29 Ocak 2011 Cumartesi

Biçerdöver Operatör Belgesi Nasıl Alınır?

Biçerdöver Operatör Belgesi Nasıl Alınır?






Kurslara katılacak adaylarda aranacak şartlar:
a)Yaş şartı: 18 yaşını bitirmiş olmak.

b)Öğrenim şartı: En az ilkokul mezunu olmak.

c)Sağlık şartı : " Operatörlük yapmasına engel durumunun olmadığına dair " 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu' nun değişik 41-c maddesine uygun olarak alınmış sağlık kurulu raporu bulunmak.

d)Cumhuriyet Savcılığı Belgesi :2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun değişik 41-e maddesine uygun olarak, ceza almadığına dair belgesi bulunmak.

e) 2 adet fotoğraf.

f)İkamet belgesi.

Yukarıdaki belgeleri tamamlayan kursiyerlerin kayıtları yapılır. Kursiyerler eğitim programının tamamına devam etmek zorundadırlar.

Kurslarda Eğitim Programları, Ders Konuları ve Süresi :

a)İş makinesinin teknik yapısına ve kullanma amacına göre başlıca özellikleri (Aracın tanıtılması, motor güç aktarma organları, hidrolik, pnömatik . . . gibi ) ve sistemlerinin öğretilmesi : 12 saat, ( 2 gün )

b)İş makinesinin her türlü ataşman ve ekipmanın tanıtılması, yerinde ve doğru şekilde kullanılmasının öğretilmesi : 10 saat ( 2 gün )

c)İş makinesinin işyerinde, arazide ve karayolunda emniyetli, ekonomik ve verimli şekilde tekniğine uygun kullanılması ve aracın ayarları ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması : 12 saat ( 2 gün )

d)İş makinesinin günlük, haftalık, aylık ve 6 aylık bakımının öğretilmesi : 6 saat (1gün )

e)İş makinesinin arıza belirtilerinin öğretilmesi, sürücü tarafından giderilebilecek küçük onarımlarının anlatılması : 10 saat ( 2 gün )

f)İş makinesinin özelliğine göre makine enerji tasarrufu ve çevre ilişkisinin anlatılması: 6 saat ( 1 gün )

g) İş makinelerini taşıma kurallarıyla ilgili olarak, Karayolları Genel Müdürlüğü yetkili birimlerinden alınacak " özel yük taşıma izin belgesi " hakkında genel bilgiler: (2 saat)

h)Her türlü inşaat çalışmaları sırasında yapılacak trafik işaretlemeleri hakkında genel bilgiler: (2 saat ) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...