16 Ocak 2011 Pazar

Fotoğraf makinesi ve kamera için Sözlük Terimleri



1 GB Medya sağlanmaktadır (156 MB CD-R x 6, CD-RW x 1)
1 GB'ı aşkın hafıza alanı için 6 CD-R ve 1 CD-RW ile gelmektedir. CD-RW ile aynı diski 300'den fazla kez biçimlendirebilirsiniz. CD-R ile aynı yüksek kapasiteyi ve sorunsuz kamera/PC iletişimini sağlayan CD-RW biçimi, aynı CD'nin birden fazla kullanılması düşünü gerçeğe dönüştürüyor.
 

1,3 efektif Megapiksel
1280 x 960 piksel görüntü çözünürlüğü sunan, Internet, e-posta ile gönderme ve hızlı baskı için uygun bir dijital fotoğraf CCD biçimidir. Efektif piksel sayısı, son görüntüyü oluşturan piksellerin sayısıdır. Fotoğraf makinesinin piksel sayısı ne kadar çoksa, fotoğraf, görüntü kalitesinde kayıp yaşanmadan o derece çok büyütülebilir.
 

10 bit panel
Normal şartlarda LCD TV'ler için kullanılan standart 8 bit paneller, 256 kademeli renk geçişi yeteneğine sahiptir. BRAVIA D3000 Serisi için kullanılan 10 bit panel, 1024 geçiş gölgesi sağlar. Bu özellik, ten tonlarından günbatımına her görüntüye canlılık katar ve yine gördüğünüz görüntünün aslına mümkün olduğunca yakın olmasını sağlar.
 

1080i
1080 sayısı, 1080 dikey çözünürlük satırını ifade ederken i harfi de kademeli olmayan veya titreşimli taramayı ifade eder. 1080i, bir HDTV video modu olarak düşünülüp sıkça bir grup video standardının açıklanmasında kısaltma olarak kullanılır.
 

12 bit/32 kHz Ses
Ses, 6 ses bölümünde kaydedilir (= 1/2 kare, 1 stereo kanal). 32 kHz örnekleme frekansı ca. 16 kHz çalma frekansına izin verir. 12 bit modu genellikle ses ekleme ve ses üstü kayıt için kullanılır; ek stereo kanallar, ör. orijinal 6 ses bölümüne müzik ya da konuşma eklenebilir. Toplam 2 stereo kanal (her biri 16 kHz çalma frekansında).
 

12 bit/32 kHz Ses Modu (2 x Stereo)
Bu modda, ses eklemenin yanı sıra ses üstü kayıt da kullanılabilmektedir. Birinci stereo kanal, genellikle video sinyalleriyle birlikte verilen orijinal ses içindir. İkinci stereo kanal ise, art alandaki müzik, konuşma ya da diğer ses efektleri için kullanılabilir.
 

12 volt trigger çıkışı
Sony tarafından sunulan VW serisi ev sineması projektörlerindeki 12 volt trigger çıkışı, güçlendirilmiş bir ekranı etkinleştirmenizi sağlar. Projektörü çalıştırmak için çevre birimlerine bir elektrik sinyali gönderilir.
 

15-pin D-sub
15 pin D-sub bağlantı noktası, filmleri doğrudan bir bilgisayardan çalıştırabilmenizi sağlar. Bu, depolanan dijital içeriğin gücünü açığa çıkarabilmeniz için ev sinema projektörünüzü bilgisayarınıza bağlamak için bilgisayarlarda kullanılan elektrikli bir konektördür.
 

16 bit/48 kHz Ses Modu (1 x Stereo)
DAT ya da CD kalitesindeki yüksek kaliteli sesler kaydedilebilir ve çalınabilir. Bu 16 bit/48 kHz stereo ses sinyali, video sinyalleriyle birlikte kaydedilir; sesin kalitesi, müzik programlarının kaydedilmesi için uygundur.
 

2.0 efektif Megapiksel
1600 x 1200 piksel görüntü çözünürlüğü sunan, yüksek kaliteli baskı ya da ayrıntılı görüntü gerektiren Internet uygulamaları için uygun bir dijital fotoğraf CCD biçimidir. Efektif piksel sayısı, son görüntüyü oluşturan piksellerin sayısıdır. Fotoğraf makinesinin piksel sayısı ne kadar çoksa, fotoğraf, görüntü kalitesinde kayıp yaşanmadan o derece çok büyütülebilir.
 

24p Gerçek Sinema
Bu mod, filmlerin yönetmenin büyük ekran için amaçladığı üzere saniyede 24 kare hızında izlenmesine olanak sağlar. Günümüze dek, evde izlenen filmler sinema salonunda olduğundan 'daha hızlı' oynatılmaktadır. TV'de yayınlanan ya da DVD olarak satılan filmlerin, PAL biçimiyle uyumlu izlenebilmesi için ayarlanması gerekmektedir. Buradaki fark, filmler saniyede 24 kare hızında çekilirken standart bir TV'nin saniyede 25 kare hızında yayın yapmasından kaynaklanmaktadır.
 

2:2 Pulldown
2:2 Pulldown diğer Pulldown düzenlerinden farklıdır; çünkü herhangi bir kareyi kopyalamaz. Bunun yerine, video şifre çözücüsüne videoyu tek bir Aşamalı Kare olarak değil, iki birbirine geçmiş alan olarak görüntülemesini söyler. PAL ya da SECAM video standartlarının kullanıldığı ülkelerde, televizyon için çekilen bir saniyede 25 kare olarak çekilir. PAL video standardı saniyede 25 kare görüntüler; böylece filmden videoya aktarım basittir; her film karesi için bir video karesi çekilir. Saniyede 30 kare kullanılarak çekilen program ve filmleri, 60 Hz tarama hızına sahip NTSC videoya aktarmak için 2:2 Pulldown özelliği de kullanılır.
 

3,2 Efektif Megapiksel
2048 x 1536 piksel görüntü çözünürlüğü sunan, hassas ayrıntılı görüntüler gerektiren profesyonel kalitede uygulamalar için uygun bir dijital fotoğraf CCD biçimidir. Efektif piksel sayısı, son görüntüyü oluşturan piksellerin sayısıdır. Fotoğraf makinesinin piksel sayısı ne kadar çoksa, fotoğraf, görüntü kalitesinde kayıp yaşanmadan o derece çok büyütülebilir.
 

330,000 Efektif Piksel
640 x 480 piksel görüntü çözünürlüğü sunan bir dijital fotoğraf CCD biçimidir. Dosya boyutunun küçük olması, Internet, e-posta ve hızlı baskı için çok hızlı resim transferi olanağı sağlar. Efektif piksel sayısı, son görüntüyü oluşturan piksellerin sayısıdır. Fotoğraf makinesinin piksel sayısı ne kadar çoksa, fotoğraf, görüntü kalitesinde kayıp yaşanmadan o derece çok büyütülebilir.
 

3:2 Kayıt Biçimi
Bu işlev, resimlerin geleneksel fotoğraf biçiminde oluşturulmasına izin vermektedir. Standart biçim 4:3'tür.
 

3D Gamma Düzeltme
Ekrandaki parlaklık ve rengin tutarlı olması için BRAVIA Dijital Projektörler 3D Gamma Düzeltme özelliğini kullanır. Özellikle karanlık sahnelerde, görüntüler en ince ayrıntısına kadar hatasız ve tutarlıdır.
 

3D Panoramik Çekim
Deklanşör düğmesine basıp fotoğraf makinesini bir yandan diğerine hareket ettirin. Cyber-shot yüksek hızda peş peşe çekilen kareleri, otomatik olarak uyumlu 3D TV'lerde izlenebilen olağanüstü bir 3D panoramik görüntüye dönüştürür.
 

4.0 Efektif Megapiksel
2240 x 1680 piksel görüntü çözünürlüğü sunan, müthiş hassas ayrıntılı görüntüler gerektiren çok profesyonel kalitede uygulamalar için uygun bir dijital fotoğraf CCD biçimidir. Efektif piksel sayısı, son görüntüyü oluşturan piksellerin sayısıdır. Fotoğraf makinesinin piksel sayısı ne kadar çoksa, fotoğraf, görüntü kalitesinde kayıp yaşanmadan o derece çok büyütülebilir.
 

4:3 modu
4:3 modu video ve fotoğraflarda bulunan, geleneksel görüntü en boy oranıdır. Bu da bir resim genişliğindeki her dört birimin üç birim yüksekliğinde olacağı anlamına gelir. 16:9'luk yeni dijital yayın standardı ile 4:3 modu, kaliteden ödün vermeden, görüntüleri orijinal formatında oynatabilir. Böylece, fotoğraflarınızı 'geleneksel' 4:3 modunda çekmeyi tercih ediyorsanız, fotoğraflar da TV ekranında tüm görkemleriyle görüntülenir.
 

5,0 Efektif Megapiksel
2560 x 1920 piksel görüntü çözünürlüğü sunan, profesyonel kalitede uygulamalar için uygun bir dijital fotoğraf CCD biçimidir. Efektif piksel sayısı, son görüntüyü oluşturan piksellerin sayısıdır. Fotoğraf makinesinin piksel sayısı ne kadar çoksa, fotoğraf, görüntü kalitesinde kayıp yaşanmadan o derece çok büyütülebilir. 5,0 megapiksel görüntü, büyük biçim ve poster baskılarında bile en ince görüntü ayrıntılarının gösterilmesine olanak tanır.
 

576i
576i, Standart Tanımlamalı çıkış aygıtı (örn. TV) tarafından kullanılan Yatay titreşimli satırları ifade der.
 

720p
720p, bazı Yüksek Tanımlamalı aygıtlar tarafından kullanılan Yatay kademeli satır sayısını ifade eder
 

8 cm 156 MB CD-R/-RW Ortam
160 yüksek çözünürlüklü görüntü (UXGA) ve 1080 taneye kadar 640 x 480 piksel görüntü alabilen 8 cm çaplı 156 MB CD-RW. Görüntü harici verilerin saklanmasında da kullanılabilir ve 300 keze kadar biçimlendirilebilir.
 

8 cm CD-R
160 yüksek çözünürlüklü görüntü (UXGA) ve 1080 taneye kadar 640 x 480 piksel görüntü alabilen 8 cm çaplı 156 MB CD-R. Aynı zamanda görüntü harici verilerin saklanmasında da kullanılabilir.
 

A tipi pim montajı
Standart tip bir objektif montajı
 

AD
Sesli Açıklamalar (AD) kör ya da görme engelli kişilerin TV deneyimini geliştiren, filme dair açıklamaların yer aldığı bir ses kaydıdır. İzleyiciler için ekranda olup bitenleri açıklar ve sağır ya da işitme konusunda zorluklar yaşayan kişiler için altyazıların gördüğü işlevi görür. Şu ana kadar, AD özelliği sadece ayrı bir alıcı kutu ya da uydu alıcısı ile kullanılabiliyordu. TV'yi herkes için erişilebilir kılmak için, BRAVIA yelpazesi belirli TV kanalları tarafından yapılan açıklamalı ses kayıt yayınlarına kolayca erişim sağlayan tümleşik AD özelliğine sahip ilk üründür.
 

AE Bracketing
Otomatik Pozlama Braketi ile fotoğraf makinesi resmi üç farklı pozlama ayarında çekerek, daha sonra istenen görüntünün seçilmesine olanak tanır.
 

AE Shift
Otomatik Pozlama değerinden elle girerek sapma yapmanızı sağar (daha parlak - daha koyu) Video kamera modeline bağlı olarak +/- 3 adım kullanılabilmektedir.
 

AF (Otomatik Odaklama) Aydınlatıcı
Otomatik Odaklama Aydınlatıcı, zayıf aydınlatma koşullarında fotoğraf makinesinin otomatik odaklama işlemini gerçekleştirebilmesi için yeterli aydınlatma sağlamak için kullanılan, düşük güçte bir kırmızı ışık kaynağıdır.
 

AFM
Ses Frekansı Modülasyonu (Audio Frequency Modulation - AFM), ses dalgalarını HiFi kalitesinde kaydetmek için kullanılan bir sistemdir (>16 kHz); Video8/Hi8 biçimi için standarttır.
 

APS-C Boyutlu Sensör
Gelişmiş Fotoğraf Sistemi tip-C (APS-C), DSLR olarak da adlandırılan dijital Tek Objektifli Reflex fotoğraf makinelerinde kullanılan bir sensör tipidir. Bu sensör, geleneksel sensör SLR'lerinden daha küçük sensör boyutlarına sahiptir.
 

ARC-F
Tüm Aralıklarda Net Odaklamalı (ARC-F) lens, tüm ekranda görüntü kalitesinin tutarlı olmasını sağlar. 1920 x1080 HD çözünürlükte Dijital Projektör SXRD™ panellerinden en iyi şekilde yararlanacak şekilde tasarlanan ARC-F daha keskin ve daha net görüntüler ve görüntü tutarlılığı sağlar.
 

ATRAC CD (Uyarlamalı Dönüşüm Akustik Kodlama)
Sony ATRAC sıkıştırma sistemini kullanarak, 30 müzik CD'sine eşit bir alana sahip ATRAC CD oluşturabilirsiniz. Tek bir CD-R/-RW üzerinde sakladığınız müziğinizi uyumlu bir CD çalarda çalabilirsiniz.
 

AUX verisi
Video bilgisiyle birlikte ek yardımcı (AUX) verisi de kaydedilir. Bu bilgi, kayıt tarihi/saatini, Geniş/PALplus bilgisini ve kaydedilen resim kaynağını içerir. AUX verisi, DHR-1000 tarafından da okunabilir.
 

AVC
Gelişmiş Video Kodlama (AVC), çok yüksek veri sıkıştırma oranlarını gerçekleştirebilen dijital video codec standardıdır.
 

AVC-HD Tuner
 Karasal HD yayınlarını AVC (MPEG4) biçiminde alan entegre TV tuneri.
 

AVCHD
AVCHD (HD için Ses Video Sıkıştırma), yeni bir yüksek tanımlamalı film kayıt formatıdır. 8cm DVD diskleri ve Sabit Disk Sürücüleri dahil olmak üzere çeşitli ortamlarda Yüksek Tanımlamalı kayıt yapılmasına olanak sağlar.
 

Advanced Titler
Advanced Titler özelliği, çeşitli dillerde 8 ön ayar ve 2 özel alt yazı sağlar. Alt yazının ekrandaki konumu ver rengi ayarlanabildiğinden, ayarlama esnekliği sunar.
 

Akıllı Zoom
Seçilen görüntü çözünürlüğüne bağlı olarak zoom oranını ayarlar.
 

Alan
Videolar, yeterince hızlı gösterildiğinde hareket yanılsamasına yol açan birçok fotoğraf kullanılarak oluşturulur. Bu fotoğraflardan her birine kare adı verilir. Birbirine geçmeli bir sistemde, her bir kare biri tek sayılı yatay satırları içeren ve diğeri çift sayılı dikey satırları içeren iki ayrı görüntüye daha bölünür. Bu yeni görüntüler, alanlar olarak da bilinir. Standard Tanımlamalı PAL ekranında, her saniyede 25 kare görüntülenir. PAL birbirine geçmeli bir standart olduğu için her bir kare alanlara bölünür. Bu nedenle, PAL'ye saniyede 50 alan verir (bu, genel olarak 50Hz olarak bilinir). Birbirine geçmeli biçimlerin aksine, 720p ve 1080p HD biçimleri, kareleri alanlara bölmeyen aşamalı tarama özelliğini kullanır. Aşamalı ekranlar, tamamen daha net görüntü elde etmek için tüm kareyi bir defasında gösterir.
 

Alan Seçimi Modu
Sony, çekim durumunuzun gereksinimlerini karşılayacak bir dizi önceden ayarlanmış fotoğraf makinesi ayar seçeneği sunmaktadır.
 

Anamorfik zoom modu
Anamorfik zoom modu, HD Ready projektörler yelpazemizde sinemaya özgü en boy oranını sunar. Gelişmiş sinyal işleme özelliği ile, filmleri sinemada izleyebildiğiniz gibi görüntüleyin. İsteğe bağlı anamorfik zoom lensi, görüntüyü yatay olarak genişletir.
 

Aralıklı Kayıt Modu
Bu modda, her resim arasında belirli bir geckmeyle çekilmiş kısa resim dizileri kaydedilir. Kayıt, belirli bir bekleme süresinden sonra başlatılabilir (30 saniye, 1 dakika, 5 dakika, 10 dakika) ve kısa bir süre devam eder (0,2 saniye, 0,5 saniye, 1 saniye, 2 saniye). Kullanıcıların, büyüyen bitkiler ya da açan çiçekler gibi yavaş hareket eden nesnelerin dinamik kayıtlarını yapmasını sağlar.
 

Arka Işık Telafisi
Geleneksel video kameralarda, arkadan güçlü bir ışık geldiğinde nesneler silüetler şeklinde görünebilir. Tüm Handycam modellerinde, bunu engelleyen ve nesnelerin net görünmesini sağlayan Backlight Compensation (Arka Işık Telafisi) sistemi bulunmaktadır.
 

Arka plan bulanıklaştırma
Tıpkı bir DSLR fotoğraf makinesinde olduğu gibi, hafifçe bulanıklaştırılmış bir arka planın önünde canlı bir ön plan öğesinin yer aldığı profesyonel görünümlü fotoğraflar oluşturun
 

Audio Mix
En iyi ses efekti için iki kayıtlı stereo kanal (12 bit modu) arasında denge sağlayabilirsiniz.
 

Ayrılabilir Kontrol Paneli
TV/Monitör ekranını izlerken kolay düzenleme için kontrol panelini çıkartabilirsiniz.
 

Aşamalı Deklanşör Sistemi
Bilgi, mekanik bir deklanşör kullanılarak bir bir her satırdan toplanır ve işlenir. Benzer sonuçlar sağlayan Aşamalı Tarama Sistemine benzer bir işlemdir.
 

Aşamalı Taramalı Sistem
Bu terim, sırayla her bir satırın verilerini toplayan ve işleyen bir görüntü sensörünü tanımlamak için kullanılmaktadır.
 

BBE® Dijital
Bina patlaması sesinden yavaşça nefes alışa dek BRAVIA setinizden gelen her sesi 'parazitsiz' saf bir netliğe kavuşturur. BBE® dijital ses sinyaline yapay hiçbir şey eklemez bunun yerine sesi orijinal her ayrıntıyı ve farkı verebilmek için sadık biçimde yeniden yapılandırır.
BBE® ViVA
BBE® ViVA yüksek kaliteli ses ve dahili Virtual Dolby®, sadece iki ön hoparlörden tam surround ses efekti oluşturur. BRAVIA TV yelpazesinde bulunan bu teknoloji yüksek ses kalitesi eksikliği, zor anlaşılır diyaloglar ve uzak orta kanal gibi 3B sesin rahatsız edici etkilerini ortadan kaldırır. Sonuç ise solo vokaller ve konuşmalar için kristal netliğinde, doğal ve üç boyutlu bir sestir.
 

BBeB Book
Broadband eBook (BBeB), elektronik kitaplar için Sony tarafından geliştirilmiş bir biçimdir. BBeB biçimindeki yeni kitaplar genellikle yalnızca ABD web sitelerinden ABD'li tüketicilere satılsa da, birçok web sitesi bu Reader ile uyumlu biçimde "telif hakkı dışında" ücretsiz e-kitaplar sağlamaktadır. BBeB belirtimi, Sony tarafından büyük kitapların (250 sayfadan fazla) küçük bir dosya boyutuna sığdırmak ve sınırsız içerik kopyalamayı engellemek için Açık MG kopya korumasını uygulamak amacıyla geliştirilmiştir. Yeni açık EPUB dosya biçimi BBeB'nin kitapseverlere sunduğu avantajların birçoğuna sahiptir.
 

BMP (Bitmap)
Görüntü piksellerini bit-bit tanımlayan sıkıştırılmamış bir grafik biçimidir.
 

BRAVIA 1080 Wireless
Kabloları görüş alanından çıkaran BRAVIA 1080 Wireless teknolojisi, harici Blu-ray Disc™ ve DVD oynatıcılarını, PLAYSTATION®3 konsollarını ve diğerlerini BRAVIA televizyonunuza kablosuz olacak bağlayabileceğiniz anlamına gelmektedir. Bileşenler, BRAVIA LCD setinizle Wi-Fi® aracılığıyla iletişim kuran ayrı bir şık Medya Alıcısı kutusunda barındırılmaktadır. Bu da, manzarayı bozan kablo kalabalığını düşünmeden büyük ekranda 1080i yüksek kaliteli dijital görüntünün ve sesin keyfini çıkarabileceğiniz anlamına gelmektedir.
 

BRAVIA ENGINE 2
Akıllı gürültü giderme ve Gelişmiş Kontrast Geliştirici gibi en yenilikçi teknolojilerimizi kullanan BRAVIA ENGINE 2, büyük beğeni kazanan BRAVIA ENGINE teknolojisinin gücü üzerine inşa edilmiş olup, dört yeni görüntü işleme aşaması katar. Dahası, BRAVIA ENGINE 2 birçok farklı sinyali de içine alacak şekilde, tüm dijital sinyal işleme süreçlerini bir araya getirir. Sonuç ise olabilecek en doğal tonlara sahip, net ve gerçeğe yakın renklerdir. Net ve güvenilir bir parlaklık ve kontrasta sahip siyak düzeyleri en derin ve en ayrıntılı düzeylerdir.
 

BRAVIA ENGINE 2 PRO
BRAVIA Engine 2 PRO görüntü verilerini size ekranda görmeden önce filtreleyen, temizleyen ve optimize eden güçlü bir işlemcidir. Full HD 1080p LCD ekranınızda gerçeğe en yakın High Definition görüntüleri sunmak için sinyal kalitesi büyük ölçüde iyileştirilir. En beğendiğiniz programlar, Blu-ray Disc™'ler, DVD'ler ve PLAYSTATION®3 oyunları bugüne kadar gördüğünüz en üstün renk aralığı, en yumuşak yüksek hızlı hareket ve en temiz siyahlar olarak canlanır. Hiçbir şeyin izleme deneyiminizi engellemesine izin vermeyen gürültü azaltma teknolojisi, mükemmel görüntüyü sunmak için her sahnede hareket ve parlaklık ayarlarını otomatik olarak yapar.
 
  BRAVIA ENGINE 2 PRO
 

BRAVIA ENGINE PRO
BRAVIA ENGINE PRO, gelişmiş Dijital Gerçeklik Oluşturma teknolojisinden tam olarak yararlanarak BRAVIA ENGINE EX'in (yukarıda açıklanmaktadır) bir adım ötesine geçer. Bu, High Definition sinyalinizi güçlendirerek daha mükemmel çözünürlük ve üstün resim performansı elde etmenizi sağlar.
 

BRAVIA Sync
BRAVIA Sync arkanıza dayanıp, BRAVIA TV'nizin uzaktan kumandasını kullanarak, Sony tarafından üretilmiş olan Handycam® video kamera ya da Blu-ray Disc™ oynatıcınızı kontrol etmenizi sağlar. Sony ürünlerinden daha da iyi yararlanmak için bir diğer inanılmaz basit yöntem. Örnek olarak, Blu-ray Disc™ oynatıcınız HDMI™ bağlantısı üzerinden BRAVIA TV'nize bağlıysa, BRAVIA uzaktan kumandanızın Play tuşuna basarak, film izleyebilirsiniz. Veya Cyber-shot® dijital fotoğraf makinenizi HDMI™ bağlantısı üzerinden BRAVIA TV'nize bağlarsanız, cihazda bulunan film ve fotoğrafları görüntülemek için TV'nin uzaktan kumandasını kullanabilirsiniz.
 
 BRAVIA Sync
 

BRAVIA Theatre Sync
Bravia Theatre Sync, Ev Sineması ayarlarını kontrol etmenin yeni yoludur. HDMI™ bağlantıları ve bir uzaktan kumanda kullanılarak, sistemi oluşturan çeşitli birimler arasında sinyaller gönderilebilir. BRAVIA Theatre Sync her türlü karmaşıklığı ortadan kaldırır; bu sayede, filmin keyfini çıkarmaya konsantre olabilirsiniz. Tek bir tuşa dokunmanızla ses cihazı ve TV açılır, doğru girişler seçilir ve Blu-ray Disc™ veya DVD oynatıcı çalışır.
 

Bayt
Bir bayt, 8 bitten oluşur. Bir bit, 256 karakteri, sayıyı ya da renk değerini tanımlayabilir.
 

Beyaz Dengesi
Beyaz nesnelerin beyaz görünmesini ve daha doğal renk dengesinin elde edilmesini sağlayan bir ayar.
 

Bionz görüntü işlemcisi
Yüksek hızlı Bionz görüntü işleme motoru, kullanıcının ışık hızında resim yakalamasına olanak sağlar. Motor, kesintisiz olarak saniyede üç kareye kadar, 10,2 megapiksel çözünürlükte ve en iyi JPEG sıkıştırma formatında, yüksek hızda burst çekim yapılmasına olanak sağlar.
 

Bit
Bir bilgisayarın işleyebileceği en küçük veri parçası. 0 ve 1 olmak üzere yalnızca iki değere sahip olabilir ("açık" ya da "kapalı" olarak da bilinmektedir).
 

Blu-ray
Blu-ray Disc™, yüksek tanımlamalı video ve verilerin saklanması için tasarlanmış yüksek yoğunluklu bir optik disk formatıdır.
 

Blu-ray Disc™
Gelecek nesil optik disk formatının adı. Blu-ray Disc™ (BD) geleneksel DVD'lere kıyasla, beş kat daha fazla kapasite sunar. Bu da kullanıcılar, tüm görkemleriyle sunulan filmler ve müziklerle yoğun bir High Definition deneyimin keyfini çıkarabilirler. Olabilecek en iyi Yüksek Kaliteli görüntüler, parlak dijital çok kanallı ses ve bir sürü etkileşimli ekstralarla, uzun filmlerin tadını çıkarın. Blu-ray Disc™ High Definition dijital video, ses, resim, oyun, bilgisayar dosyaları ve istediğiniz her şeyi depolayacak şekilde tasarlanmıştır. PLAYSTATION®3'te en son oyun eğlencesinin yanı sıra 1080p HD filmlerin de tadını çıkarabilmeniz için bir BD-ROM Blu-ray Disc™ sürücüsü bulunmaktadır.
 

Bluetooth®
Bluetooth®, veri ve ses iletişiminde kullanılan düşük maliyetli kısa menzilli kablosuz bir sistemdir. Bir Bluetooth® aygıtında, başka Bluetooth® aygıtlarla iletişimi sağlayan donanım ve yazılım bulunur.
 

Bluetooth® İşlevi
Bluetooth® teknolojisiyle heyecan verici bir kablosuz işlevler dünyasının kapısını açar. Bluetooth® Temel Görüntüleme Profilini destekleyen herhangi bir aygıttan görüntülerin doğrudan indirmenizi sağlayan Bluetooth®, sizi 'kablo stresinden' kurtarmanın yanı sıra, uzaktan video kamera işlevselliğini de sağlar.
 

Bulanıklık Önleyici
Yüksek hassasiyet, nesne hareketinden kaynaklanan bulanıklık problemlerine savaş açar. Fotoğraf makinesindeki ISO ayarının yükseltilmesi, hareket eden nesnelerin yakalanabileceği daha fazla deklanşör hızı anlamına gelir. Görüntü bulanıklığının başka bir ana nedeni de fotoğraf makinesinin hareket etmesidir. Optik Görüntü Dengeleyiciler, fotoğraf makinesinin titremesini algılayan ve doğru açıyı ayarlaması için objektifi hareket ettirerek her türlü fotoğraf makinesi hareketini telafi eden gyro sensörlerinden oluşmuştur. Çift Bulanıklık Önleyici koşuluna sahip ürünler bu teknolojilerin her ikisini de birleştirmektedir.
 

Burst modu
Burst modu, bir tampon bellek kullanarak çekimler arasındaki veri iletimini geçici olarak hızlandırır. Arka arkaya görüntüler, fotoğraf makinesinin her birini kaydetmesini beklemeye gerek olmadan hızlı biçimde kaydedilebilir. Bu özellikle spor, hareket ve vahşi yaşam fotoğraflarında olduğu kadar, hayatta bir kez karşılaşılabilecek görüntülerin çekilmesinde de kullanılabilir.
 

Bölge Paneli Hizalama
Bölge Paneli Hizalama özelliği renk yönetimindeki boşlukları telafi eder. Ev sinema projektörünüzdeki SXRD™ panellerini hareket ettirmek hizalamayı geliştirir ve Bölge özelliği de ekranın çevresindeki kırmızı ve mavi anormallikleri sadece 0.1 piksel adımlarda çekebilmenizi sağlar. Sonuç ise daha keskin ve daha net bir görüntüdür.
 

CCD
Şarj Eşleştirmeli Cihaz (Charge Coupled Device - CCD), resmin elektronik sinyallere dönüşmesini sağlayan bir yarı iletken yongadır. Piksel sayısı ne kadar fazlaysa, CCD yonga tarafından o kadar çok resim ayrıntısı görülebilir. Sony Handycam'lerde, sensörlerin normal yongalara göre daha düşük aydınlatma koşullarında çalışmasını sağlayan kedi-gözü tipi CCD'ler kullanılmaktadır.
 

CD Mavica
Sony tarafından sunulan Digital Mavica, resimleri kaydetmek için bilinen 3,5 inç disketleri kullanmaktadır. Popüler JPEG resim sıkıştırma biçimiyle Mavica, dijital fotoğraf makinelerinde devrim yaratmıştır. Yeni CD, 156 MB kapasiteli bir CD-R diskler kullanmaktadır.
 

CD-R
CD-R (Kaydedilebilir CD), üzerine bir kez yazılabilen silinemez CD'leri ifade etmektedir. Bir CD kaydedici yardımıyla, müzik, filmler, fotoğraflar gibi çeşitli veriler bu diskler üzerine kaydedilebilmektedir. CD-R'ler 8 cm ve 12 cm biçimlerinde mevcuttur. En sık kullanılanlar 650 MB ya da 700 MB kapasiteli 12 cm CD-R'lerdir. Daha küçük 8 cm çaplı disklere genellikle single (tekli) CD adı verilir ve daha çok müzik kaydetmek için kullanılır.
 

CEC (Tüketici Elektroniği Kontrolü) özelliğine sahip HDMI™
Aygıtlar arasında ek iletişim bilgilerini aktarabilen ve bunların kullanımını kolaylaştıran yeni tür HDMI™ bağlantısı. Örneğin, CEC özelliğine sahip HDMI™, ‘BRAVIA Theatre Sync’ işlevini destekler. Bu özellik, ‘BRAVIA’ Theatre Sync uzaktan kumandasındaki tek bir tuşa dokunarak ev sineması kurulumunuzdaki tüm uyumlu aygıtları senkronize etmenize olanak sağlar.
 

CMOS
(Ücretsiz Metal Oksit Yarı İletken). Video kamera ve dijital fotoğraf makinesi sensörü teknolojisi, CCD gibi, ışığı elektrik sinyallerine dönüştürür. CMOS'nin yararları arasında daha az bulanıklık, üstün kontrast sağlamak için daha geniş dinamik aralık ve pilin etkili çalışması için daha düşük güç tüketimi bulunmaktadır.
 

Canlı TV Yayını Duraklatma
Canlı TV yayınını duraklatmanıza imkan tanıyan Sony HDD kayıt cihazları sayesinde artık hiçbir anı kaçırmayacaksınız. Yavaş gösterim ve hızlı ileri sarma işlevi dahil olmak üzere kaldığınız yerden itibaren sahneleri farklı hızlarda oynatabilir ve istediğiniz an canlı yayına dönebilirsiniz.
 

Carl Zeiss®
Fotoğraf makineleri ve video kameralar için objektif geliştirmek ve tedarik etmek üzere Sony ile ortaklık kuran ünlü objektif imalatçısı.
 

Carl Zeiss® Distagon® lensi
Carl Zeiss®'in profesyonel sınıf, tam kaplamalı, hassas cam lensleri, sapmasız optik mükemmellikleriyle ünlüdür. Görüntünün kenar kısımlarında bile net görüntüler ve daha az bozulma sağlar. Optik elemanlara uygulanan gelişmiş kaplama, kontrastı ve renk doğruluğunun daha iyi olmasını sağlarken istenmeyen suni efektleri azaltır.
 

Carl Zeiss® Vario-Sonnar T*®
Objektif yüzeylerindeki ışık yansımasını azaltarak gölgelenme ve parlama gibi sorunları ortadan kaldıran çok katmanlı T* kaplamasına sahip bir objektif. Geleneksel objektiflerden daha az yansıma ile daha fazla doğal ışık görüntü çipine ulaşabilir, böylece daha doğal ve canlı görüntüler oluşturulabilir.
 

Carl Zeiss® Vario-Sonnar® Lensleri
Carl Zeiss®'in profesyonel sınıf, tam kaplamalı, hassas cam lensleri, sapmasız optik mükemmellikleriyle ünlüdür. Görüntünün kenar kısımlarında bile net görüntüler ve daha az bozulma sağlar. Optik zoom, geniş açıdan telefotoya kadar çok geniş bir aralık sağlayarak, fotoğrafçının görüntü çerçevesini mükemmel biçimde belirlemesini sağlar. Optik elemanlara uygulanan gelişmiş kaplama, kontrastı ve renk doğruluğunun daha iyi olmasını sağlarken istenmeyen suni efektleri azaltır. Vario-Sonnar® lensler, daha fazla ışığı etkili biçimde topladığından, daha iyi fotoğraflar çekmenizi sağlar.
 

Carl Zeiss® Vario-Tessar®
Kompakt fotoğraf makineleri ve video kameralarda kullanılması için tasarlanmış küçük, güçlü bir objektif. Parlak, net görüntü üretmek üzere kontrast ve rengi yakalamak için mükemmel.
 

Cinema Black Pro
Cinema Black Pro modu, BRAVIA SXRD™ televizyonları ve Sony SXRD™ ev sinema projektörlerindeki kontrast oranını artırmak için Gelişmiş İris Kontrolü'nü kullanan benzersiz bir Sony özelliğidir. Bazı modeller, lamba gücü watt değerini de kontrol edebilmektedir. Resim Ayarları menüsünden Cinema Black Pro ayarlama işlevini seçebilirsiniz.
 

Clear Colour NR
Clear Colour Parazit Azaltma, dijital fotoğrafçılıkta kullanılan bir özelliktir. Görüntünün ışık ve renk frekansları analiz edilir, uzun pozlamalar neticesinde oluşan bozulmalar giderilmiş olur ve doğal tonların resimde oluşumu sağlanır. Özellikle açık mavi gökyüzü, koyu mavi denizler ve yeşil ormanlar gibi büyük alanlarda aynı renklerin bulunduğu manzara fotoğrafları, daha zengin renk tanımlamasından yararlanacak ve daha gerçekçi biçimde oluşturulacaktır.
 

Clear Luminance NR
Clear Luminance Parazit Azaltma, daha yüksek çözünürlükte daha net, daha temiz görüntüler sağlayan bir dijital fotoğrafçılık özelliğidir. Parlak ışık altında çekilen görüntüleri geliştirmek için bir filtre kullanır. Bu işlev, resimdeki ayrıntılarla karıştırılabilecek parazitleri önleyerek resimin yüksek aydınlatmalı kısımlarındaki ayrıntıları geliştirir. Geleneksel parazit giderme sistemlerinin aksine, paraziti, görüntü ayrıntılarını etkilemeden bastırır.
 

Clear Photo LCD Plus
Clear Photo LCD Plus, daha yüksek ekran çözünürlüğe ve daha yüksek kontrastlı çok sayıda renkle gelişmiş görüşe sahip bir LCD ekrandır. Bu, karanlık ya da aydınlık ortamlarda daha iyi film oluşturma ve odaklanmasına, oynatma sırasında daha net görüntüye olanak sağlar.
 

Clear-Vid CMOS Sensörü
ClearVid CMOS sensörü, ışığı dijital sinyale dönüştüren video kameranın gözüdür. Daha fazla ayrıntı ve netlikle ve aralarında Kesintisiz Yavaş Kayıt, yüksek ışık hassasiyeti ve Çift Kayıt da bulunan daha gelişmiş işlevlerle daha yüksek kaliteli resme yol açar.
 

Clip Motion
Clip Motion, dijital fotoğraf makinenizde animasyonlu GIF dizisi oluşturmanızı sağlar. Clip Motion modunda çekilen nesnenizin 10 karesi kullanılarak 160 x 120 çözünürlükte 256 renkli bir animasyon oluşturulur. Animasyonlu GIF'ler özellikler e-posta, web sayfaları ve çeşitli sunumlarda kullanılmaya uygundur.
 

Codec
(Coder – Decoder) Bu, ses sıkıştırma sistemlerine verilen addır. Codec sistemleri işitebildiğimiz ve işitemediğimiz sesleri belirler ve ardından yalnızca işitilebilir bilgileri kaydeder. Bu, birkaç yolla yapılabilir. Bunu yapmanın bir yolu, işitme aralığımızın dışındaki sesleri kaydetmemektedir. Diğer yol ise diğer daha yüksek seslerin maskelediği sesleri çıkarmaktır. Alternatif olarak, Codec'ler yalnızca kulağımızın en çok hassas olduğu frekanslara odaklanabilir. Bu yazılım, verilerin daha az depolama alanı kullanması ve daha sonra çalma için geri yüklenebilmesi için verileri küçültebilir ya da sıkıştırabilir. MP3, WMA ve ATRAC3 codec sistemleri örnekleridir.
 

Cyber-shot
Cyber-shot®, yüksek kaliteli fotoğraf makineleridir. Fotoğrafların yanı sıra hareketli görüntüler ve ses de kaydedilebilir. Kayıt ortamı olarak Memory Stick™ kullanılır.
 

Cyber-shot
Bu, Sony Dijital Fotoğraf Makinesi serisine verilen addır.
 

D-Aralık Geliştirici
D-Aralık Geliştirici işlevi, yüksek kontrastlı çekim koşullarının etkilerine karşı görüntünün pozlama ve kontrastını ayarlar.
 

D-Matrix Parazit Giderme Sistemi
Üç farklı parazit giderme teknolojisinin birleşimini eş zamanlı olarak kullanarak 'dijital paraziti' azaltan yenilikçi bir Sony teknolojisi: Çerçeve Paraziti Azaltma, Blok Parazit Azaltma ve Sinek Paraziti Azaltma.
 

D-SLR
(Dijital Tek Objektifli Reflex). D-SLR içeren aygıtlar, objektiften ışık geçerken vizörün görüntüyü tam olarak oluşturulduğu şekilde göstermesine olanak sağlar. Işık düzeyleri kesin pozlama ölçümü için aynı objektif üzerinden de ölçülür.
 

DDTD Subwoofer
(Dijital Doğrudan Çift Sürücü Subwoofer) Daha zengin, daha güçlü bas sesi sunmak için tasarlanan bu yenilikçi subwoofer, her biri ayrı bir hoparlör birimi (diğer modellerde bulunan geleneksel tek amplifikatör yerine) kullanan iki tam dijital amplifikatör kullanır.
 

DIGITAL MEDIA PORT
Kablosuz ve kullanımı kolay Digital Media Port (veya DM Port), PC'nizi, VAIO dizüstü bilgisayarınızı, MP3 çalarınızı ve diğer Bluetooth® etkin aygıtlarınızı BRAVIA TV'ye veya Sony ürünü ev sinema sistemine bağlar. TV'niz üzerinden en sevdiğiniz parçaları dinleyin veya bir dijital radyo istasyonuna ayarlayın ve salonu süper bir ses kalitesiyle doldurun. ATRAC, WMA, MP3 ve AAC dahil olmak üzere başlıca müzik dosyası biçimlerinin tümüyle uyumludur.
 

DPI
İnç başına nokta sayısı (DPI), yazıcıların ve tarayıcıların çözünürlüğünü ölçmek için kullanılır. Değer ne kadar yüksek olursa, tarama ya da baskı kalitesi de o kadar yüksek olur.
 

DPOF (Dijital Baskı Sipariş Formatı)
Dijital fotoğraflar için "sipariş dosyası"dır. DPOF-uyumlu fotoğraf makineleri, dijital baskılar için sipariş verisi oluşturabilirler. Kullanıcı, her fotoğrafın kaç tane basılacağını belirleyebilir. Fotoğraf tarihi de basılabilir. DPOF ile, her fotoğrafın küçük halini içeren bir dizin baskısı da istenebilir.
 

DV Giriş/Çıkış Terminali
DV Giriş/Çıkış terminali, DV-kaydedilmiş verilerin, bağlı DV cihazlara dijital sinyal olarak gönderilmesine izin verir. DV Giriş/Çıkış terminali kullanılarak , video/audio, dizin verileri ve dublaj sesler tek bir kablo bağlanılarak aktarılabilir.
 

DV Giriş/Çıkış Terminali (i.LINK™)
DV Giriş/Çıkış terminali, DV-kaydedilmiş verilerin, bağlı DV cihazlara dijital sinyal olarak gönderilmesine izin verir. DV Giriş/Çıkış terminali kullanılarak , video/audio, dizin verileri ve dublaj sesler tek bir kablo bağlanılarak aktarılabilir.
 

DV Kasete/Mini Kaset uyumlu Mekanizma (DC Mecha)
DHR-1000, adaptör kullanılmasına gerek olmadan DV ya da MiniDV kasetler kullanabilirler. Kasetin boyutu otomatik olarak belirlenir ve makara tablası konumu buna göre ayarlanır.
DV Zaman Kodu
Zaman kodu, çekildikleri ve kasetin alt-kod sektörüne kaydedildikleri sırada her bir görüntüye otomatik olarak bir numara verilmesidir.
 

DVD+R
DVD+R (Digital Versatile Disc), diske tek seferde kayıt yapılabilen bir kayıt formatıdır. Diskler birçok standart DVD oynatıcıda oynatılabilir
 

DVD+R DL
DVD+R DL (Digital Versatile Disc), diske tek seferde kayıt yapılabilen bir kayıt formatıdır. DL (Çift Katmanlı) iki kayıt katmanına sahiptir, bu nedenle standart disklerin iki katı veriyi saklayabilir. Birçok standart DVD oynatıcıda oynatılabilir
 

DVD+RW
DVD+RW (Digital Versatile Disc), diske kayıt yapılabilen ve birçok defa üzerine yeniden yazdırılabilen bir kayıt formatıdır. Diskler birçok standart DVD oynatıcıda oynatılabilir
 

DVD-R
DVD-R (Digital Versatile Disc), diske tek seferde kayıt yapılabilen bir kayıt formatıdır. Diskler birçok standart DVD oynatıcıda oynatılabilir
 

DVD-RAM
DVD-RAM (DVD–Rasgele Erişimli Bellek), veri saklama ve arşivleme için oldukça güvenilir bir formattır. Diskler, standart DVD ortamından farklı olarak, dahili hata kontrolü ve bir arıza yönetim sistemine sahiptir.
 

DVD-RW
DVD-RW (Digital Versatile Disc), diske kayıt yapılabilen ve birçok defa üzerine yeniden yazdırılabilen bir kayıt formatıdır (VR modu). Diskler birçok standart DVD oynatıcıda oynatılabilir
 

DXP (Digital eXtended Processor)
Daha yüksek dinamik aralık sağlayan, parlak ve karanlık ayrıntıları koruyan bir dijital fotoğraf işleme sistemi. 16.384 seviye parlaklık ile 14 bit dxp, 12 bit sistemlere göre dört kat artış sağlar ve daha derin ve gerçekçi dijital görüntüler elde edilmesine olanak tanır.
 

DXP İşlemci
Bu işlemci, üstün dinamik aydınlık aralığı ve daha ince kuantizasyon sunarak görüntü ayrıntılarının iyileştirilmesini sağlar. Sony Super HAD CCD™ ile birlikte bu teknoloji, müthiş pürüzsüz, gerçekçi kontrast ve daha iyi renkler sunar. Geleneksel 10-bit sistemlerde analog görüntü dijitale çevrilirken sinyalin az bir kısmı kesintiye uğrar, ayrıntılarda ve kontrastta kayıp yaşanır.
 

Daha da Parlak Resim
Optik sistemlerin yapısından dolayı görüntüler köşelere doğru daha koyu çıkarlar. Bu özellik, paraziti artırmadan mükemmel homojenlikte bir görüntü elde etmek için köşelerde kazanımı artırarak bu sorunu ortadan kaldırır.
 

Dahili Bellek
Çıkarılabilir Memory Stick™'e gerek kalmadan depolama imkanı sağlayan yerleşik bellek
 

Dahili Bellek
Dijital fotoğraf makinelerinin artık yedek saklama çözümü sağlamak için dahili bir belleği vardır. Birçok Cyber-shot fotoğraf makinelerinde bellek boyutu en az 32MB'dir.
 

Deklanşör Hızı Önceliği
Bu modda, enstantane ayarlanır; diyafram açıklığı buna göre fotoğraf makinesi tarafından belirlenir.
 

Deklanşör önceliği
Deklanşör hızının kullanıcı tarafından manuel olarak ayarlandığı çekim modu. Ardından doğru pozlamayı sağlamak için diyafram açıklığı makine tarafından otomatik olarak belirlenir.
 

Demo Modu
Bazı video kameralarda, bağlı monitörden izlenebilecek kendi kendini tanıtım işlevi bulunmaktadır. Önemli bazı özellikleri göstermekte ve efektleri görsel olarak tanıtmaktadır.
 

Değişebilir açılı LCD
Her açıdan kolay izleme için değişebilir açılı yüksek kaliteli geniş LCD ekran. Bu özellik ile çekilecek alanı belirlerken kamerayı yukarı veya aşağı doğru eğerek kadrajı rahatlıkla ayarlayabilirsiniz.
 

Digital8
Digital8, Video8 ya da Hi8 kasetleri oynatabilen, hatta i.LINK™ üzerinden dijital halde gösterebilen bir dijital kamera biçimidir.
 

Dijital Doğrudan Çift Sürücü Subwoofer
Daha zengin, daha güçlü bas sesi sunmak için tasarlanan bu yenilikçi subwoofer, her biri ayrı bir hoparlör birimi (diğer modellerde bulunan geleneksel tek amplifikatör yerine) kullanan iki tam dijital amplifikatör kullanır.
 

Dijital Efektler/Resim Efektleri
Videoları geliştirmek için kullanılan, fotoğrafların karıştırılması ya da stroboskopik ya da "eski film" efektleri ekleme gibi sekiz gelişmiş efekt. Bu efektler şunlardır: Sepia, Solarise, Monotone, Stretch, Slim, Pastel, Negative Art ve Mosaic.
 

Dijital Kablolu Yayın Tuneri
Harici bir kablolu set üstü kutusuna ihtiyaç duymadan ücretsiz dijital kablolu TV kanallarına erişim sağlayan entegre televizyon yayın tuneri. Ücretsiz yayın, desteklenen operatörlere bağlıdır.
 

Dijital Karasal Yayın Tuneri
Dijital karasal TV kanal ve radyo yayınlarını alan entegre televizyon yayın tuneri.
 

Dijital Konser Salonu
Ultra gerçekçi surround için stereo müzik kaynaklarından ses çalma. Sony'den Dijital Konser Salonu bir konser salonunda bulacağınız akustik türünü oturma odanıza taşır. Daha zengin müzik çalma için gelişmiş DSP teknolojisini kullanarak ses ekosu ekleyerek her bir enstrümanın sıcaklığını yakalayan benzersiz bir üç boyutlu ses alanı oluşturur.
 

Dijital Parazit Giderme
Daha yumuşak geçişli filmler için istenmeyen renk parazitlerini ortadan kaldırır. Bir mikroişlemci, video görüntüsünde arka arkaya iki alanı (=1 çerçeve) karşılaştırarak resim üzerindeki paraziti algılar.
 

Dijital Video
Dijital Video kullanarak görüntüler ve sesler, dijital sinyallere dönüştürülür ve bu şekilde işlenirler. Dijital teknikler kullanılarak hem ses hem de video, kalite kaybı olmaksızın aktarılabilir ve kopyalanabilir.
 

Dijital parazit giderme
Dijital parazit giderme devreleri temiz ve net bir görüntü sağlamak için piksel düzeyinde filtreleme kullanarak, blok paraziti ve sinek sesini azaltır. Orijinal bir görüntü ayarlama ve gürültü azaltma işlemi olan BRAVIA Engine, canlı ve yüksek kontrasta sahip görüntüler elde etmek için Sony tarafından geliştirilmiştir. Karmaşık gürültü azaltma işlemi, düşük kontrasta sahip görüntüleri net ve gerçekçi bir hale gelene dek geliştirir ve renk zenginliği ile doğruluğu elde etmek için mavi, yeşil ve beyazları her bir çerçeve içerisinde işleme alır.
 

Dinamik Aralık
Fotoğraf makinesi veya video kameranın aşırı gölge (düşük ışık) ve parlaklıkları (aşırı ışık) aynı anda yakalayabilme yeteneği ölçümü.
 

Dinamik Kontrast
Görüntü kalitesinin daima mükemmel kalması için Dinamik Kontrast en parlak beyaz ile en koyu siyah arasındaki tüm gölgelerin korunduğundan emin olunmasını sağlar. Bu da görüntüye daha fazla derinlik ve ayrıntı katar. Arka ışık parlaklığının sahnenin parlaklığına göre ayarlanmasını sağlayarak çalışır. Benzersiz dinamik kontrast sistemimizde tüm keskin gri gölgeleri, daha yüksek bir kontrast düzeyi ve daha net High Definition görüntü sağlayan ACE (gelişmiş kontrast geliştirici) özelliği bulunur.
 

Dinamik RGB LED
RGB (Kırmızı, Yeşil ve Mavi) Dinamik LED teknolojisi orijinaline mükemmel şekilde benzeyen görüntüler yaratır. Sürekli yanan floresan (CCFL) tüpler yerine LED teknolojisi kullanılarak renk kontrastı iyileştirilmiş ve daha yüksek netlik sağlanmıştır. Dinamik RGB LED ekranda olup bitenlere tepki verir, böylece görüntünün karanlık olduğu bölümlerde arka ışığın anlık olarak kapatılabilmesini sağlar. Sonuç, size daha ayrıntılı bir görüntü ve enerji bakımından daha verimli bir TV sunan saf, gerçek siyahlardır. Geleneksel beyaz yerine kırmızı, yeşil ve mavi LED'lerin kombinasyonlarını kullanarak, ekrandaki görüntüler daha geniş bir renk aralığına sahip olur – bu da Blu-ray Disc™'leri, DVD'leri ve PLAYSTATION®3 oyunlarını yapımcıların amaçladığı şekilde izleyebilirsiniz.
 

Dinamik VBR kopyalama (HDD'den DVD'ye)
Bu akıllı kopyalama teknolojisi, Sabit Disk Sürücüsü'nden (HDD) bir DVD diskine kopyalama yaparken en iyi resim kalitesini korur. Veri bir HDD üzerine kaydedildiğinde, Sony HDD / DVD kaydediciler filmi analiz eder ve sonuçları veri olarak saklar. Ardından, kaydedici bu veriyi verimli bir biçimde bir DVD diskine kopyalar. En iyi sonuçları elde etmek için, HDD'nize kaydederken HQ+ veya HQ modlarını kullanın.
 

DivX
DivX, DivX, Inc. tarafından oluşturulmuş bir video codec standardıdır. Bu standart, bir yandan yüksek görünüm kalitesini korurken diğer yandan uzun video segmentlerini küçük bölümler halinde sıkıştırma yeteneğiyle ünlüdür.
 

Diyafram Açıklığı Önceliği
Diyafram Açıklığı Önceliği, kullanıcının istediğini diyafram açıklığını seçmesine olanak sağlayan bir çalıştırma modudur. Enstantaneyi fotoğraf makinesi otomatik olarak belirler. Bu durum, kullanıcının resim derinliği üzerinde tam kontrole sahip olmasını sağlar.
 

Dolby® Digital 5.1 Creator
Dolby® Digital 5.1 Surround Ses Oluşturucu, uyumlu cihazda oynatıldığında surround sesle anılarınızı tamamen üretmenize olanak sağlar.
 

Dolby® Pro Logic® II x dekoder
Dolby® Pro Logic® II x dekoder, sizde bulunan stereo - ya da 6.1- veya 7.1 için 5.1 kanal ses - kanal oynatımını genişleten ilk ve tek teknolojidir. Bu, dinleyicinin kendisini eğlence deneyiminin içinde bulmasını sağlayan, kusursuz, doğal surround ses ortamı oluşturur.
 

Dolby® ProLogic Dolby® Digital
Dolby® Surround şarkı üretildiğinde dört ses bilgisi kanalı iki ses parçasına kodlanır. Daha sonra bu iki parça, evdeki video kasetleri ve TV yayımları gibi stereo program kaynaklarına getirilerek burada orijinal dört kanallı surround ses deneyimi oluşturmak üzere Dolby® Pro Logic® Dolby® Digital tarafından şifresi çözülür.
 

Doygunluk/Kontrast/Netlik Ayarı
Bu kontroller, en iyi resim kalitesinin elde edilmesi için görüntünün hassas biçimde ayarlanmasını sağlar.
 

Dual RW Uyumlu Disk
Maksimum kaydetme esnekliği için Sony HDD / DVD kaydediciler Dual RW uyumludur. Bu, DVD-RW, DVD+RW, DVD-R ve DVD+R disklerine kaydedebilecekleri anlamına gelir. Yenilikçi bir özellik; geniş kayıt ortamı seçimi ve PlayStation®2 ve bilgisayarlar dahil olmak üzere diğer DVD aygıtlarıyla uyumluluk sağlar.
 

Duplicate Entire Tape (Tam Kopya)
Tek bir DV kablosuyla bağlı bir oynatıcıdan, tüm veriler (video, ses, alt-kod veriler, vs.) dahil olmak üzere kasetin kopyalanmasını sağlar.
 

DynaClear Screen™
Parlak ortam ışığı altında bile net ve yüksek kontrastlı resim kalitesi veren özel kaplamalı yeni tür taşınabilir ekran. DynaClear Screen™ ve yeni VPL-AW15 Sony projektörle, evde büyük ekran eğlencenin tadına varmak için artık büyük özenle aydınlatılmış bir odaya gerek duymazsınız. DynaClear Screen™, geleneksel taşınabilir ekranlardan daha hafiftir ve yalnızca saniyeler içerisinde kurulabilir.
 

Döner Çok Açılı Objektif
Döner çok açılı objektif, çok sayıda yaratıcı çekim açısına izin verdiğinden, kendi fotoğraflarınızı ve zor fotoğrafları çekmeyi kolaylaştırmaktadır.
 

Düzenleme Bilgisayarı
Bir çok Sony dijital video kamerada, düzenleme bilgisayarı bulunmaktadır. 20 taneye kadar programın ve sahnenin karelere göre seçilmesi mümkündür. Bir VCR'a bağladığınızda (AV kablosu ya da i.LINK™ kablosu ile) yalnızca kopyalama işlevini başlatmanız yeterlidir. Seçilen tüm sahneler otomatik olarak transfer edilir.
 

Düzenleme Penceresi
Düzenleme Penceresi, kurulu düzenleme işleviyle birlikte sunulan bir grafik kullanıcı arayüzüdür. Programlanan her sahnenin başlangıç ve bitiş resimlerini göstererek, kayıtlarınızı gözden geçirmenizi sağlar.
 

Düzenleme İşlevi
Kayıtların düzenlenmesine olanak tanır.
 

E Ink®
Kağıda benzeyen ekranıyla E Ink® teknolojisi, hareket halindeyken kesintisiz izlemeye yönelik en son yeniliktir. E Ink® güneşin ve diğer parlak ışıkların neden olduğu parlama görüntüyü bozmadan metin okumanızı ve resimleri izlemenizi sağlar. Sony'nin Reader Digital Book ürününde kullanılmıştır ve yüksek çözünürlüklü ekranı sayfalar boyunca net ve keskin metinler görüntülemektedir. Nerdeyse 180° olan görüntüleme açısı ve son derece uzun pil ömrüyle, trende, kumsalda veya hareket halindeyken kesintisiz kullanımın keyfini çıkarabilirsiniz.
 

E-Mail Modu
E-mail modunda, görüntülerin boyutu 320 x 240'tur. Böylece e-postada gönderilmeye uygun daha küçük dosya boyutu elde edilmektedir.
 

E-kitap okuyucuları
E-kitap okuyucuları okuma konusundaki yeni kuşaktır. Sony'nin Reader'ı, 160 adete kadar orta boy e-kitabı her yere yanınızda götürmenizi sağlar. Normal bir karton kapaklı kitaptan daha küçük, daha ince ve daha hafif olan Reader, tıpkı bir müzik ve MP3 çalarda olduğu gibi elektronik kitapları anında karşıdan yükleyip aktarmanızı sağlayan yazılımla birlikte gelir. Waterstone's.com/ebooks sitesinde, isterseniz PC'nizde veya dizüstü bilgisayarınızda ya da bir flaş bellek çubuğunda saklayabileceğiniz Reader kitaplığınıza ekleyebileceğiniz binlerce kitap bulunmaktadır. Reader kitaplara yer işareti koymanızı veya sayfadaki metni büyütmenizi sağlar; en son nerede kaldığınızı da hatırlar – siz hatırlamasanız da. Son derece uzun pil ömrü sayesinde şarj etmeden neredeyse 7.000'e yakın sayfa çevirebilirsiniz. Tatilde, trende, evde veya çalışma odasında, nerede kullanırsanız kullanın, E Ink® ekran teknolojisinin kağıda benzeyen kalitesi tıpkı gerçek kitaplarda olduğu gibi parlama olmayan bir görüntü sağlar.
 

E-movie
MPEG-1 biçiminde oluşturulabilen kısa filmler. 160 x 112 çözünürlük kullanarak bir dakikaya varan kayıtlar yapabilirsiniz.
 

EPUB eBook
Çeşitliliği ve kontrolü parmaklarınızın ucuna getiren EPUB, e-kitap meraklılarına hizmetler ve donanımlar arasında daha fazla birlikte çalışabilirlik sağlayan yeni uluslararası açık standarttır – ve Sony'nin yeni Reader'ı bunu destekleyen ilk özel e-kitap okuma aygıtıdır. EPUB metin 'akışın yeniden düzenler', bu da yalnızca 'yakınlaştırmak' yerine yazı tipi boyutunu ve sayfa düzenini değiştirmenizi sağlar – böylece kitapları en rahat hissettiğiniz şekilde okuma özgürlüğüne sahip olursunuz. Reader, EPUB biçimiyle birlikte BBeB ve Adobe® PDF gibi mevcut e-kitap biçimlerini de destekler®. Açık bir biçim olduğu için, yasal üçüncü taraf e-kitap mağazalarından, web sitelerinden ve hatta halk kütüphanelerinden edindiğiniz çok çeşitli ücretsiz ve ücretsiz içeriğe de erişebilirsiniz.
 

Easy Handycam
Easy Handycam düğmesine basılarak kolay 'doğrult ve çek' işlemine olanak sağlar. En iyi kaydı ve en az karışıklığı garantilemek için tüm fotoğraf makinesi ayarları otomatik olarak kontrol edilir
 

Edge LED
Geleneksel bir LED arka ışığı genellikle LCD ekranın arkasında yer alır ve ekrana ışık verir. Sony'nin en son buluşu olan Edge LED, optik bir plaka kullanarak LED ışıklarını ekranın kenarları boyunca yerleştirir. Sonuç, taşınması ve evde istediğiniz yere yerleştirilmesi daha kolay olan daha ince ve daha hafif bir LCD ekrandır.
 
 Edge LED
 

Edit Search
Kamera modundan çıkmadan kaseti ileri ve geriye doğru izleyebilirsiniz.
Ekran kapısı efekti
Ekran kapısı efekti, yansıtılan görüntüde pikselleri ayıran ince çizgilerin görülebilir hale geldiği yerdir. Bu ismi almıştır çünkü bu efekt ince bir delikli elekten bakmaya benzer. Dijital projektörünüzün lensi keskince odaklanmışsa, her bir piksel ekranda kendi küçük siyah kutusu içerisinde görüntülenir. Kutuların çizgileri kontrol elektronik devrelerinin, ışığın panelde parlamasını önlediği yerlerdir.
 

Ekran Üstünde Kontrast
Ekran Üstünde Kontrast, inanılmaz derecede zengin renkler için siyah ve beyaz parlaklık arasındaki farkı vurgular. Bu en karanlık gölge (siyah) ile en parlak gölgenin (beyaz) ölçümüdür. Ne izliyor olursanız olun, kontrast oranı ne kadar yüksek olursa, görüntü kalitesi de o kadar yüksek olur.
 

Ekranda Gösterimli Veri
Vizörde ya da LCD monitörde görünür.
 

El İle Pozlama Kontrolü
Güçlü arka aydınlatma, düşük kontrast ve yetersiz ortam ışığının el ile telafisini sağlar.
 

Elektrikli Vizör
Tam renkli, elektronik vizör, LCD'ye, daha alışıldık, geleneksel SLR fotoğraf makinesi stili alternatif olarak kullanılabilir. Sistemde tüm menüler gösterilmektedir. Gözünüzün yaklaştığını algılayan sensör içermektedir ve kullanıldığında görüntüyü otomatik olarak vizöre yönlendirebilir. Vizör ve LCD arasındaki bu otomatik "bu veya şu" çıkış seçimi, güç tüketimini azaltmakta ve pil ömrünü uzatmaktadır.
 

End Search
End Search (Son Araması) işlevi etkinleştirildiğinde, kaset otomatik olarak son kaydedilen görüntünün sonuna geçer. Bu görüntünün son iki saniyesi oynatılır.
 

Enstantane/Diyafram Açıklığı Öncelik Modu
Shutter Priority (Enstantane) modunda, enstantane ayarlanır; diyafram açıklığı buna göre fotoğraf makinesi tarafından belirlenir. Aperture Priority (Diyafram açıklığı) modunda, kullanıcı diyafram açıklığını seçer ve fotoğraf makinesi enstantaneyi buna göre ayarlar.
 

Exif
Dijital görüntülerin kaydedilmesini ve saklanmasını sağlayan görüntü biçimi. Exif biçimi, gerçek resim verilerinin yanı sıra, etiketler halinde kayıt tarihi ve saati gibi fotoğraf makinesi verilerini kaydeder.
 

Exmor™ CMOS sensörü
Işığı yakalayarak elektrik sinyaline dönüştüren bir yarı iletken çip. 'Tamamlayıcı Metal Oksit Yarıiletken' anlamına gelen CMOS sensörleri, daha az görüntü lekesi, daha geniş dinamik aralık ve daha düşük güç tüketimi sunar. Exmor™ teknolojisi çip üzerinde analog/dijital (A/D) sinyal dönüştürme ve kurursuz, temiz görüntüler iki aşamaları gürültü azaltma gerçekleştirir.
 

Fader
Sahneler arasında profesyonel geçişler sağlamak için kullanılan ve yedi mod arasından birini seçmenize olanak tanıyan özellik.
 

Flash Bellek
Veri saklamak için kullanılan bellek çipi. Flash Bellekli ürünler dolayısıyla küçük ve kompakt olabilir tasarlanabilmektedir. Flash bellek ürünlerinin bir diğer avantajı da sağladığı tutarlılıktır. Hareketli parça bulunmadığı için ani hareket nedeniyle oynatma esnasında asla atlama yapmaz. Bununla birlikte, Flash bellek ürünleri sabit disk ürünlerinden daha küçük saklama kapasitesine sahiptir.
 

Flaş Beyaz Dengesi
Flaş Beyaz Dengesi, zorlu çekim koşulları altında renk tonlarının korunmasını sağlayan bir dijital fotoğrafçılık özelliğidir. Çok sayıda yansıtan yüzeyin bulunduğu durumlarda fotoğraf makinesi nesnenin etrafındaki tüm ışık kaynaklarını algılayabilir ve renk bozulması meydana gelebilir. Bunu önlemek için flaş kullanıldığında çekimdeki beyaz dengesi otomatik olarak ayarlanarak, renkler doğal halinde kaydedilir.
 

Flaş Modu
Sony dijital fotoğraf makinelerinde çeşitli flaş modları bulunmaktadır: Auto -- Düşük aydınlatma koşullarında otomatik olarak devreye girer. Forced Flash -- flaş, her zaman etkindir. Anti red-eye reduction -- Kişinin irisini küçülterek kırmızı göz efektini en aza indirmek için bir ön flaş titreşimi kullanır. No flash -- flaş kullanılmaz.
 

Floppy Disket ve Memory Stick™ için Çift Yuva
Dijital görüntü depolaması için hem floppy disket hem de Memory Stick™ kullanılabilir. Resimler, floppy disketten Memory Stick™'e kopyalanabilir.
 

Fotoğraf Haritası
Photo Map, tüm fotoğraflarınızı BRAVIA TV'nizde tam renkli olarak izlemeye hazır olarak sanal bir haritada bir araya getiren en son Sony yeniliğidir. Photo Map teknolojisi, Sony'nin her 15 saniyede bir bulunduğunuz konumu kaydeden GPS aygıtını kullanarak her karenin tam olarak nerede çekildiğini gösterir. Ayrıca, fotoğrafın GPS konumu Google Earth™ ve Picasa™ gibi bir yazılım kullanılarak 'etiketlenebilir'. Her fotoğrafın çekildiği tarih ve saatle birlikte bu verileri TV'nize yüklediğinizde, Cyber-shot fotoğraf makinenizle veya Sony Ericsson cep telefonunuzla o anda tam olarak nerelere gittiğinizi görebilirsiniz.
 

Full HD 1080
Full HD 1080 özelliğine sahip BRAVIA setleri, HD1080 resmini tam olarak aktarıldığı biçimde verir. Bu teknoloji, daha küçük çözünürlüklü TV'lere sığması için dijital olarak küçültülen ölçeklendirilmiş görüntüler oluşturmak yerine kullanılır. Full HD 1080 görüntü çözünürlüğünü dört kata kadar artırarak standart televizyon yayınlarına benzersiz derecede ayrıntı ve netlik kazandırır.
 

GUI
(Grafik Kullanıcı Arayüzü). GUI, kullanıcının fotoğraf makinesi/video kamerasıyla etkileşim kurduğu pencere, simge ve menü öğelerinin görüntüsüdür.
 

Gece Mavisi
Gece Mavisi, yeni ÇİZGİ tasarım konseptinden ilham alınarak yaratılmıştır. TV kapalıyken, dikkatin dağılmasına neden olmadan görüntüleme deneyimi keyfini en üstü düzeye çıkarmak için, siyah rengin karanlığına bağlı olarak, çerçeve tamamen yok olur. Ama yakından bakınca, gece yarısı gökyüzünde parlayan yıldızlar gibi, odanızın gerçekten ayrılmaz bir parçası haline gelen çerçevenin içerisine katıştırılmış parlak tozları görebilirsiniz.
 

Gelişmiş Aksesuar Yuvası
Uygun aksesuar ile iletişim sağlayan bir aksesuar yuvası. Örneğin, video ışığı, kayıt başladığında otomatik olarak yanabilir.
 

Gelişmiş Aksesuar Yuvası (Hazır Yuva)
Gelişmiş Aksesuar Yuvası, flaş işlemlerinde çeşitli gelişimler sağlar ve kablosuz bağlantı, ön-flaş özelliği ve otomatik pozlama ayarı gibi olanaklar tanır.
 

Gelişmiş HAD Teknolojisi
Bu teknoloji, bazen düşük ışık koşullarında ortaya çıkan görüntü 'parazit'ini azaltır.
 

Gelişmiş JPEG görüntüleyici
Bu gelişmiş özellik, JPEG biçiminde çekilen dijital fotoğrafların ekranda kolayca görüntülenmesine olanak sağlar. Ayrıca, JPEG görüntülerini Cyber-shot dijital fotoğraf makinenizden Sabit Disk Sürücünüzün / DVD oynatıcınızın dahili sabit sürücüsüne kopyalamanıza imkan tanır.
 

Gelişmiş Kontrast Geliştirici
Gelişmiş Kontrast Geliştirici muhteşem geçiş düzeyleri sunmak için arka ışık düzeyini ayarlayarak, her sahnenin kontrastını optimize eder. Olağanüstü bir derinlik duygusu yaratmak için, parlaklığı kaybetmeden, en karanlık sahnelerde bile en derin siyahlar görüntülenir.
 
 Gelişmiş Kontrast Geliştirici
 

Gelişmiş İris
Gelişmiş İris, özellikle karanlık sahnelerde kontrastı geliştirmek için tasarlanan özel bir işlevdir. İki moddan birini (Otomatik ve Manuel) kullanın. Otomatik Modda en iyi içerisinde parlak ve karanlık sahnelerin bulunduğu filmler gibi video içeriği ile birlikte çalışacak şekilde tasarlanmış iki farklı ayar vardır. Otomatik 1, sahneden sahneye değişen geniş bir parlaklık aralığına sahip programlar içindir. Otomatik 2 ise parlaklık düzeyleri sahneden sahneye pek farklılık göstermeyen programlar içindir.
 

Gelişmiş İris 2
Gelişmiş İris 2 sistemi her sahnedeki ışık düzeyine otomatik olarak tepki vererek ve en iyi sonuçları elde edecek şekilde diyafram açıklığını ayarlayarak çalışır. Karanlık sahnelerde, bu genellikle gölgelerde genellikle kaybolan ayrıntıları ortaya çıkarır ve aydınlatmanın parlak olduğu sahneler de tanımlamalarını korur ve silinmezler. Kapsamlı bir manuel seçenek de dahil olmak üzere, dört farklı ayar vardır ve böylelikle sonuç daima tam istediğiniz gibi olur.
 

Geniş açılı objektif
Geniş açılı objektif sayesinde, fotoğrafını çekeceğiniz kişiden veya alandan uzaklaşmanıza gerek kalmadan her fotoğrafa çok daha fazlasını sığdırabilirsiniz. Bu özellik manzara ve parti çekimlerinde ve kareye daha fazlasını sığdırmak istediğiniz tüm durumlarda en büyük yardımcınız olacak.
 

Geniş bant
Her zaman açık ve ultra hızlı olan Geniş bant, size saniye 24 MB veya üstü hızlarda yüksek hızlı karşıda ve karşıdan yükleme sunan sürekli bir Internet bağlantısıdır. Telefon hattınızla bir arada çalıştığından, her iki dünyanın en iyisine sahip olabilirsiniz: sabit kablolu hattan konuşurken aynı anda Internet'i kullanma. Internet'te müzik, e-kitap, video akışı ararken veya yalnızca gezinirken içeriğe daha hızlı ve daha az gecikmeli (tabi gecikme olursa) olarak erişirsiniz. Geniş bandın şimdi dünyanın her tarafından kullanılmasının nedeni budur: dizüstü bilgisayarlardan ve PC'lerden cep telefonlarına, BRAVIA HDTV'lere ve PlayStation® oyun konsollarına... yapmak istediğiniz ne olursa olsun World Wide Web'e hızlı ve kolay bir şekilde bağlanma.
 

Gerçek Görüntü İşlemcisi
Gerçek Görüntü İşlemcisi, tıpkı bir PC'deki işlemci gibi, fotoğraf makinesinin temel işlevlerini yürüten bir çiptir. Başlatma süresini, fotoğraf makinesinin çalışma hızını ve güç tüketimini kontrol eder. Daha iyi renk gösterimi ve gelişmiş sinyal-parazit oranı sunarak yüksek kaliteli fotoğraflar sağlar. İşlemci, fotoğraf makinesinin hızlı başlatma süresine ve minimum deklanşör gecikmesine (düğmeye basılması ile resmin gerçekten çekilmesi arasında geçen süre) sahip olmasını sağlar.
 

Gerçek Renk İşlemesi
Gerçek Renk İşlemesi özelliği inanılmaz renk gösterimi sağlar. Tüm görüntüyü değiştirmeden, ekranda belirli renkler üzerinde ince ayarlar yapılabilmesine olanak sağlar. Örnek olarak, suyun rengini etkilemeden, gökyüzündeki mavi ayarlanabilir ve çimlerin rengini değiştirmeden, yeşil daha göze çarpar hale getirilebilir.
 

Gösterim Mesafesi
Bu, projektör lensleriyle projektörün üzerine yansıttığı ekranın merkezi arasındaki mesafedir.
 

Gülümseme Deklanşörü
Gülümseme Deklanşörü, portre ve aile çekimlerinize neşe katar. Cyber-shot™, fotoğrafı çekilen kişinin gülümsemesini algılayıp deklanşörü tam zamanında otomatik olarak çalıştırır ve daha fazla mutlu anı ölümsüzleştirir.
 

Gürültü Azaltma
Gürültü azaltma teknolojisi küçük, dahili mikrofonlar kullanarak dış gürültüyü algılar ve hoparlör sürücülerine buna eşit ancak azaltıcı karşı sinyal gönderir. Bu, 50-1.000Hz aralığındaki sürekli gürültüyü engeller ve klima, otoban ve uçak kabinlerinden gelen gürültüyü azaltmak için özellikle uygundur.
 

Güvenlik Kodu
Arabanın akü bağlantısından her ayrıldığında kafa biriminin ayarlanması için bir kod girilmesini gerektiren çalınmayı önleme çözümü.
 

HD Komponent Çıkışı
High Definition görüntüleri görüntülemek için komponent bağlantılı bir HD televizyona bağlanabilen dijital fotoğraf makinesi çıkışı.
 

HDD için HQ+ Kayıt Modu
Sony Sabit Disk Sürücü kaydedicileri 15Mbps hızında kayıt yapmanıza imkan tanır. Böylece, 9Mbps hızında kayıt yapan DVD-Video biçiminden daha yüksek kaliteli resim kayıtları yapabilirsiniz.
 

HDMI™
High Definition Multimedia Interface™ (HDMI™) yüksek kaliteli dijital video ve ses içeriğini taşımak için tasarlanmış bir bağlantı türüdür. HDMI™ oturma odanıza nefes kesici görüntü ve ses kalitesine sahip gelecek nesil film, oyun ve müzikleri getirerek, BRAVIA deneyiminizi zenginleştirecektir. Herhangi bir HD cihazını bağlamak için ihtiyacınız olan tek şey, yüksek hızlı bir kablodur. PLAYSTATION®3 oyunları ve Blu-ray Disc™ 1080p HD film oynatımı için ideal olan bu bağlantı türü ile, BRAVIA Ev Sinema Sisteminizin ilk kurulduğu andan itibaren net görüntüler ve canlı sese sahip olursunuz.
 

HQ+
HQ+, AVCHD DVD Handycam'ler için en yüksek kalite kayıt ayarıdır.
 

Hassas Dijital Zoom
Görüntü kalitesini korurken elektronik olarak zoom mesafesini artırır.
 

Hassasiyet
ISO ile ölçülür ve fotoğraf makinesinin ışığa karşı hassaslık derecesini belirtir. Fotoğraf makinelerinin çoğunda hassasiyet, alanın parlaklığına göre otomatik olarak ayarlanır. Birçok makinede manuel ayar da yapılabilir. Zayıf ışık koşullarında genellikle yüksek ayarlar kullanılır, ancak çok yüksek ayarlar görüntü parazitini arttırır.
 

Hazır Aksesuar Yuvası
Hazır Aksesuar yuvası üzerinden harici flaş birimleri takılabildiğinden, çeşitli flaşlar kullanılabilir. Bu durum özellikle stüdyo ortamı için çok kullanışlıdır.
 

Hesap
Bir İnternet Servis Sağlayıcıya (İSS) kaydolduğunuzda size bir hesap adı veya hesap kimliğinin yanı sıra bir parola verilir. Bu bilgiler, modeminiz İSS'niz tarafından verilen erişim numarasını çevirdiğinde Internet'e girmenizi ve e-posta hesabınıza ulaşmanızı sağlar.
 

Hi-MD
Sony tarafından geliştirilen Hi-MD, MiniDisc®'i teknolojisini takip eder. ATRAC  sıkıştırmasını kullanarak 45 saatlik müzik saklama yeteneğine sahiptir ve ayrıca Microsoft® Word belgeleri, PowerPoint® sunuları ve JPEG görüntüleri gibi bilgisayar dosyalarını saklayabilir.
 

Hibrit LCD Ekran
Fotoğraf makinesi ya da video kamera ekranının her tür ışıkta anlaşılır olmasına yardım eder. Doğrudan güneş ışığında bile mükemmel görüş vermek için yansıyan LCD teknolojisini kullanarak bunu başarır.
 

Hibrit LCD Monitör
Hibrit LCD monitör, parlak güneş ışığı altında bile mükemmel bir görüş sağlar.
 

High Definition
High Definition, çarpıcı görüntü kalitesi ve sese sahip ev eğlencesinin keyfini çıkarabilmenizi sağlar. Blu-ray Disc™ filmleri izlediğinizde, kendinizi sinemada hissedeceksiniz. Ekranda yaşam bulan karakter ve sahnelerle PLAYSTATION®3'ünüzü fişe takmak da aynıdır. Tümü, inanılmaz netliğe ve ayrıntıya sahip resim oluşturan High Definition TV setlerindeki çok yüksek çözünürlüğün sonucudur. Standard Definition TV'lerde 720 x 576 piksel bulunur. High Definition TV ekranlarında çok daha fazlası vardır; Bazı durumlarda 1920 x 1080 piksele kadar çıkan bu ekranlarla, ulaşabileceğiniz en üst noktaya ulaşırsınız. Piksel sayısı ne kadar fazla olursa, çözünürlük de o kadar yüksek ve görüntülerde göreceğiniz ayrıntılar da o kadar ince olur.
 

Histogram Gösterimi
Histogram ekranı, bir görüntüde her bir aydınlık değerinin kaç kez gösterildiğini belirtilen bir grafiktir. Aydınlatma koşullarını açık ve doğru biçimde gösterdiğinden pozlamanın ayarlanması için mükemmel bir araçtır. Bu işlev bir çok kayıt ve oynatma modunda kullanılabilir.
 

Histogram İşlevi
Histogram işlevi açık olduğunda, ekranda bir histogram grafiği görüntülenir. Bu grafik, siyah ve beyaz geçişlerini kontrol etmenizi sağlar.
 

Hologram AF
Hologram AF (Otomatik Odaklama), zayıf aydınlatma koşullarında odaklamanın yapılması için lazer hologramı kullanır ve odaklamanın daha doğru yapılmasını sağlar. Sistem Lazer Sınıf 1 şartnamesinin gereklerini yerine getirdiğinden, insan gözü için yüksek düzeyde güvenlik sağlar.
 

Hologram Auto Focus
Hologram AF (Otomatik Odaklama), zayıf aydınlatma koşullarında odaklamanın yapılması için lazer hologramı kullanır ve odaklamanın daha doğru yapılmasını sağlar. Sistem Lazer Sınıf 1 şartnamesinin gereklerini yerine getirdiğinden, insan gözü için yüksek düzeyde güvenlik sağlar.
 

Hyper MIG Video Kafası
Yeni Hyper MIG (metal-in-gap) video kafaları, aydınlık sinyalini %30, renkseme sinyalini de %10 oranında güçlendirerek paraziti önemli ölçüde azaltmakta ve daha yüksek video performansı sağlamaktadır.
Hyper Precision CCD
2 megapiksel CCD, kameranın tam zoom oranında daha fazla ayrıntıyı çekmesini ve mükemmel netlik sunmasını sağlamaktadır. SteadyShot® resim stabilizasyonu, resim kalitesinden ödün vermeden mükemmel performans sunmaktadır.
 

Hızlı Başlangıç
Objektifin açılmasıyla ilk resmin bir saniyeden kısa bir süre içinde çekilebilmesini sağlar.
 

Hızlı Gözden Geçirme Düğmesi
Hızlı gözden geçirme düğmesine basarak en son çekilen resmi görüntüleyebilirsiniz.
 

IEEE 1394
IEEE 1394, uyumlu Handycam'i PC ya da başka i.LINK™ uyumlu aygıta bağlamanıza olanak sağlayan i.LINK™'in başka bir adıdır.
 

ISO (Hassasiyet)
Fotoğrafçılıkta ISO sayıları, bir fotoğraf filminin hassasiyetini göstermektedir. Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO), eski ASA ve DIN numaralarının yerine, ISO 100/21° gibi sayılar içeren yeni bir sistem kullanmaya başladı.
 

ISO (Uluslararası Standartlar Örgütü)
Uluslararası tanınan standartları tanımlayan bir örgüt. Üyeleri çeşitli ülkelerden seçilen örgütün görevleri arasında, bilgisayar, fotoğrafçılık ve reporgrafinin çeşitli yönleriyle ilgili standartları belirlemek de bulunmaktadır. Örneğin ISO film hassasiyeti, fotoğraf emülsiyonlarının ışık hassasiyetini ve pozlama gereksinimlerini belirlemektedir.
 

ISO 800 Hassasiyet Ayarı
Geleneksel filmli fotoğraf makinelerinin ISO ayarlarını gösteren beş ayar mevcuttur: ISO 100, 200, 400, 800 ve otomatik. Bu sayede fotoğrafçı, kolayca doğru hassasiyet seviyesini belirleyebilmekte ve zorlu koşullarda en iyi görüntüyü elde edebilmektedir.
 

ISO 9660
Klasörler ve alt klasörler için sabit bir yapıya sahip standartlaştırılmış dosya sistemi. Dosya isimleri, 8+3 karakterle sınırlıdır. Bu dosya sistemindeki CD'ler, tüm geleneksel bilgisayar platformlarında (Apple Macintosh®, Microsoft® Windows®, DOS vs.) okunabilmektedir.
 

ISO Hassasiyet Ayarı
Geleneksel filmli fotoğraf makinelerinin ISO ayarlarını gösteren dört ayar mevcuttur: ISO 100, 200, 400 ve otomatik. Bu sayede fotoğrafçı, kolayca doğru hassasiyet seviyesini belirleyebilmekte ve zorlu koşullarda en iyi görüntüyü elde edebilmektedir.
 

Image Director 3
VW200 ve VW60 ev sineması projektörü modelleri ile birlikte gönderilen yazılım paketi. Image Director 3 yazılımı, kullanım kolaylığı için gama düzeltme ayarını düzenlemek ve saklamak üzere, bir RS-232C kablosu ile projektörünüzü bir bilgisayara bağlamanızı sağlar.
 

InfoLITHIUM
Sony tarafından sunulan bu benzersiz teknoloji, pilin cihazı daha ne kadar çalıştırabileceğini bir dakikalık bir hassasiyetle göstermektedir. InfoLITHIUM piller hafif, küçük, güçlü ve çevre dostudur. Diğer teknolojilerin aksine, hafıza etkisi içermezler.
 

Internet
Internet, bilgi paylaşımı ve e-posta da dahil olmak üzere elektronik iletişim için dünya çapında kullanılan bir hizmettir. Veri genellikle telefon şebekesi üzerinde aktarılır. Kullanıcının, bir bilgisayara, modeme ve AOL gibi bir İnternet Servis Sağlayıcı üzerinden şebeke erişimine gereksinimi vardır.
 

Işık Sensörü
Güç tasarrufu sağlayan yenilikçi ortam Işık Sensörü, belirli BRAVIA TV'lerde kullanıma sunulmuştur. 'Ev' ayarındaki sensör, bir odadaki ortam ışığını algılayarak görüntü parlaklığını gerektiği şekilde ayarlar. Daha rahat bir seyir sağlamanın yanı sıra, set ışık sensörü etkinleştirildiğinde güç tüketiminde %30 daha fazla düşüş elde edilebilir.
 

JPEG
JPEG, bir biçimi geliştiren ve tüm dünyaya yayan Joint Photographic Experts Group adlı bir konsorsiyumu ifade etmektedir. Dijital görüntüleri etkili biçimde sıkıştıran bir sıkıştırma biçimidir.
 

Kablosuz
Wi-Fi® ya da Kablosuz teknolojiye sahip aygıtlar yerel alan ağına bağlanabilir ve fiziksel (kablolu) bağlantı gerekmeden veri gönderebilir/alabilir. Dizüstü, vb. gibi birçok aygıt 'Wi-Fi® Teknolojili' olacaktır - bu, sözü geçen aygıtların her zaman tam donanımlı olacağı ve erişime izin veren herhangi bir yerel alan ağına bağlanabileceği anlamına gelir.
 

Kablosuz TTL Flaş
'Fotoğraf makinesinden bağımsız' adı verilen uzak flaş ünitelerine, fotoğraf makinesi gövdesine bağlantı kablosu gerekmeden otomatik olarak komut verilebilir. Pozlama ve flaş güç düzeyleri en iyi sonuçları vermesi için fotoğraf makinesi tarafından otomatik olarak ayarlanır.
 

Kaset Belleği
Kaset Belleği, DV biçiminde kullanılan isteğe bağlı bir özelliktir. DV/MiniDV kasete bir bellek yongası yerleştirilir ve kamera bilgisi, dizin verisi, kayıt tarihi/saati ve fotoğraf verileri gibi ek bilgileri hafızaya kaydeder.
 

Kesintisiz Otomatik Odaklanma
Fotoğraf makinesi, hareketli nesnelere net şekilde odaklanılması için 'burst' çekimi sırasında kesintisiz olarak otomatik odaklanmayı ayarlar.
 

Kesme Modu ile Kayıt Yapma
Kesme Modu ile Kayıt Yapma, ayrı ayrı fotoğraflardan animasyonlu bir film yapılmasında kullanılır. Bu sayede çizgi filmler ya da duraklamalı oynatılan animasyonlar yaratılabilir. Her kesmeden 5 çerçeve (saniyenin 1/5'i) kaydedilir
 

Kolay Kopyalama
Senkronizasyonun video kamera tarafından sağlandığı Kolay Kaset kopyalama işlevi. Başlık ekleme ve kaydedicinin kızılötesi sinyalle kumanda edilmesi de mümkündür.
 

Kolay arama ve çevrimiçi paylaşım
Ürünle birlikte verilen Picture Motion Browser yazılımı, fotoğraf koleksiyonunuza göz atmanıza ve koleksiyonunuzu yönetmenize yardımcı olur. Fotoğraflarınızı e-posta ile arkadaşlarınıza ve ailenize gönderebilir veya İnternet'teki paylaşım sitelerine kolaylıkla yükleyebilirsiniz.
 

Konum Sensörü
Çekilen görüntünün, fotoğraf makinesi yatay ya da dikeyken çekilip çekilmediğini otomatik olarak algılayan bir cihaz. Görüntü daha sonra monitörde uygun yönlendirme ile gösterilir. Ayrıca her zaman doğru gösterimin çağrılmasını sağlamak için veri dosyasında doğru konum kaydedilir.
 

Küçültme İşlevi (Yeniden boyutlandırma)
Resimlerin daha küçük bir boyuta küçültülmesini sağlar. Resimlerin e-posta ile gönderilmesi ya da daha verimli biçimde saklanması için idealdir.
 

LANC/Control L
Video cihazlarının (video kameralar, ev video kaydedicileri ve düzenleme bilgisayarları ya da kumandaları) kontrolünde kullanılan veri alışverişi arayüzü. Bağlantı, 2,5 mm'lik stereo jak üzerinden sağlanır
 

LCD
Yüksek kaliteli LCD ekran mükemmel renk, kontrast ve ayrıntı özellikleriyle daha net fotoğraflar sunar. Güneşli açık mekanlarda bile olsanız, özellikle çektiğiniz fotoğrafları çerçeveleyip izlerken çok işinize yarar.
 

LCD Ekran
Sayaç, tarih ve saat, pilin şarj durumu gibi bilgileri gösteren bir bilgi paneli.
 

LCD Ekran
LCD (Sıvı Kristal Ekran) ekran, fotoğraflarınızın çerçevesini oluşturmak ve resimleri göstermek için net bir görünüm sağlar. Fotoğraf makinesi işlevleri ve ayarları da LCD ekranda gösterilir.
 

LCD dokunmatik ekran
Ekstra büyük, geniş LCD dokunmatik ekran güneşli açık mekanlarda bile mükemmel renk, kontrast ve ayrıntılara sahip net görüntüler sağlar. Fotoğraf makinesi ayarları doğrudan dokunmatik ekran üzerinden yapılabilir.
 

LED
Yerel Karartma (LED) teknolojisi, orijinalinin mükemmel bir eşi olan görüntüler yaratır. Sürekli yanan flüoresan (CCFL) tüpler yerine LED'ler kullanarak, daha fazla netlik için renk kontrastını geliştirir. Yerel Karartma (LED) ekranda olup bitenlere tepki verir ve görüntünün karanlık olduğu bölümlerde arka ışığın kapatılabilmesini sağlar. Sonuç ise saf, gerçek siyahlar ve enerji tüketimi açısından daha verimli bir TV'dir.
 

Lead-In/Lead-Out
Her oturum bir başlangıç verisiyle (lead-in) başlar ve bitiş verisiyle (lead-out) sona erer. Lead-in, başlatılan oturumla ilgili bilgiler içerir. Lead-out, sürücüye artık başka veri olmadığını bildirir. Çoklu oturumlarda bir işaretler çok kez yazılır. Tüm lead-in ve lead-out verileri, sonlandırma (finalisation) işlemi sırasında birleştirilir.
 

Lens Kaydırma
Çoğu ev sineması projektöründe, Lens Kaydırma işlevi doğru orantılı görüntü yansıtırken resmin yatay ve dikey olarak konumunu (bazı modellerde yalnızca dikey kaydırma kullanılabilir) ayarlar. Bu işlev yüksek resim kalitesini korurken yansıtma alanını genişletir. Bunu, tam panel yüzeyini kullanarak ve elektrikli işlemeden kaçınarak gerçekleştirir.
 

MICROMV
Resim kalitesinden ya da kayıt süresinden herhangi bir ödün vermeden şimdiye kadar hayal edilebilen en kompakt Handycam'in üretilmesini sağlayan bir MPEG-2-tabanlı video sistemi.
 

MICROMV (Giriş/Çıkış Terminali)
MICROMV ürünlerinde, dijital video görüntüsünün transfer edilmesi için i.LINK™ terminali kullanılır. Farklı bir veri sıkıştırması teknolojisi kullanıldığından DV ya da Digital8 biçimleriyle uyumlu değildir.
 

MPEG
(Motion Picture Experts Group) Resim, müzik ve veri dosyalarını hiçbir kalite kaybı olmadan saklamak ve aktarmak için kullanılan standart sıkıştırma biçimidir. Diğer biçimler arasında MPEG-2 ve akış ortamının yanı sıra esas olarak dijital ses ve video verilerini sıkıştırmak için kullanılan gelişmiş MPEG-4 bulunur. Sony Cyber-shot fotoğraf makineleri, Handycam® video kameralar ve yeni WALKMAN® video ürünlerinin hepsi MPEG teknolojisini kullanır. Cyber-shot fotoğraf makineleri ayrıca e-postayla gönderilmesi kolay küçük dosyalar oluşturmak için tasarlanan MPEG Film Video Postası ve TV'de tam ekranda oynatmak üzere pürüzsüz kalitede videolar kaydetmenize olanak sağlayan MPEG Movie VX gibi çeşitli MPEG Film modlarını içerir.
 

MPEG Film
Fotoğraf makineniz ile kısa video ve ses dizileri çekmenizi sağlar. Veriler daha sonra istenildiği zaman LCD ekranda ya da AV çıkışı ile TV'den izlenebilir ya da başka bir multimedya cihaza düzenlemek ya da saklamak üzere aktarılabilir.
 

MPEG Film (sessiz)
Fotoğraf makinenizle kısa video dizileri yakalamanızı ve bunları dijital olarak Sony Memory Stick™'e kaydetmenizi sağlar. Veriler daha sonra istenildiği zaman LCD ekranda izlenebilir ya da düzenlemek ya da saklamak üzere kolayca ve dijital olarak Memory Stick™ üzerinden başka bir multimedya cihaza aktarılabilir.
 

MPEG Movie EX
Dijital saklama alanınız dolana kadar kesintisiz kayıt. Özellikler arasında ileri sarma, oynatma ve geri alma işlevlerinin yanı sıra, uzun kliplerin kısa bölümlere ayrılmasını sağlayan bir mod da bulunmaktadır.
 

MPEG Movie HQX
Dijital saklama alanınız dolana kadar kesintisiz yüksek kaliteli kayıt. Özellikler arasında ileri sarma, oynatma ve geri alma işlevlerinin yanı sıra, uzun kliplerin kısa bölümlere ayrılmasını sağlayan bir mod da bulunmaktadır. Bu sürüm 320 x 240 çözünürlük, saniyede 16,6 çerçeve çekim hızı sunmaktadır.
 

MPEG Movie HQX (sessiz)
Dijital saklama alanınız dolana kadar kesintisiz yüksek kaliteli kayıt. Özellikler arasında ileri sarma, oynatma ve geri alma işlevlerinin yanı sıra, uzun kliplerin kısa bölümlere ayrılmasını sağlayan bir mod da bulunmaktadır. Bu sürüm 320 x 240 çözünürlük, saniyede 16,6 çerçeve çekim hızı sunmaktadır.
 

MPEG Movie-HQ
Dijital fotoğraf makinesiyle yüksek kaliteli kısa video ve ses dizileri kaydetmenizi sağlayan bir dijital video modu. MPEG Movie-HQ 320 x 240 çözünürlük, saniyede 16,6 çerçeve çekim hızı ve yüksek kaliteli ses sunmaktadır.
 

MPEG VX (sesli)
Dijital saklama alanınız dolana kadar kesintisiz VGA kalitesinde kayıt. Özellikler arasında ileri sarma, oynatma ve geri alma işlevlerinin yanı sıra, uzun kliplerin kısa bölümlere ayrılmasını sağlayan bir mod da bulunmaktadır.
 

MPEG VX Fine
MPEG-VX hassas modu, maksimum 640x480 piksel çözünürlükte MPEG videoları çekmenizi sağlar
 

MPEG-1
MPEG, Motion Picture Experts Group'un kısaltmasıdır. MPEG-1, dijital video görüntülerini saklayan bir veri sıkıştırma biçimidir. MPEG-1'de 160 x 112 piksel çözünürlükte, 1 dakikaya kadar küçük video klipler kaydedebilirsiniz. PAL standardının aksine (saniyede 25 kare), yalnızca saniyede 8 görüntü kaydedilir.
 

MPEG-4
İnternet, ses ya da görüntü yayını ve depolama ortamları için kullanılabilen bir MPEG standardı. MPEG (Motion Picture Experts Group) tarafından geliştirilen MPEG-4, düşük bant genişliğine sahip uygulamalar için dijital ve sesli ortamları daha küçük dosyalar halinde sıkıştırmak için tasarlanmıştır.
 

Makine İçinde Rötuş
Bilgisayar ve görüntü düzenleme yazılımına gerek kalmadan yanlış pozlama ve diğer sık rastlanan görüntü sorunlarının telafisini sağlar.
 

Makro
Küçük ve ayrıntılı nesnelerin mükemmel odaklanılmış yakın fotoğraflarının çekilmesini sağlayan gelişmiş bir objektif odaklama teknolojisi.
 

Manuel Mod
Manuel mod, fotoğraf makinesinin diyafram açıklığı ve enstantane ayarları üzerinde tam kontrole sahip olmanızı sağlar.
 

Manuel Odaklama
Düşük aydınlatma koşullarında ya da görüntünün kontrastının düşük olduğu durumlarda odaklanmayı sağlayan yararlı bir işlevdir. Özel odaklama efektleri yaratmak için de kullanılabilir.
 

Manuel Odaklama/Zoom Halkası
Manuel zoom halkası, hızlı, hassas ve daha tepkisel zoom olanağı ile kullanıcılara daha fazla kontrol imkanı sunar. Zoom kolu, özellikle hareketli nesnelerin fotoğrafını çekerken çok kullanışlıdır.
 

Manuel kontrol düğmeleri
Manuel kontrol düğmeleri, kullanıcıya odak, pozlama ve diğer fotoğraf makinesi ayarlarının belirlenmesinde büyük bir esneklik tanır. Bu sayede, daha yaratıcı çekimler yapabilirsiniz.
Manuel pozlama
Deklanşör hızı, diyafram açıklığı, ISO ve diğer makine ayarlarının kullanıcı tarafından yapılmasını sağlar.
 

Mavica
Sony Digital Mavica (manyetik video kamera), resimleri kaydetmek için bilinen 3,5 inç disketleri kullanmaktadır. Popüler JPEG resim sıkıştırma biçimiyle Mavica, dijital fotoğrafçılıkta devrim yaratmıştır.
 

Megapiksel
Megapiksel sayısı, fotoğraf makinesi sensörünün çözünürlüğünü ifade eder. Yüksek megapiksel sayısı, fotoğraflarınızı büyütülmüş boyutlarda basarken veya ekranda izlerken bile mükemmel görünen net, ayrıntılı görüntüler sağlar.
 

Megapiksel
Dijital fotoğraflar piksel (resim öğesi) adı verilen renkli ışık noktalarından oluşur. Bir fotoğrafın oluşması için milyonlarca piksel (mega piksel) gereklidir. Bir fotoğraf makinesindeki piksel sayısı arttıkça fotoğrafların yumuşaklık ve netliği de artar.
 

Memory Stick PRO-Duo
Son derece küçük Memory Stick PRO-Duo, dosyaların yüksek hızlı aktarımını ve anında kayıttan çalmayı destekleyen bir medya aygıtıdır. Dosyaları bir bilgisayar veya dizüstünden diğerine aktarmaya ek olarak, Memory Stick PRO-Duo cep tipi dijital fotoğraf makineleri, PSP® avuç içi oyun konsolları ve cep telefonlarıyla kullanmak için mükemmeldir. 16 GB'ye varan depolama kapasitesi seçenekleriyle, müzik, video ve oyunlardan dijital fotoğraf makinelerine ve büyük belgelere kadar beğendiğiniz dosyaları hızlı ve kolay bir şekilde aktarabilirsiniz. Memory Stick PRO-Duo'nuzu takın, dosyaları sürükleyip bırakın ve yola koyulun.
 

Memory Stick PRO-HG Duo
Yüksek kapasite ve yüksek hızlı çıkarılabilir bellek formatı ile büyük fotoğraf, video ve diğer dosyalarınız için ideal. Memory Stick PRO™ aygıtları ile uyumludur.
 

Memory Stick PRO™ uyumluluğu
Cyber-shot® fotoğraf makinesi, dijital fotoğraflar ve MPEG filmler için 1 GB'a varan alan sağlayan Memory Stick PRO™'yu, isteğe bağlı bir depolama ortamı olarak kullanabilirler.
 

Memory Stick™
Her türlü dijital veri için gelecek sistemlerle uyumluluğu garantili, kompakt ve elverişli bir veri depolama birimidir (Flash bellek).
 

Memory Stick™ Duo
Çıkarılabilir Memory Stick™'den daha küçük olan Memory Stick™ DUO, genellikle boyut ve ağırlığı minimumda tutmanın öneminin arttığı cep telefonlarında, fotoğraf makinelerinde ve diğer taşınabilir cihazlarda kullanılır.
 

Merkez Ağırlıklı/Nokta Ölçümü
Resmin sahne içeriğine bağlı olarak, istenen pozlama seviyesini tespit etmek için iki yöntemden biri kullanılabilir. Merkez Ağırlıklı (Center Weighted) Ölçüm, resmin ortasını kullanır ve bir çok genel çekim için uygundur. Nokta Ölçümü (Spot Metering) özelliğini kullanarak, sahnenin belirli bir noktasını da seçebilirsiniz. Bu durum özellikle, geniş kontrast aralığında fotoğraf görüntülerinde kullanılmak üzere yararlıdır.
 

MiniDisc®
Sony tarafından geliştirilen MiniDisc® küçük ve dijital bir kayıt biçimidir. Benzersiz özellikleri arasından içeriğe hızlı erişim, düzenleme işlevleri ve aynı diske birçok kez kaydetme yeteneğidir.
 

Minimum Aydınlatma
Sony Handycam, mum ışığı gibi çok düşük aydınlatma koşullarında bile renkli çekim yapılmasını sağlayan gelişmiş lensler ve kedi gözü CCD'ler kullanır. Minimum aydınlatma Lüks olarak belirtilir. 1 Lüks, 1 metre mesafedeki 1 mumdan elde edeceğiniz ışık miktarıdır. Lüks değeri ne kadar düşük olursa, kameranın hassasiyeti de o kadar yüksek olur ve görüntü o kadar iyidir.
 

Modelleme flaşı
Daha düşük güçle kesikli flaş. Çekim ayarları yaparken flaş konumunu doğrulamak için kullanılır ve gölgelerin nesne üzerinde düşeceği konumu belirlemede yardımcı olur.
 

Motionflow +100Hz
MotionFlow teknolojisi, süper kesintisiz ultra gerçekçi izleme deneyimi için yenileme hızını standart değer olan 50Hz'den 100Hz'ye yükseltir. Varolan 50 kareden her birinin arasında toplam 50 benzersiz kare oluşturarak gerçek zamanda görüntülenen kare sayısını iki katına çıkarır. Motionflow +100Hz hem film tabanlı içerikle hem de standart TV ve DVD'lerle çalışır.
 

Motionflow 100Hz
MotionFlow teknolojisi, süper kesintisiz ultra gerçekçi izleme deneyimi için yenileme hızını standart değer olan 50Hz'den 100Hz'ye yükseltir. Varolan 50 kareden her birinin arasında toplam 50 benzersiz kare oluşturarak gerçek zamanda görüntülenen kare sayısını iki katına çıkarır. Motionflow 100Hz hem film tabanlı içerikle hem de standart TV ve DVD'lerle çalışır.
 

Motionflow 200Hz
Motionflow 200Hz, TV kare hızını dört katına çıkaran dünyanın ilk teknolojisidir ve görüntü netliğini dev bir adım ileri götürmüştür. Her aksiyona bir değil, üç yeni görüntü eklenir ve her yöndeki hareket tahmin edilerek şaşırtıcı 200 kare/saniye hızında görüntülenen güçlü ve keskin görüntüler oluşturulur. Spor görüntülerinde aksiyonun hiçbir ayrıntısını kaçırmayacaksınız. 24 kare/saniye hızında çekilmiş filmler ve çizgi filmler de yedi yeni görüntü eklenerek Motionflow 200Hz ile geliştirilir ve rahatsız edici titreşim ve bulanıklık ortadan kaldırılır.
 
 Motionflow 200Hz
 

Motionflow Karanlık Kare Ekleme
Motionflow Karanlık Kare Ekleme özelliği 50Hz'den 100Hz'e kadar BRAVIA projektörlerinin kare hızını iki kat arttıran, Sony'e özel bir teknolojidir. Hızlı hareket eden görüntüler için daha fazla pürüzsüzlük sağlar, sıra dışı bir kontrast oranı sunar ve kamera sarsıntısını ortadan kaldırır. Gördüğünüz şey ise akıcı ve doğal hareketlerle gerçeğe dönüştürülen yüksek hızlı aksiyondur.
 

Motionflow Pro 100Hz
Motionflow PRO 100Hz, BRAVIA TV'lerde hareketli görüntülerde bulanıklığı azaltıp standart kare hızını iki katına çıkararak bugüne kadarki en net, en kesintisiz ve gerçeğe en yakın yüksek hızlı görüntüler sınar. Saniyedeki kare sayısını akıllı bir şekilde iki katına çıkaran Motionflow Pro 100Hz, arka ışığı yakıp söndürme teknolojisi de kullanır. Motionflow'un yeni bir özelliği olan Arka Işığı Yanıp Sönme teknolojisi performansı daha da artırmaktadır. İlave karelerle ekranda kesintisiz bir aksiyon akışı yaratılmasına ek olarak, Arka Işık Yanıp Sönme hızlı aksiyonları zirveye çıkarır. Resimler daha net, daha keskin ve nerdeyse hiç 'titreşim' olmadan görüntülenir. Arka ışığı kapatıp açmak suretiyle çalışır, böylece hızlı spor veya macera sahneleri ekrandan hızla geçerken daha az bulanıklık görürsünüz.
 
 Motionflow Pro 100Hz
 

Multi Burst
Multi Burst, dijital fotoğraf makinesinin otomatik olarak 16 fotoğraf çekmesini ve bunu bir JPEG dosyası olarak kaydetmesini sağlar. Bu fotoğrafları, fotoğraf makinesinde 0,8 saniyelik aralıklarla veya PC ekranında 16 görüntülü bir kurgu halinde izleyebilirsiniz.
 

Müzik Kutusu
Müzik Kutusu, doğrudan Sony HDD/DVD kaydedicinizden dijital müziğe erişmenizi ve bu müziği dinlemenizi sağlar. Kullanımı kolay grafik kullanıcı arayüzünden (GUI) sevdiğiniz müziği seçerek, sürekli CD değiştirmek zorunda kalmadan tüm müzik kitaplığınızın keyfini çıkarabilirsiniz.
 

Müzik eşliğinde slayt gösterisi
Kayıtlı görüntüleri sırayla makinenin ekranında görüntüler. Slayt gösterileri görsel efektler ve fon müzikleri ile zenginleştirilebilir.
 

ND Filtresi
ND (Doğal Yoğunluk) filtresi, aydınlık ortamlarda resmin odağının bozulmasını önlemek için objektife giren ışık miktarını azaltır. Dijital video kamera ND filtresi gereksinimini otomatik olarak algılar ve vizörde bir işaretle bunu belirtir.
 

NR yavaş deklanşör
Çok düşük aydınlatma koşullarında fotoğraf çekerken, örneğin pozlama süresinin 10 saniye ya da daha fazla olduğu durumlarda bu özellik görüntüde oluşan parazitleri algılar ve yok eder.
 

NightFraming
NightFraming, karanlıkta fotoğraf çekebilmek için üç işlevi (NightShot, Hologram AF ve Flaş öncesi pozlama kontrol) birlikte kullanır. NightShot ile çerçevenin belirlenmesi: Kızılötesi teknolojisini kullanarak, tamamen karanlıkta bile çekilecek nesneyi görüntüler. Hologram AF ile odaklama: Deklanşöre yarım bastığınızda, fotoğraf makinesi Hologram AF ile çerçevedeki görüntüye odaklanır. Bir lazer, nesnenin kenarlarını algılar ve fotoğraf makinesinin buna düzgün biçimde odaklanabilmesini sağlar. Ön Flaş ile Kayıt: Deklanşör düğmesine tam basıldığında ön flaş yanar. Pozlama belirlenir ve ana flaş yanar; böylece mükemmel biçimde odaklanılmış, çerçeve içine alınmış ve pozlanmış görüntü çekilir.
 

NightShot
Çok zayıf aydınlatma koşullarında bile yakın çekimler yapmanızı sağlayan bir moddur. Ek “IR verme birimi" HVL-IRC ile bu mesafe 30 metreye kadar genişletilebilir.
 

Nokta ölçümü
Işık sadece vizörün merkezindeki "nokta" alanında ölçülür. Pozlama hesaplamasının doğru yapılmasını garantiler. Özellikle zorlu ışık koşullarında kolaylık sağlar.
 

OLED
Geleneksel LED'lerin tersine, OLED (Organik Işık Yayan Diyot) ekranın arka ışığa ihtiyacı yoktur. Üzerinden elektrik akımı geçtiğinde ışık veren özel bir katman kullanır. Bu da, Sony'nin 3 mm kalındığında ekrana sahip XEL-1 ürününde olduğu gibi, evinizde çok daha az yer kaplayan ultra ince bir ekran demektir. Yeni teknoloji enerji tasarrufu da sağlar – arka aydınlatma olmadan, çalışması için çok daha az elektrik gerekir ve bu da çevre ve elektrik faturalarınız için çok daha iyidir.
 

OPC (En İyi Kayıt Kontrolü)
Kayıttan önce kasetin durumunu kontrol eder ve mümkün olan en iyi resim kalitesinin elde edilmesini sağlar.
 

Objektif Kapağından Otomatik Açılma
Objektif kapağı açıldığında, fotoğraf makinesi otomatik olarak açılır.
 

Odak Uzaklığı
Her objektifin temel ölçüsüdür. Görüş alanını ve dolayısıyla nesnenin ne kadar büyütüldüğünü belirtir. Odak uzaklığının kısa olması, geniş görüş alanı ve düşük büyütme oranı anlamına gelir. Odak uzaklığının uzun olması, dar görüş alanı ve yüksek büyütme oranı anlamına gelir.
 

Odak Uzaklığı
Objektifin odak uzaklığı, objektif sonsuza odaklandığında, optik eksen boyunca objektifin ikinci temel noktasıyla CCD düzlemi arasındaki mesafedir.
 

Odak Uzaklığı (35 mm fotoğraf makineleriyle kıyasla)
Dijital ve 35 mm fotoğraf makineleri, farklı odak uzaklıklarına sahip objektiflere sahiptirler. Odak uzaklığı, objektif ile sensörün yüzeyi arasındaki mesafedir. Tipik dijital sensörler, 35 mm filmin doğrusal boyutlarının yaklaşık altı biri kadardır. Görüntünün daha küçük dijital sensör üzerine yansıtılabilmesi için, odak uzaklığının aynı ölçüde küçültülmesi gerekmektedir. Örneğin 1/4 inç CCD kullanırken, odak uzaklığının 35 mm filme göre düzeltilmesi için 9,5 faktörüyle çarpılması gerekmektedir.
 

Optik Vizör
Optik Vizör, LCD ekranın zor görülebildiği parlak güneş ışığı altında ya da düşük aydınlatma koşullarında kullanılır. Güç tüketimini azaltmak için LCD'nin yerine de kullanılabilir.
 

Optik Vizörlü Döner Lens
Döner çok açılı objektif, çok sayıda yaratıcı çekim açısına izin verdiğinden, kendi fotoğraflarınızı ve zor fotoğrafları çekmeyi kolaylaştırmaktadır. Optik vizör, aşırı aydınlık koşullarda LCD ekranın zor görüldüğü durumlarda fotoğraf çerçevesinin belirlenmesini sağlar. Vizör, güç tüketimini azaltmak için LCD'nin yerine de kullanılabilir.
 

Optik Zoom
Basma düğme ile objektifin odak uzunluğunu değiştirerek optik zoom yapmanızı sağlar.
 

Optik Zoom
Optik zoom, uzaktaki nesneleri net ve ayrıntılı yakın çekimler için büyütür. Görüntü kalitesi, resmin orta kısmını büyüterek resmin genelinde ayrıntı ve çözünürlük kaybına neden olan dijital zoom'dan üstündür.
 

Organic LED
Geleneksel LED'lerin tersine, OLED (Organik Işık Yayan Diyot) ekranın arka ışığa ihtiyacı yoktur. Üzerinden elektrik akımı geçtiğinde ışık veren özel bir katman kullanır. Bu da, Sony'nin 3 mm kalındığında ekrana sahip XEL-1 ürününde olduğu gibi, evinizde çok daha az yer kaplayan ultra ince bir ekran demektir. Yeni teknoloji enerji tasarrufu da sağlar – arka aydınlatma olmadan, çalışması için çok daha az elektrik gerekir ve bu da çevre ve elektrik faturalarınız için çok daha iyidir.
 

Otomatik Ad Etiketleme
Seçilen Sony DVD kaydedicilerde bulunan ve kaydedilmiş TV programının adını otomatik olarak DVD başlık listesine ekleyen, zaman tasarruflu ve kullanışlı bir özelliktir. Ad bilgisi yayıncının Teletekst hizmeti tarafından sağlanır.
 

Otomatik Gün Işığıyla Senkronize Flaş
Gündüz aydınlatma koşullarında, arkasından ışık gelen nesneler için pozlama seviyesini otomatik olarak ölçer.
 

Otomatik Odaklama Aydınlatıcı
Düşük aydınlatmalı ya da karanlık ortamlarda doğru odaklamanın ve çerçevenin ayarlanması çok zordur. Parlak gün ışığından, tamamen karanlık ortamlara kadar her türlü aydınlatma koşulunda çekim yaparken AF aydınlatıcı nesneyi otomatik olarak aydınlatarak fotoğraf makinesinin doğru biçimde odaklama yapmasını sağlar. Bu durum aydınlatma koşulları ne olursa olsun net biçimde odaklanılmış, güzel fotoğrafların çekilmesini sağlar.
 

Otomatik Poz Braketi
Otomatik Poz (AE) braketi özelliğiyle fotoğraf makinesi aynı resmi, üç farklı pozlama ayarında ayrı ayrı çeker: ayarlanan pozlamada, bir adım açık ve bir adım koyu (kullanıcı tarafından seçilebilir) çekilir. Kullanıcı hangisinin daha iyi olduğuna sonradan karar verebileceğinden, bu işlev özellikle zorlu aydınlatma koşullarında fotoğraf çekerken ya da fotoğrafı doğru çekmek için tek şansınız varsa çok işe yarayacaktır.
 

Otomatik Sahne Çekme
Sony DVD kaydedicinizdeki, sahnede ya da ses düzeyinde belirgin bir değişiklik olma zamanına göre bir bölümü otomatik olarak işaretleyen akıllı bir özelliktir. Bölümler kullanımı kolay bir grafik kullanıcı arayüzünde (GUI) görüntülenir ve böylece en sevdiğiniz sahneleri hızlıca bulabilirsiniz.
 

Otomatik Tarih
Tarihi otomatik olarak kaydeder.
 

Oynatırken Zoom'lama
Resmi çektikten sonra Oynatırken Zoom'lama işlevini kullanarak fotoğrafınızdaki nesnelere zoom yapabilirsiniz.
 

Oynatırken Zoom'lama/Kırpma
Bu işlev büyük UXGA 1600 x 1200 piksel resminden 640 x 480 piksel görüntünün alınmasını sağlar. Yeni VGA dosyası Memory Stick™ üzerine kaydedilecektir.
 

PAL
PAL, Avrupa'da yaygın olarak kullanılan televizyon yayımlama formatı Aşama Değişimi Satırı'nı ifade eder
 

PALplus Kaydetme/Oynatma
DHR-1000'inizde PALplus sinyallerini kaydedebileceğinizi gösterir. Bu sistemde 16:9 geniş ekran TV'ler/Monitörler için yüksek kaliteli görüntü sağlanır.
 

PC Card
PCMCIA Kart olarak da bilinir. Dizüstü bilgisayarlarda, genellikle bir hafıza kartından (Smart Media, Compact Flash, Memory Stick™) ana PC'ye hızlı veri transferi için kullanılan bir ya da iki PC Card yuvası bulunur.
 

PC Card Adaptörü
Memory Stick™'in bir PC Card bağlantısıyla bağlanmasını sağlar (dizüstü bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi).
 

PC'ye Otomatik Aktarma için Görüntü Transfer Yazılımı
Fotoğraf makinenizi USB ile PC'nize bağladığınızda görüntülerin otomatik olarak aktarılmasını sağlayan PC görüntü transferi yazılımı.
PCM
DV video kameralarda kullanılan Tını Kodlama Modülasyonu (Pulse Code Modulation - PCM), en iyi kalite için 16 bit tek stereo modda ya da yaratıcı ses düzenlemesi için 12 dupleks stereo modda dijital ses kaydı yapılmasını sağlar.
 

PDC
PDC (Program İletim Kontrolü) ve VPS (Video Programlama Hizmeti) Teletekst hizmetinde gizli kodlar kullanarak uyumlu video kayıt cihazlarını kontrol eden sistemlerdir. Örneğin, kaydetmek istediğiniz bir TV şovu vaktinde başlamadı ya da başka bir zaman yayınlanacak, bu durumda kayıt işlemi otomatik olarak değişir.
 

PLAYSTATION®3
PLAYSTATION®3, Sony tarafından sunulan gelecek nesil eğlence sistemidir. Sizi kristal netliğinde görüntüler ve cesur renklerle dolu, sinema kalitesinde bir film deneyiminin tam ortasına sokmak için Blu-ray Disc™ teknolojisine sahiptir. Gerçeğe yakın grafikler ve çarpıcı seslerle, teknoloji harikası oyunlar inanılmaz bir deneyim yaşatıyor. High Definition filmler izlemek, tüm sevdiğiniz şarkıları ve fotoğrafları depolamak ve PLAYSTATION®Network ile İnternet'e bağlanmak için PS3™'ünüzü kullanın. Sabit Disk Sürücü tüm dijital video dosyalarınızı tek bir güvenli yerde tutmak için idealdir.
 

PNG
Daha kaliteli resimler ve daha az alan: Taşınabilir Ağ Grafiği veya PNG, herhangi kalite kaybı olmadan verileri veya resimleri sıkıştırabilen bir bit eşlem resim biçimidir. Internet'te resimleri iletmek için tasarlanmıştı ve şimdi cep telefonlarında, dijital fotoğraf makinelerinde, PSP®'de ve Sony'nin en yeni Reader eBook'unda içerik görüntülemek için kullanılıyor. Sonuç, daha az bellek kaplayan ancak daha fazla ayrıntı içeren daha küçük resimlerdir.
 

Paket Yazma
Bir UDF sürücü kullanan paket yazma, verilerin sıralı olarak boş CD-R'lara yazılmasına olanak tanır. Bu işlev, yazma işlemlerinin istendiği zaman kesilmesini ve devam ettirilmesini sağlar. CD sonlandırılana kadar geleneksel CD-ROM sürücülerde okunamaz. Sonlandırılmamış CD-R'lar, yalnızca uygun yazılımla CD-R/RW sürücüler tarafından okunabilir.
 

Parazitsiz Fotoğraf/Yavaş Gösterim
LCD monitörde kristal netliğinde dondurulmuş görüntü ve yavaş gösterimin izlenmesini sağlar.
 

Parlaklık (450)
LCD panel parlaklığı, yüzeyde bir nokta bırakan ışık miktarıyla ölçülür. Parlaklık kandela birimiyle (bir mumun yaydığı ışık) hesaplanan uç nokta parlaklık seviyeleri sayesinde, iyi aydınlatılmış odalarda veya pencere gibi diğer ışık kaynaklarının yanında bile canlı renk netliği ve resim doğruluğu elde edilir.
 

Photo Modu
Fotoğraflar, 7 saniye boyunca kasete kaydedilebilir.
 

Photomovie
Photomovie, HDD/DVD kaydedicide saklanan dijital fotoğraf albümünüze müzik teması eklemenizi sağlar. Özelleştirilmiş bir slayt gösterisi oluşturmak kolaydır ve üç basit adımla tamamlanabilir böylece arkadaşlarınızı ve ailenizi eğlendirip etkileyebilirsiniz. Slayt gösterisi bir kez oluşturulduğunda, ona istediğiniz zaman erişebilirsiniz. Slayt gösterinizi doğrudan bir DVD'ye bile kaydedebilirsiniz.
 

PictBridge™
PictBridge™ teknolojisi kullanıcının USB kablosu aracılığıyla fotoğraf makinesi veya video kamerayı doğrudan uyumlu bir yazıcıya bağlamasına olanak sağlar. Kullanıcı, fotoğraf makinesinin LCD ve kontrollerini kullanarak fotoğraf seçebilir, düzenleyebilir ve yazdırabilir.
 

Picture Motion Browser
Sony görüntü ve video düzenleme yazılımı paketi
 

Pil ömrü
Yüksek kapasiteli InfoLITHIUM şarj edilebilir pil daha uzun süre çekim imkanı sağlar. Kalan pil seviyesi fotoğraf makinesinin ekranında tam olarak belirtildiği için, gücün birden bitmesi ihtimali daha düşüktür.
 

Pixela Image Mixer Yazılımı
Bu yazılım, fotoğrafları, hareketli görüntüleri ve sesleri dosyalamak ve düzenlemek için kullanılabilir. Çok kolay kullanıma sahiptir. Ciddi ve eğlenceli özelliklerin yanı sıra bir çok görüntü geçişi olanağı sunmaktadır.
 

Piyano siyahı kaplama
Belirli BRAVIA TV'ler çarpıcı bir çok parlak siyah kaplama ile birlikte gelir. Tutkulu tasarım gelişmişliğinde ulaşılan zirve, herhangi bir oturma odasının tam kalbinde yer alır.
 

Pozlama Uyarısı
Her zaman doğru pozlamayı yapmanızı sağlar. Fotoğraf makinesi, siz çekmeden önce pozlama seviyesini belirler ve yetersiz olduğunda bir uyarı işareti yanıp söner.
 

Print Mark
Print Mark (Baskı işareti) işlevini kullanarak fotoğraf makinenizdeki resimleri seçebilirsiniz. Seçilen resimleri baskı için işaretlediğinizde Memory Stick™ ya da floppy-disket baskı makinesi, seçilen resimleri otomatik olarak basacaktır.
 

Program AE
Program AE (Otomatik Pozlama), çeşitli koşullar altında çekim yapmanızı sağlar. Enstantane ve diyafram açıklığı, duruma göre uyarlanır.
 

Program Değiştirme
Aynı pozlama seviyesinde farklı enstantane ve diyafram açıklığı değerleri kullanmanızı sağlar.
 

RAW NR
Yüksek hassasiyet ayarlarında oluşan "renk paraziti" bulanıklığını önleyen görüntü işleme.
 

REI
Recommended Exposure Index (Önerilen Pozlama İndeksi), bir dijital fotoğraf makinesinin hassasiyeti hesaplanırken kullanılan standarttır.
 

RJ45
RJ45 bilgisayar ve diğer cihazları yerel alan ağlarına (LAN'lar) bağlamak için kullanılan konektördür. RJ45 ağ bağlantısı ile BRAVIA ev sineması projektörünüzü uzaktan kontrol edebilir ve ağa bağlı bir bilgisayarda bulunan içeriği izleyebilirsiniz.
 

RS-232C
RS-232C, BRAVIA ev sineması projektörünüzün diğer seri cihazlarla iletişim kurmak için kullandığı arabirimdir. Bu da eğlencenizi tam olarak istediğiniz gibi yönetmenize olanak sağlayacak şekilde, projektörünüz herhangi bir oda kontrol sistemi ile hemen ve kolayca entegre edilebilir demektir.
 

Radyo Görüntü Modu
Radyo Görüntü Modu, bir yandan dijital radyo dinlerken, diğer yandan da BRAVIA TV'nizin ekranında en sevdiğiniz fotoğraflar arasında gezinebilmenizi sağlayan bir özelliktir . 'Duvar kağıdınız' olarak ayarlamanız için önceden yüklenmiş dört farklı damlacık deseni de mevcuttur. Radyo Görüntü Modunu Fotoğraf Görüntüleme Slayt Gösterisi Modu ile bir araya getirerek, en sevdiğiniz görüntülerden oluşan bir slayt gösterisi ile kendi eğlencenizi yaratabilirsiniz.
 

Renk Derinliği
Kaydedilebilen ya da görüntülenebilen renk sayısını temsil eder. Bit sayısı ne kadar fazlaysa, o kadar çok renk kaydedilebilir. 16,7 milyon rengi temsil etmek için 24 bit (her renk için 8 bit: kırmızı, yeşil, mavi) renk derinliği gerekmektedir.
 

Resim Değişimi
Kayıtlı görüntüler, yakında bulunan başka uyumlu fotoğraf makinelerine kablosuz olarak gönderilebilir. Kablosuz ağlar üzerinden görüntü aktarımı için DLNA standardını kullanır.
 

Resim Çerçevesi Modu
Resim Çerçevesi Modu, BRAVIA TV'nizi bir tablo ya da geniş ekran fotoğraf çerçevesi gibi kullanabileceğiniz anlamına gelen, gelişmiş bir özelliktir. Televizyon izlemediğiniz zamanlarda, oturma odanıza çarpıcı bir başyapıt yaratmak için en sevdiğiniz resimleri görüntüleyin ya da önceden yüklenmiş fotoğraflar arasından seçim yapın.
 
 Resim Çerçevesi Modu
 

Rüzgar Gürültüsü Azaltma
Düşük Frekanslı gürültüleri azaltır. Rüzgarlı hava koşullarında çekim yaparken etkilidir.
 

S-Force
S-Force Ön Surround oturduğunuz yerden kalkmanıza gerek kalmadan, size gerçek bir sinema deneyimi yaşatır. Sony tarafından geliştirilen bu teknoloji, sadece dahili televizyon hoparlörlerini kullanarak, gerçek 3B surround ses sağlar. Bu teknoloji insan kulağının sesleri tanıması ve alması yöntemini kopyalayarak çalışır. Tamamen sanal bir sistem olan S-Force, sesin duvarlardan sekmesine dayalı olmadığı için, her odada sinema benzeri bir ses kalitesinin keyfini çıkarabilirsiniz.
 

SD
(Secure Digital) Dijital görüntülerin ve diğer dosyaların saklanmasını sağlayan bellek kartı formatı.
 

SDRAM (Senkronize Dinamik Rasgele Erişimli Bellek)
SDRAM, veri yolu saat frekansıyla aynı hızda (örneğin 33 ya da 66 MHz) çalışan bir DRAM'dir.
 

SSM
Süper Sonik Dalga Motoru: Dahili lens motoru, daha hızlı otomatik odaklamanın yanı sıra daha sessiz ve sorunsuz bir çalışma sağlar.
 

STAMINA
STAMINA, enerji besleme süresini artırmak, pil performansını geliştirerek fotoğraf makinelerinin verimini artırmak için Sony tarafından geliştirilmiş olan mükemmel bir teknolojidir. Elde edilen daha uzun kayıt süresi sayesinde, daha fazla resim çekebilir, kendinizi özgür hisseder ve pil yerine çekeceğiniz fotoğraflara yoğunlaşırsınız.
 

STAMINA InfoLITHIUM Pil ve Adaptör birlikte verilmektedir
Sony InfoLITHIUM şarj edilebilir pil birlikte verilmektedir: diğer teknolojilerde yaşanan 'bellek etkisi' içermeden, olağanüstü pil kullanım süresi sağlar. Dahili mikro işlemci, fotoğraf makinesiyle iletişim kurarak, kalan çekim süresini bir dakikalık hata payıyla gösterir. Dünyanın her yerinde kullanılabilecek voltaj uyumluluğuna sahip Sony elektrik adaptörleri de sağlanmaktadır.
 

STAMINA Şarj Edilebilir NiMH Piller ve Şarj Cihazı birlikte verilmektedir
İki Sony STAMINA NiMH (Nikel Metal Hidrit) şarj edilebilir pil birlikte verilmiştir: olağanüstü pil ömrü sunar. Dünyanın her yerinde kullanılabilecek voltaj uyumluluğuna sahip Sony pil şarj cihazı da sağlanmaktadır.
 

Sahne Seçimi
Ayarlanmış pozlama modu seçeneklerinden hızlı seçim yapılmasını sağlar. Seçilen alanda mükemmel sonuçlar elde etmek için diyafram açıklığı, deklanşör hızı ve renk dengesi gibi pozlama ayarları otomatik olarak ayarlanır.
 

Ses Büyütme
Ses Büyütme özelliği arka plandaki sesleri değiştirmeden konuşma sesini arttırmanızı ya da azaltmanızı sağlar ve en sevdiğiniz şarkıcıya odaklanmak ya da maç yorumlarını en alt düzeyde tutmak istediğinizde kullanabileceğiniz mükemmel bir özelliktir.
 

Ses Notu
Bu modda, resme sesli bir not ekleyebilirsiniz.
 

Ses/Video Çıkışı
Dijital fotoğrafları ya da MPEG filmlerini, sesli olarak standart bir TV'de göstermeye yarayan bir kamera çıkışı. PAL ve NTSC seçenekleri, bu olanağın dünyanın her yerinde kullanılmasına izin vermektedir.
 

Ses: Sessiz Açma
Sessiz Açma etkin olduğunda, TV başlangıçta düşük sesle açılır ve ses kademeli olarak en son dinleme düzeyine yükseltilir.
 

Sesli Açıklamalar
Sesli Açıklamalar kör ya da görme engelli kişilerin TV deneyimini geliştiren, filme dair açıklamaların yer aldığı bir ses kaydıdır. İzleyiciler için ekranda olup bitenleri açıklar ve sağır ya da işitme konusunda zorluklar yaşayan kişiler için altyazıların gördüğü işlevi görür. Şu ana kadar, AD özelliği sadece ayrı bir alıcı kutu ya da uydu alıcısı ile kullanılabiliyordu. TV'yi herkes için erişilebilir kılmak için, BRAVIA yelpazesi belirli TV kanalları tarafından yapılan açıklamalı ses kayıt yayınlarına kolayca erişim sağlayan tümleşik AD özelliğine sahip ilk üründür.
 

Seç
Kullanıcı, menü sistemini kullanarak üç ön ayarlı ses ve resim ayarından izlenen programın türüne göre en uygununu seçebilmektedir. Modlarda, sekiz resim ve iki ses parametresi için önceden ayarlanmış değerler bulunmaktadır.
 

Sinema Modu
BRAVIA ve Sony Pictures Entertainment arasındaki işbirliği çerçevesinde geliştirilen yeni bir resim ayarı. Filmlerin yönetmenin özgün çalışmasına mümkün olduğunca yakın biçimde izlenmesine olanak sağlayan Sinema Modu doğal ten rengi, aydınlatma, renk ve kontrast gibi ayrıntıları yüksek hassasiyetle verir.
 

Sinema Modu
Sinema Modu size gerçek bir film kalitesi sunar. BRAVIA televizyonunuzun uzaktan kumandasındaki Theatre tuşuna bastığınızda, Sinema Modu açılır ve BRAVIA Theatre Sync etkinleştirilir. Sinema Modu ile BRAVIA TV'niz, orijinal filmi birinci sınıf bir film haline getiren tüm renk ve dokularla birlikte, orijinal stüdyo ayarlarına sadık kalır. Sinema Modu en gerçekçi sinema deneyimini yaşadığınızdan emin olmak için bir görüntü geliştirme özelliği olan Motionflow +100Hz özelliğini de devre dışı bırakır.
 

Sinyal Dönüşümü
Analog sinyalin, bir dijital video kamera ile dijital sinyale dönüştürülmesine olanak sağlar.
 

Slayt Gösterisi
Saklanan görüntülerin sürekli çalınmasını sağlar. Kayıtlı görüntülerin, tümleşik renkli LCD ya da ayrı bir monitörde görülebilmesini sağlar.
 

SonicStage®
Sony'den müzik dosya yönetim uygulaması yazılımı. Yazılım kullanıcıların müzik dosyalarını bilgisayara indirmesini ve popüler WALKMAN® ailesi gibi birden çok dijital müzik oynatıcıya aktarmasına olanak sağlar.
 

Sonlandırma
Bir CD-R'ın CD-ROM tarafından okunabilmesi için, tek ya da çoklu kayıt oturumlarından sonra diskin "sonlandırılması" (finalised) gerekmektedir. Bu işlem, CD'nin içindekiler tablosunun yazılmasını içermektedir.
 

Sony Super HAD CCD™
Her sensörün daha fazla ışık alması için pikseller arasındaki ölü alanları azaltan gelişmiş sensör yapılandırmasına sahip Sony Super HAD (Hole Accumulated Diode) CCD™, nefes kesici görüntüler elde edilmesini sağlar. Yonga üzerindeki mikro lensler, ışık toplama performansını ve CCD hassasiyetini geliştirerek, daha parlak, daha gerçeğine uygun ve daha az parazitli görüntüler elde edilmesini sağlar.
 

Spherical Acute Matte
DSLR fotoğraf makinelerinde kullanılan odaklama ekranı teknolojisi. Daha kolay kompozisyon ve daha doğru odaklama için görüntü parlaklığını arttırır.
 

Spot Metre
Pozlamanın belirlenmesi için sahnenin belirli bir bölümünün seçilmesini sağlayan bir özelliktir.
Standart Tanımlamalı
Standart Tanımlamalı, ekranda 576 Yatay satırdan oluşmuş TV ve video için kullanılan geleneksel formattır
 

SteadyShot
Bir görüntü sabitleme sistemi. Sony SteadyShot, bir dahili hareket sensörü ve CCD teknolojisinden oluşmaktadır.
 

SteadyShot INSIDE
Benzersiz bir Sony teknolojisi olan görüntü sabitleme özelliği, Handycam® video kameralar, Cyber-shot dijital fotoğraf makineleri ve Dijital SLR fotoğraf makinesi serisinde mevcuttur. Titreme algılama yöntemi (jiroskopik sensörler) ve sunduğu fayda (daha az bulanıklık) bu ürünlerin tümünde aynı olsa da teknoloji her birinde farklı işlev gösterir.
 

Super HAD CCD™
Cyber-shot fotoğraf makinelerindeki teknoloji, CCD'nin ışık toplama performansını güçlendirir. Bu, her bir pikselin üst kısmına mikroskobik bir objektif yerleştirip üzerine mümkün olduğunca fazla ışığın odaklanması sağlanarak çalışır. Bu şekilde renk parazitleri azaltılıp resim kalitesi yükseltilir. Bu özellik ayrıca Advanced HAD CCD™ olarak Handycam® ürün serisinde de bulunabilir.
 

Süper Sonik Dalga Motoru
Dahili lens motoru, daha hızlı otomatik odaklamanın yanı sıra daha sessiz ve sorunsuz bir çalışma sağlar.
 

Süper SteadyShot
Benzersiz bir Sony teknolojisi olan görüntü sabitleme özelliği, Handycam® video kameralar, Cyber-shot dijital fotoğraf makineleri ve Dijital SLR fotoğraf makinesi serisinde mevcuttur. Titreme algılama yöntemi (jiroskopik sensörler) ve sunduğu fayda (daha az bulanıklık) bu ürünlerin tümünde aynı olsa da teknoloji her birinde farklı işlev gösterir.
 

Süper SteadyShot
Sony tarafından sağlanan benzersiz resim sabitleme teknolojisi, Handycam® video kameralar, Cyber-shot dijital fotoğraf makineleri ve Dijital SLR fotoğraf makineleri ürün serilerinde bulunmaktadır. Titremeyi algılama yöntemi (jiroskopik sensörler) ve yararı (daha az bulanıklık) tüm ürünlerde aynıdır fakat her birindeki teknoloji biraz farklı çalışır.
 

Sürekli/Çok Noktalı/Merkez Ağırlıklı Otomatik Odaklama (AF)
Bunlar, dijital fotoğrafçılıkta kullanılan farklı Otomatik Odaklama yöntemleridir. Sürekli AF, deklanşör düğmesi kullanıldığından doğru odaklama sağlar. Normal olarak deklanşör düğmesine yarım basılması, görüntü odağını 'kilitler'. Sürekli AF modunda, doğru odaklama elde edilene kadar odaklamaya devam eder. Çok Noktalı AF, çekim alanı kameranın merkezinde olmasa dahi mükemmel olarak odaklanırken, odak kilidi yapmanız gerekmez ve daha yaratıcı olabilirsiniz. Merkez Ağırlıklı AF, odaklama için görüntünün merkezini kullanır.
 

Sıfır Ayarı Hafızası
Video ekleme düzenlemesinde kullanılan işlev. Sıfır Ayar Hafızasıyla bitiş noktasını işaretleyerek ekleme kaydının otomatik olarak bu noktada durduğundan emin olabilirsiniz.
 

Sıfır Hafıza
Bu özellik, kaset bölümündeki önceki çekimlerin üzerine yeni çekimler yapmayı ve eklemeyi mümkün hale getirmektedir.
 

TIFF
Tagged Image File Format -- dijital görüntülerin saklanmasında kullanılan özel, yüksek kaliteli dosya biçimi.
 

TIFF Mode
Açılımı Tagged Image File Format olan TIFF, sıkıştırmasız resim formatıdır. Sıkıştırılmamış görüntüler JPEG'e kıyasla daha büyük dosya boyutuna ve kayıt süresine neden olabilir ancak olağanüstü kalitede görüntüler oluşturur.
 

TRILUMINOS
TRILUMINOS televizyondaki renk gösteriminde bir devrimdir. İnce TRILUMINOS LED arka ışığı olağanüstü renk gösterimi sağlar ve görüntüye daha fazla derinlik katar. Sony tarafından geliştirilen bu teknoloji kırmızı, yeşil ve mavi için ayrı LED'ler kullanır. LED'ler daha saf kırmızı ve yeşil renk yaydığından, kaynağın gerçek renklerini yakalayan daha parlak ve daha net bir ışık üretebilirler. Sonuç ise, gerçeğine daha yakın, zengin renklerle dolu bir ekrandır.
 
 Triluminos
 

Tam Aralık Otomatik Odaklama
Çok noktalı otomatik odaklama, geniş açıdan makro çekimlere kadar tüm zoom aralığında müthiş net görüntüler elde edilmesini sağlar.
 

Tarih ve Saat Damgası
Son kuşak fotoğraf makinelerinde, hızlı bir şekilde görebilmek için fotoğraf görüntüsünün üzerine tarih ve saat basılma olanağı bulunmaktadır.
 

Telefoto
Standart geniş açı ve portre objektiflerinden daha fazla odak uzaklığı olan objektif. Dar görüş açısı, nesnenin büyütüldüğü izlenimini verir. Uzaktaki nesnelerin yakın çekimi için uygundur.
 

Tepki süresi
Tepki süresi bir pikselin aktif (siyah) durumdan pasif (beyaz) duruma geçip tekrar aktif duruma dönmesi için geçen süredir (milisaniye cinsinden). BRAVIA TV'ler ve ev sinema projektörlerinin sahip olduğu hızlı tepki süreleri, görüntünün kusursuz bir şekilde daha pürüzsüz ve net olmasını sağlar.
 

Toplam Harmonik Bozulma
Bu, bir oynatıcı aygıtının harmonik sesler ya da yüksek sesler ekleyerek bir ses sinyalini ne kadar bozabileceğini toplam ses sinyalinin yüzdesi olarak ölçen ve gösteren bir değerdir. %1'in altındaki bir THD değeri işitilemez fakat ses bozulması kümülatiftir. Yani bir ses sinyali beş ayrı bileşenden geçiyorsa, bu ses sinyali her bir bileşende THD toplamı kadar bozulabilir. Örneğin, her bir bileşende %1 THD varsa, toplam bozulma %1'in 5 katı ya da, %5 olarak ölçülürdü.
 

Toz
Objektifler değiştirilirken toz parçaları D-SLR fotoğraf makinesinin gövdesine girebilir ve CCD sensörüne yerleşerek görüntü üzerinde nokta ve benekler oluşmasına neden olabilir.
 

TruFast
Sony tarafından geliştirilen yüksek hızlı baskı teknolojisi. Daha hızlı baskı yapar ve özellikle günümüzdeki yüksek çözünürlüklü dijital fotoğraf makinelerinin kaydettiği büyük görüntü dosyaları için uygundur.
 

TruSurround XT®
TruSurround XT®, BRAVIA LCD TV'lerde bulunan bir ses geliştirme teknolojisidir. Çok kanallı sanallaştırma özelliği ile, sadece iki hoparlörü kullanarak bir surround ses efekti üretmeyi hedefler. Yedi adede kadar (6.1) ses kanalını işleme alabilir.
 

UHP
Ultra Yüksek Performans (UHP) lamba teknolojisi, birçok dijital projektörde bulunan metal halojenürlü lambadan daha gelişmiştir. Aynı parlaklığı elde etmek için daha az güç kullanır ve bu da ışık çıkışı büyük ölçüde azalır demektir. Böylece kolayca değiştirilebilen yüksek performanslı lambalara sahip daha küçük, daha sessiz ve daha hafif bir projektörünüz olur.
 

USB 2.0 Hi-Speed Transferi
Daha hızlı veri transferi için yeni USB 2.0 standardını desteklemektedir.
 

USB Bus Elektrikli
Fotoğraf makinesine, PC'ye bağlı olduğu sürece otomatik olarak güç sağlayan USB bağlantısı özelliği.
 

USB Fotoğraf Görüntüleyici
USB Fotoğraf Görüntüleyici özelliği ile, USB bağlantısı aracılığıyla D-SLR fotoğraf makinenizi, Cyber-shot® dijital fotoğraf makinenizi ya da USB çoklu kart okuyucunuzu bağlayarak, BRAVIA TV'nizi devasa bir dijital fotoğraf makinesi ekranına dönüştürebilirsiniz. Özelleştirilebilir ayarlar sayesinde büyük ekranda yakınlaştırılmış fotoğraflarınızın keyfini çıkarabilir, Cyber-shot® albümlerini düzenleyebilir ve özel slayt gösterileri yaratabilirsiniz. En sevdiğiniz fotoğrafı bekleme ekranı olarak bile seçebilirsiniz.
 
 USB Fotoğraf Görüntüleyici
 

USB Streaming
Bir Digital8/MiniDV ve MICROMV Video Kamera ve Image Mixer yazılımıyla, video dosyalarının kameradan doğrudan PC'ye aktarılması mümkündür. MPEG ya da JPEG biçimlerine dönüştürülen fotoğraf ya da video dosyaları, elektronik tebrik kartları olarak atılabilir ya da web sayfası tasarımında kullanılabilir. Kamera, Internet üzerinden video iletişiminde bir webcam olarak da kullanılabilir.
 

USB Terminal
Bilgisayarlar ve çevre birimlerinde bulunan bir veri bağlantı noktası.
 

USB – Evrensel Seri Yol
Bilgisayarlar ve çevre birimlerinde bulunan bir veri bağlantı noktası.
 

Ultra Kompakt Alüminyum Gövde 86cc ve 87g
Cyber-shot® U, şık ve zarif bir alüminyum gövdeye sahiptir ve yalnızca 87 gram ağırlığındadır. Hafifliği ve küçüklüğü (yalnızca 84,5 x 39,8 x 28,6 mm) harika tasarımını güçlendirmektedir.
 

Uzun Oynatma (LP) Modu
Kasetin kayıt süresini iki katına çıkartarak, bir 120 dakikalık Video8 PAL kasetine 240 dakika kayıt yapılabilmesini sağlar. MiniDV ve Digital8 için kayıt süresi %50 artar. Yani 60 dakikalık MiniDV kasete, 90 dakika kayıt yapılabilir.
 

VBR
VBR, özel nesne tipine bağlı olarak görüntülerin farklı bit oranları kullanılarak daha etkili şekilde kaydedilmesine olanak sağlayan Değişken Bit Hızı'nı ifade eder.
 

VPS
PDC (Program İletim Kontrolü) ve VPS (Video Programlama Hizmeti) Teletekst hizmetinde gizli kodlar kullanarak uyumlu video kayıt cihazlarını kontrol eden sistemlerdir. Örneğin, kaydetmek istediğiniz bir TV şovu vaktinde başlamadı ya da başka bir zaman yayınlanacak, bu durumda kayıt işlemi otomatik olarak değişir.
 

Veri Kodu
Bu işlev, aşağıdaki video kamera verilerinin ekranda gösterilmesini sağlar. Tarih, Saat, Zaman Kodu, İris, Enstantane ve Beyaz Dengesi. Bir TV'ye bağlı olduğunda veri kodu TV ekranında görüntülenir.
 

Video Hi8
Çok gerçekçi resimler ve orijinal HiFi ses için yüksek bant teknolojisini içermektedir. Video sinyali renkseme (C) ve aydınlık (Y) sinyallerine ayrılır.
 

Video Çıkış
Video çıkışı, standart video çıkışlarına sahip bir TV'den fotoğraf makinenizde yakaladığınız görüntüleri ve MPEG filmlerini görmenizi sağlar.
 

Video8
Video8 biçimi, kompakt boyut, kaset koruması ve kaset süresi açısından standartları belirleyen bir biçimdir. Yüksek görüntü kalitesi ve HiFi ses olanağı, en popüler video kamera video biçimi olmasını sağlamıştır. Yalnızca metal kaset kullanır, video ile ses sinyallerini birbirinden ayırır.
 

XMB™
Büyük beğeni kazanan XMB™, BRAVIA'nıza hangi cihazların bağlı olduğunu görebilmenizi kolaylaştıran ve bunlara kolayca erişmenizi sağlayan çekici ve sezgisel bir grafik kullanıcı arayüzüdür (GUI). Ayarlar seçeneğinin yanı sıra, bağlantılarınız Fotoğraflar, Dijital TV, Analog TV ve Giriş Cihazları gibi anlaşılması kolay gruplar içerisinde, yatay çubukta görüntülenir. İleri ve geri ilerlemek için uzaktan kumandanızı kullanın. Simgelerden birini seçtiğinizde, TV kanalları, Blu-ray Disc™ oynatıcı ya da Sabit Disk Sürücü DVD Kaydedici gibi kullanılabilir seçenekleri gösteren bir dikey çubuk otomatik olarak görüntülenir. Bu çubukta, ilgili seçenekleri tıklatarak bir kanal seçebilir ya da bir disk oynatabilirsiniz.
 

Xenon
Xenon lambalar, görüntülerin mümkün olan en gerçekçi ışıkla görüntülenmesini sağlayacak şekilde, geniş bir renk alanı ve ton gösterimi sunar. Doğal ve doğal renkler güneşinkine benzer bir ışık spektrumu ile elde edilir ve böylece beyazlar daha net ve kırmızılar da daha parlak olur.
 

XrossMediaBar™
Büyük beğeni kazanan XMB™, BRAVIA'nıza hangi cihazların bağlı olduğunu görebilmenizi kolaylaştıran ve bunlara kolayca erişmenizi sağlayan çekici ve sezgisel bir grafik kullanıcı arayüzüdür (GUI). Ayarlar seçeneğinin yanı sıra, bağlantılarınız Fotoğraflar, Dijital TV, Analog TV ve Giriş Cihazları gibi anlaşılması kolay gruplar içerisinde, yatay çubukta görüntülenir. İleri ve geri ilerlemek için uzaktan kumandanızı kullanın. Simgelerden birini seçtiğinizde, TV kanalları, Blu-ray Disc™ oynatıcı ya da Sabit Disk Sürücü DVD Kaydedici gibi kullanılabilir seçenekleri gösteren bir dikey çubuk otomatik olarak görüntülenir. Bu çubukta, ilgili seçenekleri tıklayarak bir kanal seçebilir ya da bir disk oynatabilirsiniz.
 

Yastıklama Düzeltmesi
Projektör, ekranın merkezine konumlandırılmadığında, görüntü belirli bir açıdan yansıtılır ve görüntüde bozulma görülebilir. Yastıklama Düzeltmesi bu bozulmayı otomatik olarak düzeltir. Sony SideShot™ ile yatay Yastıklama Düzeltmesi, gerektiğinde projektörü ekranın merkezinden eksen dışına konumlandırabilirsiniz. Fişe takıp açtıktan sonra izlemeye odaklanabilmeniz için otomatik olarak projektör yükselir, yastıklama düzeltme gerçekleştirilir, otomatik odaklanır ve giriş bulunur.
 

Yavaş Senkronize Flaş
Bu seçenek, alacakaranlık fonların önündeki nesnelerin çekilmesi için fotoğraf makinesini düşük enstantane hızında çalıştırır.
 

Yazılım
Yazılım, bir program çalıştırılırken bilgisayar tarafından kullanılan talimatları içerir. Yazılım, resimlerin indirilmesi ve görüntülenmesini sağlamak için Sony dijital fotoğraf makineleriyle birlikte sağlanan bir aksesuardır.
 

Yeni Alan Seçim Modu
Sony, çekim durumunuzun gereksinimlerini karşılayacak bir dizi önceden ayarlanmış fotoğraf makinesi ayar seçeneği sunmaktadır.
 

Yeni Photo Modu
Bu özellik, video kaydetmeye devam ederken Memory Stick™ üzerine 640 x 480 piksel çözünürlükte fotoğraf kaydetmenizi sağlar.
 

Yeniden boyutlandırma
Yeniden boyutlandırma işlevi, yüksek çözünürlüklü görüntülerin daha düşük çözünürlüğe indirilmesini sağlar.
 

Yerel Karartma
Yerel Karartma (LED) teknolojisi, orijinalinin mükemmel bir eşi olan görüntüler yaratır. Sürekli yanan flüoresan (CCFL) tüpler yerine LED'ler kullanarak, daha fazla netlik için renk kontrastını geliştirir. Yerel Karartma (LED) ekranda olup bitenlere tepki verir ve görüntünün karanlık olduğu bölümlerde arka ışığın kapatılabilmesini sağlar. Sonuç ise saf, gerçek siyahlar ve enerji tüketimi açısından daha verimli bir TV'dir.
 

Yüksek Hızlı Kopyalama
Bu işlevsellik, HDD'den DVD'ye normal hızdan 64 kat daha hızlı biçimde içerik aktarmanıza olanak sağlar. Örneğin, bir saatlik içerik HDD'den DVD'ye bir dakikanın altında bir sürede aktarılabilir.
 

Yüksek kontrast plakası
Yüksek kontrast plakaları BRAVIA projektörlerimizde bulunur. Işığın içeri sızmasını önlemek ve dolayısıyla da daha derin siyahlar ve daha yüksek bir kontrast oranı sağlamak için, bu plakalar Gelişmiş İris İşlevi ile birlikte çalışır. Geleneksel panellerin flüoresan tüplerinden ışık sızabilir ve bu da siyahların koyu gri görünmesine neden olur.
 

Yüz Tanıma
Görüntüdeki yüzleri algılar ve odak, pozlama, beyaz dengesi ve flaş ayarını otomatik olarak ayarlayarak doğal portreler çekmenizi sağlar. Bir alanda en fazla sekiz kişinin yüzü algılanabilir. Öncelik, çocuklar veya yetişkinler için ayarlanabilir.
 

Zaman Düzeltme (Time Base Corrector - TBC)
Dondurulmuş görüntülerde ya da ağır çekimde bile en iyi resim oynatım kalitesi sağlar. Aynı zamanda kaset hareket mekanizmasının düzensiz hareketlerini de telafi eder. Post prodüksiyon ve düzenleme için çok pratik bir işlevdir.
Zaman Kodu
Çekildikleri her bir görüntüye otomatik olarak kasetin alt kod sektörlerine kaydedilen bir numara verilmesidir.
 

Zebra Deseni
En gelişmiş dijital video kameralarda bulunan bir özelliktir. Parlaklık ve pozlama belirli bir seviyeyi aştığında, vizörde çapraz şeritler (zebra deseni) gösterilir. Bu özellik, diyafram açıklığı, kazanım ve enstantanenin ayarlanmasına yardımcı olan yararlı bir işlevdir.
 

Zoom
Kullanıcının, özel bir görsel efekt yaratmak için çekim sırasında bir fotoğraf çekmesini ya da bir nesneyi yakın çekime almasına olanak verir. Bu sürekli değişken bir işlevdir ve objektifin odak uzaklığı değiştirilerek elde edilir. Zoom hızı kontrol edilir.
 

e-posta
Elektronik posta. Internet üzerinden gönderilebilen metin mesajlarıdır. Görüntü, dosya ya da program gibi diğer veri türleri de ek olarak e-posta ile gönderilebilmektedir.
 

flare
Parlama, görüntülerde oluşan çeşitli hayalet görüntü, renkli nokta, ışıklı halka, sisli görüntü gibi, çoğunlukla direkt güneş ışığının veya diğer güçlü bir ışığın, resmin kadrajının dışında kalsa da, lensin ön elemanına gelmesi sonucu oluşur.
 

i.LINK™
i.LINK™, IEEE1394 standardını temel alan çok hızlı bir veri yoludur. Resim kalitesinde herhangi bir kayba neden olmadan video görüntülerin gerçek zamanlı olarak aktarılmasını sağlar.
 

iPod
iPod, Apple Inc.'in Amerika ve diğer ülkelerde kayıtlı bir ticari markasıdır
 

iSCN
Akıllı Sahne Tanıma özelliği, dijital fotoğraf makinenizin ayarları için tahminde bulunma ihtiyacını ortadan kaldırır ve sık karşılaşılan çeşitli çekim ortamlarında harika sonuçlar elde etmeniz için gerekli ayarları yapar. Tamamen otomatik olan bu işlemde, sık karşılaşılan beş sahne algılanır ve iyi pozlanmış sonuçlar için makine ayarları yapılır.
 

x.v.Colour
x.v.Colour özelliği, tam RGB paletinden iki kat daha fazla renk sağlar. x.v.Colour özelliği, ekranda çok daha gerçekçi görüntüler sunulmasını sağlar ancak, bu görüntüleri en iyi şekilde izleyebilmek için bir High Definition TV'ye sahip olmanız gerekir.
 
 x.v.Colour
 

yeni ÇİZGİ
Sony tarafından sunulan tamamen yeni bir konsept olan “yeni ÇİZGİ” en son BRAVIA LCD TV'lere entegre edilmiş bir tasarım temasıdır. Bu genel seyir deneyimini etkilemeden, çevrenizi iyileştirecek temiz ve küçültülmüş çizgilerle ilgilidir. Sizin çarpıcı ekran ve yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesine odaklanabilmeniz için aşırı parçalar ve gereksiz boşluklar çıkarılır. Tasarım ve öğeleri tamamen Sony'e özgüdür.
 

Çift Bulanıklık Önleyici
Yüksek hassasiyet, nesne hareketinden kaynaklanan bulanıklık problemlerine savaş açar. Fotoğraf makinesindeki ISO ayarının yükseltilmesi, hareket eden nesnelerin yakalanabileceği daha fazla deklanşör hızı anlamına gelir. Görüntü bulanıklığının başka bir ana nedeni de fotoğraf makinesinin hareket etmesidir. Optik Görüntü Dengeleyiciler, fotoğraf makinesinin titremesini algılayan ve doğru açıyı ayarlaması için objektifi hareket ettirerek her türlü fotoğraf makinesi hareketini telafi eden gyro sensörlerinden oluşmuştur. Çift Bulanıklık Önleyici özelliğine sahip ürünler bu teknolojilerin her ikisini de birleştirmektedir.
 

Çift Bulanıklık Önleyici
Toza karşı savaşta Sony, toza karşı benzersiz bir çift koruma sistemi oluşturmuştur. Bu sistem, Digital SLR fotoğraf makinenizin toza karşı engel olarak hareket eden CCD sensöründeki toza karşı kaplamayı ve makine gövdesine giren toz parçalarını atmak için fotoğraf makinesi kapatıldığında hafifçe sensörü titreten bir mekanizmayı birleştirir.
 

Çok Açılı Görüntüleme
Bu eğlenceli özellik, çekimlerinizi farklı açılardan 3D olarak görebilmenizi sağlar. Çok açılı görüntüleri LCD ekranda izleyebilmek için fotoğraf makinenizi bir yandan diğerine eğin veya HD TV'nize bağlayın.
 

Çok Desenli Ölçüm
Bu mod, parlaklık açısından önemli farklılıklar gösteren veya nesnenin merkezin dışında olduğu görüntülerde kullanılır. Görüntü 49 bölüme ayrılır ve en iyi pozlamanın belirlenmesi için her biri analiz edilir.
 

Çok Desenli/Nokta Ölçümü
Çok desenli ölçüm: bu mod, parlaklık açısından önemli farklılıklar gösteren veya nesnenin merkezin dışında olduğu görüntülerde kullanılır. Görüntü 49 bölüme ayrılır ve en iyi pozlamanın belirlenmesi için her biri analiz edilir. Nokta ölçümü: bu mod, pozlamanın belirlenmesi için sahnenin belirli bir bölümünün seçilmesi için kullanılır. Bu durum özellikle, geniş kontrast aralığında fotoğraf görüntülerinde kullanılmak üzere yararlıdır.
 

Çok Desenli/Nokta/Merkez Ağırlıklı Ölçüm
Çok desenli ölçüm: bu mod, parlaklık açısından önemli farklılıklar gösteren veya nesnenin merkezin dışında olduğu görüntülerde kullanılır. Görüntü 49 bölüme ayrılır ve en iyi pozlamanın belirlenmesi için her biri analiz edilir. Nokta ölçümü: bu mod, pozlamanın belirlenmesi için sahnenin belirli bir bölümünün seçilmesi için kullanılır. Bu durum özellikle, geniş kontrast aralığında fotoğraf görüntülerinde kullanılmak üzere yararlıdır. Merkez Ağırlıklı ölçüm: bu modda, pozlamanın belirlenmesi için görüntünün merkezi kullanılır. Dolayısıyla bir çok genel çekim için uygundur.
 

Çok Noktalı Otomatik Odaklama (seçilebilir)
Çok Noktalı Otomatik Odaklama, görüntü odaklamasını sahnenin çeşitli noktalarından ölçer; böylece nesne her zaman mükemmel biçimde odaklanır.
 

Çok Noktalı/Merkez Ağırlıklı Otomatik Odaklama (AF)
Çok Noktalı Otomatik Odaklama (AF), sahnenin çeşitli noktalarında görüntü odaklamasını ölçmek için kullanılır. Buna kıyasla Merkez Ağırlıklı AF, odağı, görüntünün merkezindeki tek noktadan ölçer.
 

Çoklu Oturum
CD'ye verilerin birden fazla oturumda yazılmasına olanak tanır. Her oturumda, başlangıç verisi (lead-in), program bölümü ve bitiş verisi (lead-out) bulunur. Çoklu ortamın sonunda (sonlandırma - finalisation) her bir oturumdaki veriler, mantık işlemleriyle birleştirilir ve tek bir yapıdaymış gibi görünür. CD-R'ın kapasitesi, yalnızca tek oturumda kayıt yapıldığında en iyi şekilde kullanılabilir.
 

Çoklu Terminal ile İstasyonda Çalıştırma
Tüm fotoğraf makinesi bağlantıları, pil şarjı, PC'ye USB aktarımı ve görüntülerin TV'de izlenmesi amaçlı AV bağlantısı için tek adımda bağlantı sağlayan istasyon üzerinden yapılır. Fotoğraf makinesinin Çoklu Terminali, isteğe bağlı kablolarla bağlantı yapılmasına da olanak sağlamaktadır.
 

Çoklu segment ölçme
Doğru pozlama değerine ulaşmak için çok sayıda farklı pozlama alanındaki ışık düzeylerini değerlendiren bir ölçüm sistemidir.
 

Çözünürlük
Bir görüntüdeki piksel sayısı. Çözünürlük ne kadar yüksek olursa, görüntü ayrıntıları da o kadar yüksek olacaktır. VGA çözünürlüğü (640 x 480), küçük baskılar ve bilgisayar kullanımı için idealdir. XGA (1024 x 768) ve SXGA çözünürlükleri (1280 x 960), daha fazla ayrıntı sunar. 1600 x 1200 UXGA çözünürlüğü fotoğraf kalitesine yaklaşmaktadır.
 

Ön Flaş
Bu işlev, fotoğraf makinesinin ana flaş pozlamasını ayarlamasını sağlar.
 

İki Geçişli Değişken Bit Hızı (VBR)
Sabit Disk Sürücünüzden DVD'ye aktarılan bilgileri sıkıştırırken en iyi kaliteyi korur. Bu biçim, kaydedilen her bir sahnenin bit hızını otomatik olarak kontrol eder. Bunu, içeriğin hangi kesimlerinin, örneğin, karmaşık aksiyon sahneleri, daha yüksek bit hızlarına ihtiyaç duyduğunu algılayarak yapar. Daha düşük sesli sahneler daha düşük bit hızlarında kaydedilir.
 

İki dil anahtarı
Tüm Sony stereo video kameralarda, önceden kaydedilmiş iki dilli yazılımın çalması için kullanılan kanalı seçen bir anahtar bulunmaktadır.
 

İlave objektif uyumluluğu
Bu özellik, makinenin fotoğrafçılık çok yönlülüğünü ve yaratıcılığını artırmak için isteğe bağlı objektiflerin ya da filtrelerin eklenmesine izin verir.
 

İndeks Başlığı Ekleme
Bu işlev, Kaset Belleğiyle birlikte çalışır. Sahneyi bir başlıkla işaretlediğinizde, arama işlevi bu sahneyi daha sonra otomatik olarak aramanızı ve belirlemenizi sağlar. Kayıttan sonra, kaset ya da indeks başlıkları istenen boyutta, renkte ve konuma eklenebilir.
 

İndeks Gösterimi
Tüm çekilen resimlere genel olarak bakmanızı sağlar. Resimleri seçebilir, korumaya alabilir, silebilir ya da baskı için işaretleyebilirsiniz.
 

İstikrarlı Ses
İstikrarlı Ses özelliği programlar ile reklamlar arasında tutarlılık olması için ses düzeylerini eşitler.
 

İşleme Motoru
Kalite ve dosya boyutunu en iyi hale getirmek için sensörden gelen sinyalleri bellek kartına saklamadan önce işleyen, fotoğraf makinesinin içindeki dijital devre.
 

İşletim Sistemi
Bir bilgisayardaki temel kontrol yazılımıdır. Çok bilinen işletim sistemleri arasında DOS, Microsoft® Windows® 95/98/2000/XP ve Windows NT® bulunmaktadır.
 

İşleyici
İşleyici işlevi ile, ağa bağlı herhangi bir cihazdaki dijital içeriği BRAVIA TV'nize iletebilirsiniz. Bu da, bir TV kontrolü olmadan içeriği doğrudan dijital fotoğraf makinesi, cep telefonu ya da bilgisayardan görüntüleyebilirsiniz demektir.
 

Şık Kompakt Alüminyum Gövde
Fotoğraf makinesi, zarif ve dayanıklı bir alüminyum gövdeye sahiptir.
 

α-montaj
Sony Digital SLR fotoğraf makinesi ve Sony ve Carl Zeiss® modelleri de dahil tüm uyumlu objektiflerin paylaştığı objektif montajı sistemi. Montaj sistemi, güçlü telefotolardan ultra geniş açılı objektiflere kadar tüm uygulama tiplerine uyması için çok fazla objektif çeşitleri arasından seçim yapmanıza olanak sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...