28 Nisan 2011 Perşembe

Facebook için 10 ipucu!

Facebook için 10 ipucu!


Facebook'ta beğenmeme tuşuna nasıl kavuşursunuz? Cevabı ve toplam 10 süper numara...


Facebook'un tasarımı değişmeyi hiç durdurmuyor. Gerçek zamanlı durum güncellemeleri ise önemini daima koruyor.

10 ipucu sayesinde bu gerçek zamanlı güncelleme özelliğinden sonuna kadar faydalanabilir, çok hoş numaralar yapabilirsiniz. Resmi, özellikler, uygulamalar, gizli özellikler, şakalar ve daha fazlası bu makalemizde sizleri bekliyor.

1. Beğenmeme tuşu yok mu?

Facebook'taki beğen tuşunun yanında neden bir beğenmeme tuşu yok? İşin kötüsü Facebook açıklamalarına göre bu özellik resmi olarak hiçbir zaman gelemeyecek.

Ama çare var, sevmediğiniz şeylere karşı tavrınızı belli etmek için Status Magic Facebook uygulamasını kullanabilirsiniz. Hatta beğenmeme değil, sevme, nefret etme, katılmama ya da çok güldüm gibi tepkiler bile ekleyebilirsiniz.

Saklamak mı istiyorsunuz?

2. Durum güncellemelerini kimden, nasıl saklarsınız?

Facebook'un genel gizlilik ayarları altından kimin durum güncellemelerinizi görebileceğini seçebilirsiniz.

Herkes, sadece arkadaşlar ya da onların arkadaşlarını da içerecek şekilde ayar yapmak mümkün. Farklı gruplardan yani örneğin iş ya da aile çevrenizden arkadaşlarla paylaşmak istediğiniz ya da istemediğiniz güncellemeler için de ayarlar mevcut. Hatta bireyleri de ekleyebilirsiniz.

Bunun için "Ne düşünüyorsun?" kutusunun yanındaki kilit ikonuna tıklayabilirsiniz. Buradan özelleştir seçeneğini seçmeniz ve ayarlamanız yeterli.

Zamanlama seçeneği bile var!

3. Durum güncellemelerini önceden ayarlamak

SocialOomph, Sendible ve HootSuite bu hizmeti snuyor ancak bunun daha kolay bir yolu var. Ücretsiz Later Bro sayesinde Facebook Connect ile kolayca bağlanabilir, mesajınızı yazıp, yayınlanacağı zamanı belirleyebilirsiniz.

4. İnsanları etiketleyin

Facebook durum güncellemenizin birisi tarafından görüldüğünden emin olmak istiyorsanız yapmanız gereken şey basittir: Adını etiketleyin.

Birinin ismini etiketlemek için yapmanız gereken önce @ karakterini yazmak ve sonra ismi yazmaya başlamak. Bu esnada Facebook size listenizdeki isimlerden önerileri sunmaya başlayacaktır. Sadece insanları değil sayfaları ve grupları da etiketleyebilirsiniz.

5. Durum güncellemenizde nasıl smiley kullanırsınız?

MSN'den smiley kullanmaya alışık olanlar için sembol kullanamamak önemli bir sıkıntı ama merak etmeyin, çözümü var. Facebook'un desteklediği tek sembol ♥ ve "<3." yazınca çıkıyor.

İnternet üzerinde bulduğunuz sembolleri kopyala-yapıştır ile kullanabilirsiniz.

İşleri ilginçleştirin

6. Yazıları bir kelime bulutuna dönüştürmek

Word Cloud denilen kelime bulutları, durumunuzu yazmanın eğlenceli bir yoludur.

Status Analyzer 3D uygulaması sayesinde son yazdıklarınızı gözden geçirilir, bir listeye dönüştürülür ve renkli, animasyonlu bir bulut haline gelir.

7. Dil seçenekleriyle eğlenmek

Farklı dillerden anlıyorsanız, İngilizce biliyorsanız Facebook'u korsan İngilizcesiyle de kullanabilirsiniz.

Durumunuz plank, eklentileriniz loot, paylaşımlarınız blabber'a dönüşür. Durum güncellemeleri için de TypeUpsideDown.com ve UpsideDownText.com adreslerinden ayrarlanarak ters yazı yazabilirsiniz.

Hepsi göz önünde!

8. Dünya'nın farklı yerlerinden güncellemeleri görün

Facebook üzerindeki yüzmilyonlarca kullanıcının durum güncellemelerini görmek isterseniz OpenBook'a bakmanız gerekiyor.

Kullanıcıların gizlilik ayarlarına dikkat etmediğini ortaya koymak için başlatılan projede, kullanıcıların paylaştıkları bilgilere kolay erişim sunuluyor.

Arama sonuçlarını cinsiyeye ya da anahtar sözcüklere göre daraltmanız da mümkün.

İşte hoş bir şaka!

9. Durum güncellemesi istatistikleriniz

Durumunuzu kaç kez güncellediniz? Facebook uygulaması olan Status Statistics sayesinde bunu ve daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

Bu uygulama verileri analiz ederek size bir günde kaç kez güncelleme yaptınız, haftanın hangi günleri ve saatlerinde aktiftiniz, bu ve bunun gibi bilgileri sunuyor.

Eski durum güncellemelerinizi de arayarak geçmişte gezmeden okuyabilirsiniz.

10. Arkadaşlarınıza nasıl bir numara yapabilirsiniz?


"http://facebook.com/profile.php?=73322363″ Bağlantısının ne olduğu pek anlaşılmıyor. Ancak bu bağlantı kullanıcıyı tıkladığında kendi profil sayfasına götürüyor ve bu da oldukça şaşırtıcı.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...