sadece program üzerinden oluyor. Tarayıcı, posta gibi uygulamaların başlatılması 2 saniyeyi buluyor. Bu diğer telefonlar ile karşılaştırıldığında çok fazla bir süre.

Alternatif : Samsung Galaxy S
Güzel, hassas dokunmatik ekranlı, ve tam multimedya güçlü bir telefon mu istiyorsunuz? O zaman Samsung Galaxy S'i düşünebilirsiniz. Ortalama 1.300 liralık fiyatı, 4 inçlik ekranı ve uygulamalarla geniştletilebilir bir Android işletim sistemi bulunuyor. Google Maps ile bir navigasyona da sahipsiniz. 5 MP'lik kamerası ile de HTC 7 Trophy'nin açık ara önünde.

RIM BlackBerry Torch 9800 

Siyah kasa, küçük tuşlar, az pil ömrü : BlackBerry Torch 9800 çok da iyi bir izlenim bırakmıyor. Yeni işletim sistemi BlackBeery OS 6.0'a rağmen dokunmatik tuşlar çok iyi değiller. Tarayıcı performansı, kamera kalitesi, 3.5 saat ile az batarya süresi 1.400 liralık bir telefon için çok iyi değil.

Alternatif : Motorola Milestone 2
Büyük ekranlı ve güzel mekanik klavyeli bir telefon mu arıyorsunuz? O zaman Motorola Milestone'a bakmalısınız. Milestone'nun ikinci sürümü geliştirilmiş bir klavye, donanım ve marketi ile daha da güçlü olmuş.

Nokia C3-01 Touch and Type 

470 liralık fiyatıyla C3-01 iyi bir fikir olarak görülüyor. Küçük 2.4 inç'lik ekranı navigasyon ve uygulamaların açılmasında iyi çalışıyor. Metin yazmak içinse T9 klavye özelliği buluınuyor. Ama internette sörf yapmak ve menü kaydırmalarında C3-01'in performansı hiç de iyi değil. Genel olarak Nokia C3-01'de sörf yapmak, sayfaların geç açılması ve iyi olmayan WLAN modülü ile pek tavsiye edilecek gibi değil.

Alternatif : Samsung Wave 533
Daha büyük dokunmatik ekran, Q klavye, daha hızlı tarayacı : Samsung Wave 533 ile daha iyi bir performans alacağınız kesin. Bada'lı telefon UMTS desteği sunmamasına rağmen, stabil WLAN modülü ile ve uygulamalara açık işletim sistemi ile iyi bir seçim.

Nokia C6-00 

Dokunmatik ekran açısından baktığımızda Nokia hala trendi yakalamış durumda değil . Örnek: Nokia C6-00. Symbian telefonlarının ekranı iPhone'a kıyasla daha kötü kalıyor ve daha kötü bir görünüm sergiliyor. Ekran dışındaki plastik arayüz ekran kalitesini de etkiliyor.

Alternatif : Samsung Galaxy 551
200 Euro yurtdışı fiyatıyla Samsung Galaxy 551 C6-00'a çok iyi bir alternatif oluyor. 3.2 inç'lik hızlı reaksiyon gösteren ekranının altında aynı zamanda bir klavye yatıyor. Android 2.2 ve ağ fonksiyonları sayesinde internet açısından her şeyi sunuyor. 7 saatlik online batarya süresi de oldukça tatmin edici...

LG GD880 Mini 

LG GD880 ilk bakışta iyi donanıma sahip, uygun bir dokunmatik telefon. Ama iyi bir araştırmada bu telefonun da zayıf olduğu durumlar ortaya çıkıyor. 900-mAh'lik batarya bir multimedya telefonu için yeterli değil. Buna bağlı olarak da 3 saatlik konuşma süresi ve 3.5 saatlik online süresi tabii ki iyi değil. 5 megapiksellik kamerası gün ışığında iyi görüntü veriyor. LG işletim sistemi uygulamalar ile de genişletilme imkanı sunuyor; ama pek de yeterli değil...

Alternatif : LG Optimus One
Alternatif ise aynı kasadaki LG Optimus One. Bu dokunmatik telefon Android işletim sistemi ile donatılmış ve düşük fiyatıyla iyi bir donanım sunuyor. Testimizde 3.2 inçlik ekranı parlaklığı ve kontrastı ile bizi etkiledi.

LG E720 Optimus Chic 

E720, adıyla bile iyi bir dokunmatik telefon gibi durmuyor. Aynı zamanda plastik kasası kullanımdan birkaç dakika sonra parmak iziyle doluyor. Ekranda ise keskinlik ve kontrast eksikliği hissediliyor. Ekran testimizde, ekranın gün ışığında güçlü bir şekilde yansıma yaptığını gördük. Ama büyük problemlerden birisi birçok zaman geç kalan ve bazen komutlara cevap vermeyen dokunmatik ekranı.

Alternatif : HTC Wildfire
Eğer güvenilir bir Android telefon arıyorsanız size HTC Wildfire'ı öneriyoruz. Uygun fiyatı ve yeterli donanımı bile iyi bir alternatif. Şu anki fiyatı 680 lira civarında...

HTC HD2 

Eski işletim sistemi, kısa batarya süresi, yüksek fiyat... HTC HD2 en iyi zamanlarını şüphesiz geride bıraktı. Yaşlanmış Windows Mobile 6.5 kimse tarafından tercih edilmiyor. Ve fiyatıda hala 1.000 TL üzerinde. 1 yıl önce olsa bu telefon için "iyi" diyebilirdik ama bugün satın alacaklar, Windows Mobile 6.5 ile yazık edilen HD2'den uzak durmalı...

Alternatif : HTC HD7
Eğer mobil işletim sistemi oyunuzu Windows'tan yana kullanıyorsanız artık WP7'ye geçmelisiniz. Bizim önerimiz ise HD2'den hemen sonra gelen HD7. Yeni Microsoft işletim sistemi ile donatılmış ve tam bir navigasyon gibi birçok yenilik sunan HD7'nin yurt dışı fiyatı, HD2'den bile daha ucuz...


Sony Ericsson Vivaz pro  

Symbian telefonu Sony Ericsson Vivaz pro listemizin en üst sıralarında yer alıyor ve bu da nedensiz değil. Dookunmatik ekran komutlarında telefonun komutu anlaması için genellikle iki defa dokunmak zorunda kalıyorsunuz. Vivaz tarayıcı olarak 600 KB büyüklüğündeki test sayfamızı 42 saniyede açmayı başardı.

Alternatif : Nokia N97 mini
İşletim sistemi olarak tercihiniz Symbian ve iyi dokunmatik ekranlı bir telefon mu arıyorsunuz? O zaman bizim size önerimiz, fiyatı son zamanlarda nispeten düşen N97 mini. Testimizde Symbian telefon ile son derece uyumlu göründü, ağ fonkisyonları ve şık klavye de bunu desteklemiş.

HTC 7 Mozart  

Windows telefonu kötü batarya süresiyle telefon pazarında tanınıyor. Telefonun tam çektiği yerlerde bile batarya tatmin edici konuşma süresi sunamıyor. Aynı zaman WLAN, eş zamanlama ve bellek açısında da 7 Mozart karın ağrılarına sebep oluyor.

Alternatif : Motorola Defy
Çok para harcamak istemiyorsanız, uygulamalarla genişletilebilir Android telefonu Motorolo Defy sizin için iyi bir seçenek. Bu noktada aynı 7 Mozart ile benzer özellikleri sunan Defy, daha iyi bir batarya ve genişletilebilir hazıfa da sunuyor.

Motorola Flipout 

Kare görünümündeki Flipout Motorola kalesindeki bir başarısızlık olarak görülebilir. Flipout bir çok noktada zayıflıklar gösteriyor. Küçük ve düşük kontrastlı ekranının yanında kamera ve MP3 oynatıcı olarak da düşük performanslı. Düşük batarya süresine de sahip olan Flipout, rakiplerine göre zayıf.

Alternatif : Motorola Backflip
Geriye katlama mekanizması, tam klavye ve Android işletim sistemi ile Backflip iyi bir alternatif. Büyük bir klavye ve 3.1 inçli ekran sunan Backflip HSPA ve WLAN destekliyor. 
Testimizde 5 megapixellik kamerasıda iyi sonuçlar ile şaşırttı.


Sony Ericsson Yendo 

Dokunmatik ekranlı ilk Walkman telefon olarak hemen dikkat çekiyor. Ama yakından bakıldığında dokunmatik ekranı 
ve işletim sisteminin çok iyi bir kombinasyon olmadığı anlaşılıyor. Dokunmatik ekranda iş yapmak o kadar da kolay değil. Telefonun internet performansı da rakiplerinden biraz geride kalmış: Test sayfamızı 75 saniyede açabildi.

Eğer aradığınız sadece dokunmatik bir müzik telefonuysa, Yendo'yu düşünebilirsiniz. Zaten Sony Ericsson'un bu modeli piyasaya sürmesindeki amaç da müzik tutkunlarını kendine çekebilmek. Ama daha fazlasını isteyenler için alternatiflere yönelmeniz daha doğru olacak. 

Alternatif : Samsung S7550 Blue Earth
Yurt dışında 100 Euro'nun altında da iyi telefonlar olabiliyor. En iyi örnek olarak 3 inç'lik ekranı ile Samsung Blue Earth'ü verebiliriz. Kullanıcı ara yüzüyle şuan 90 Euro'nun altında. Bu fiyatıyla da HSDPA ve WLAN'ı destekliyor.


http://www.chip.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...